Quest.net ve Network Marketing

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Farklı mecralarda bulduğum eski blog yazılarımı yazıldığı tarihe bağlı kalarak buraya kopyalıyorum.


Quest.net vs Network Marketing


Bu yazımda çalıştığım sektör olan Network Marketing sektörüne büyük darbeler vuran Quest.net hakkında sizleri karşılaştırmalarla bilgilendirmeye çalışacağım.

Quest.net son günlerde gerek televizyonlarda gerekse gazetelerde adını sıkça duyduğumuz bir firma. 2 hafta öncesine kadar Türkiye'de ofisleri yoktu ancak onu da açtılar. Türkiye'de ofislerini açmaları bir şeyi değiştirmez bilirsiniz Türkiye'de böyle yasal işleri bir şekilde kıvırıp rayına oturtabilirsiniz.

Yazıyı çok fazla uzatmamak adına direk konuya gireceğim. Quest.net maalesef bir Network Marketing firması değildir. Yaptığı iş tam anlamıyla bir Titan Saadet Zinciri'dir. Bunun nedenlerini ise şöyle sıralayabilirim:

* Bu ayrımı yapabilmek için ilk önce alınan ürünlere bakmak gerekir. Eğer ortada bir ürün yoksa veya bir ürün olsa bile piyasa fiyatının çok çok üzerinde, fâhiş bir fiyata satılıyorsa o zaman titan diye isimlendirilir. Network Marketing'in asıl mantığı ise normalde piyasada olan bir ürünü daha da uygun bir fiyata müşteriye sunmaktır. Çünkü Network Marketing'le reklam giderlerinden ve aradaki aracı (distribütör, toptancı,mağaza gibi) giderlerinden kurtulan firma ürününü daha uygun fiyata vermelidir.

* Eğer bir firmanın çalışanları size "Ürüne takılma, önemli olan organizasyonunu büyüttükçe elde edeceğin kazançtır." diyorsa bu da titandır. Ürün ikinci plana itilemez. Sen arkadaşına önce sistemi değil ürününü tavsiye etmelisin. Evet, evet yukarıdaki sözler Quest.net'in sunumunda söyleniyor. Tabii ki onları köşeye sıkıştırırsanız.

* Eğer bir firma Network Marketing'in ana vatanı olan Amerika'da yasaklanmış ise üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur. Quest.net, Amerika'da yasaktır, araştırabilirsiniz. Daha başka ülkelerde de yasaktır tabii ki.

Eğer bir firmanın adını Facebook'a yazmaya çalıştığınızda Facebook "Bu mesaj engellenmiş içerik içeriyor!" diye uyarı veriyorsa, bunun üzerinde de düşünmek gerekir. Denemesi bedava Facebook'a "Quest.net" yazmaya çalışın bakalım ne olacak?

* Eğer bir firma ulusal kanallarda ve gazetelerde, sosyal medyada sürekli kötü yanıyla anılıyorsa bunda bir iş var demektir. Kendi çalışanları gibi "Reklamın iyisi kötüsü olmaz!" demeyin, çok gülerler.

* Eğer bir firmanın ürünleri arasında tatil paketleri varsa ve bu tatil paketini almış olduğu hâlde tatiline gidemiyorsa, o zaman ortada bir ürün yok demektir. Quest.net'ten tatil paketi alan çok kişi gördüm ama tatile gideni hiç görmedim nedense. Hatta şöyle bir olaya da şahit oldum:

100 kişilik Quest.net organizasyonu olan bir kişiyle 1000 kişilik Mega Trading grubu olan bir network marketer iddiaya girer. İddiaya göre eğer Quest.net çalışanı aldıkları tatil paketini aktif edebilirse, yâni rezervasyon yaptırabilirse Mega Trading'deki kişi grubuyla Quest'e geçecektir. Ama tabii ki böyle bir şey olmadığı için Questçi iddiayı kaybeder ve 100 kişilik organizasyonu ile Mega Trading'de hosting satmaya başlar.

Bu yazıyı yazmamın sebebi bu Quest.net yüzünden bütün Network Marketing işlerinin aynı kefeye konulmasının beni ve diğer network marketerları sinirlendirmesi. İnsanlar bu çıkan haberler yüzünden Network Marketing'e karşı önyargılı olmaya başladılar. Bir önyargıyı kırmak ne kadar zordur bilirsiniz. İnsanları böyle güzel bir işten soğutuyorlar maalesef.

Network Marketing'i sadece büyük paralar kazanmak için bir araç olarak görmeyiniz. Robert Kiyosaki'yi tanıyan tanır. Kendisi girişimciliği sâyesinde zengin olmuştur. Yâni Network Marketing'le ilgilenmemiştir. Yazdığı kitaplar Amerika'da çok satanlar listesine giren bir yazardır aynı zamanda. İşte o kitaplardan bir tanesi de "Başkalarına Yardım Etmeyi Sevenler İçin İş Okulu" adlı kitabıdır. Network Marketing hakkında nesnel bir bakış açısıyla yazılmış bu kitapta NM'nin para kazanmanın çok daha ötesinde getirileri olduğunu öğrenip önyargılarınızdan kurtulacaksınız. Lütfen çürük bir patates yüzünden bütün NM işlerini kötülemeyelim.

Bu yazıyı okuyan Questçiler çıkıp şirketin dünya çapındaki organizasyonlara sponsor olduğunu, çok büyük bir şirket olduğunu falan yazıp, kötülememin yanlış olduğunu yazacaklar. Hatta bâzıları küfürler de savuracak. Ancak öyle büyük bir şirket diye Titan olamaz diye bir kâide mi var? Zaten haddinden çok para kazandıkları için öyle organizasyonlara sponsor olabiliyorlar ya işte.

Bu yazı çok uzar aslında. En iyisi ben gidip çayımı alayım da sakinleşeyim biraz.
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!