8 Nisan'da mail adresime TTnet Informer'dan "Hesabınıza Borç Kaydedilmiştir" başlıklı aşağıdaki mail geldi:
Maili alır almaz mailde de geçen 444 1 444 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri'ni aradım. Çünkü ben bireysel bir kullanıcıyım ve faturalarımı zamanında ödemeye çalışan birisiyim. Ki bu kadar yüksek bir kullanımım da yok zaten. Telefonun karşı ucundaki bayana derdimi anlattım. Hesap numarasını söyledim ancak 821 ile başlayan bir hesap numarası Türk Telekom'a ait değil dedi. Yanlışlıkla mı gönderildi acaba dediğimde ise dediğim gibi Türk Telekom Sabit İnternet bölümünde 821 olarak başlayan hesap numarası yok belki diğer Türk Telekom servislerinde vardır dedi. Ben de sadece sabit internet kullandığımı söyledim. Sonra benim bilgilerim üzerinden benim internet ve telefon bilgilerime erişti ve sizin normal faturanız gözüküyor, böyle bir borcunuz yok dedi. Mailde ne yazıyor dediğinde hemen telefondan okumaya başladım. Okurken Şubat borcu demesi dikkatimi çekince hemen gönderen kısmına baktım. Mail uretim@koctekkablo.com adresinden gelmiş. Hemen engelleyip kara listeye aldım. Bayana da bu bilgiyi yetkililerle paylaşmasını istedim.
Eve geldiğimde maili dikkatlice inceleyince içinde bulunan birkaç efatura için tıklama linkinin farklı yerlere götürebileceğini düşündüğüm için hiç tıklamadım.
Yukarıda sarı ile işaretlediğim adres efatura.ttnet.com.tr adresi üzerine imleci getirdiğimde çıkan adres. Tıklamadım ancak tehlikeli olabileceğini tahmin edebiliyorum.
Siz de bu tarz gelen mailleri dikkatlice inceleyip ona göre hareket ediniz.
Konuyla ilgili Türk Telekom'dan şöyle bir mail geldi:
YanıtlaSilDeğerli Müşterimiz,
Son zamanlarda "Fatura Ödeme Bilgilendirmesi" gibi başlıklarla Türk Telekom logosu kullanılarak zararlı yazılım bulaştırmaya yönelik, sahte e-postalar gönderildiği tespit edilmiştir.
Bu kapsamda aşağıdaki konulara dikkat etmeniz önem taşımaktadır.
• Sahte fatura ödeme bilgilendirmesi e-postalarında, alıcının dikkatini çekmek amacıyla fatura tutarı yüksek belirtilebilir. Bunun amacı; e-postayı alan kişiyi yüksek fatura miktarına odaklayarak, gerekli güvenlik kontrollerini gerçekleştirmemesi ve ekli dosyaları açmasını sağlamaktır.
• Şüpheli görülen e-postalardaki gönderici adres bilgisi kontrol edilmelidir.
• Hesap numarasının size ait olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Bu e-postalarda ekli dosyaların açılmamasına ve e-posta içerisindeki linklere tıklanmamasına dikkat edilmelidir.
Dikkat etmek gerekir, uyarı için teşekkürler..
YanıtlaSilAynen öyle Mehmet Bey. Bilmediğimiz veya şüphelendiğimiz maillere çok dikkat etmek gerekir...
Sil