"Kadın Bile Yatakta Kendisini Kocasına Pazarlar!"

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Farklı mecralarda bulduğum eski blog yazılarımı yazıldığı tarihe bağlı kalarak buraya kopyalıyorum.


"Kadın Bile Yatakta Kendisini Kocasına Pazarlar"


Son zamanlarda okuduğum kitapların hepsi pazarlama, satış teknikleri, girişimcilik, kişisel gelişim vb. konularla ilgili. Bu kitapları da NM işlerim dolayısıyla takip edip okuyorum.

Önceleri "pazarlama, satış, pazarlama elemanı" denilince pek fazla ilgi göstermezdim. Hatta çoğu insanın dediği gibi "Pazarlama işi bana göre değil." derdim. Çoğu insanın görüşü bu yönde olduğu için artık el ilanlarına şu ibareyi not ediyorlar:

"Pazarlama işi değildir."

Peki doğru mu bu? Tabii ki hayır. Aslında hayatımızın tamamı pazarlama üzerine kurulmuş. Herkes birilerine bir şeyler pazarlamakla meşgul. Bir gün iş başvurusu yapmak için bir firmaya gitmiştim. Müşteri İlişkileri Uzmanı bayanın bana verdiği öğüt şuydu. Aynen buraya aktarıyorum:

"Pazarlamayı öğrenmen lâzım. Pazarlama hayatımızın her evresinde vardır. Şu an sen bana kendini pazarlamaya çalışıyorsun. Ben sana işi pazarlamaya çalışıyorum. (Affedersin ama) kadın bile yatakta kendisini kocasına pazarlar."

Bu sözün önemini ve doğruluğunu daha yeni yeni kavrıyorum. Pazarlamanın önemini asıl kavramam ise Robert Kiyosaki'nin "Başkalarına Yardım Etmeyi Sevenler İçin İş Okulu" adlı kitabı ile oldu. Robert Kiyosaki'nin bu kitabını ve "Zengin Baba Yoksul Baba" adlı kitabını şiddetle tavsiye ederim. İki kitapta da Kiyosaki'nin zengin babasının ona verdiği ilk öğüt satış yapmayı öğrenmesidir. Çünkü araştırırsanız tüm zenginler satış yaparak zengin olmuştur.

Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı pazarlamaya merakım arttı. İşte bu yüzden de çeşitli etkinliklere katılacağım bugün ve önümüzdeki günlerde. Bugün 15:00 - 16:00 saatleri arasında Harbiye Askerî Müzesi'ndeki Kariyer Panayırı etkinliği dâhilindeki "Pazarlama Sırları" adlı bir konferansa katılıyorum. 8-9 Mayıs tarihleri arasında da İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu "Pazarlamanın Sihirli Lambası" adlı seminerler zincirine katılıyorum.

Umarım bu etkinlikler benim açımdan fâideli olur. Sizlerin de bu konudaki fikirlerinizi, kitap ve seminer önerilerinizi merakla bekliyorum.
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!