Müşteri Memnuniyetinde Son Nokta: Bülent Dağlı Kestane Şekeri

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
24
Önceki yazımda da bahsetmiştim. Yıllık iznimden bir hafta kullandım ve memleketim Afyonkarahisar'a geldim. İftar davetlerine giderken elimiz boş gitmeyelim diye doyduğumuz şehir Bursa'dan doğduğumuz şehir Afyon'a Bursa'nın meşhur kestane şekerinden götürelim dedik. Bu amaçla yola çıkmadan 1-2 saat önce Bülent DAĞLI Kestane Şekeri markasının bayilerinden biri olan Neşeli Pastanesi'ne gittim evime en yakın orası olduğu için.


Neşeli Pastanesi'nin adını falan tabii ki bu yazıyı hazırlamaya yeltendiğimde öğreniyorum. Ben orayı Bülent DAĞLI markasının şubesi sanmıştım. Zaten Google Haritalar'dan aldığım soldaki görselde de gördüğünüz üzere sadece bir yerde Neşeli Pastanesi yazıyor. İşte bu firmadan 100,00₺ tutarında alışveriş yaparak 7 kalem ürün aldım. İlave olarak oğluma da hemen yemesi için 1 adet karyoka aldım ve firmadan ayrıldım.


Eve gelince de arabada ürünler etkilenmesin diye tüm kestane şekerlerini eve çıkarıp serin yerde muhafaza ettim. Bursa'dan Afyon'a yola çıktığımızda da yine aynı şekilde ürünler bozulmasın diye bagaja koymayıp yanımıza aldık klimalı ortamda muhafaza ettik. 3 saatlik yolda bir şey olmasın diye dikkatli davrandık.

Aldığım ürünlerin çoğu çocuklar çikolatalısını sever diye; çikolatalı idi. Açıkçası şu ürünleri almıştık:

Special olanlardan 1'er adet diğer şeffaf olandan ise 5 paket almıştık. Şeffaf olan lütfen kilosu 10,00₺'ye satılan çikolatalı kestane şekerleri ile karıştırılmasın. Kestane oranı daha yüksek ve kaliteli kestanelerden yapılan bir ürün bu. En azından bize öyle denildiği için tercih ettik.

3 saatlik yolculuktan sonra Afyon'a geldik ve oğlum onun için aldığım karyokayı yemek istemiş. Eşim çikolatası bozulduğu için yiyemediğini söyledi. Biz oruçlu olduğumuz için asıl kestane şekerlerini denemek için iftar sonrasını bekledik. Teravihten sonra aklımıza geldi ve kayınpederimgile getirdiğimiz paketi açtık. Çikolatalılar kimimize göre bozulmuştu; kimimize göre ise idare ederdi. Sade kestane şekerine lafımız zaten yoktu.

Neyse Pazar günü de öyle geçti. Pazartesi günü iftara davetli olduğumuz için köye gittik. Giderken de yanımızda 2 adet sırf çikolatalı olan paketlerden götürdük. İki akrabamıza hediye paketleri içinde teslim ettik. İftar sonrası tekrar kayınpederimgile döndük (burada kalıyoruz çünkü) ve gece vakti otururken canımız kestane şekeri çekti. Dolapta muhafaza ettiğimiz kestane şekerinden alıp geldi eşim ve bu sefer gerçekten de çikolatalı olanların bozulduğuna hükmettik. Hatta test etmek için başka misafirlikler için ayırdığımız paketleri de açıp test ettik. Onlar da bozulmuştu. Eşimin amcasının oğluna gündüz vermişler o da yememiş.

Verdiğim 100,00₺'ye mi yanayım yoksa hediye olarak götürdüğüm kişilere tabiri caizse rezil olduğuma mı yanayım bilemedim ve bir hışımla Dağlı Kestane Şekeri firmasının Instagram hesabına yazdım. Burada öğrendim ki iki farklı firma var: Biri Dağlı Kestane Şekeri, diğeri ise Bülent Dağlı Kestane Şekeri. Muhtemelen ikisi beraber Dağlı Kestane Şekeri olarak yola çıkmışlar sonradan ise Bülent DAĞLI Bey ayrılıp kendi firmasında yoluna devam etmiş.

İnternetten Bülent DAĞLI Bey'in numarasını bulup Pazartesi gece 23:31'de kendisini aradım. Sitemimi ilettim ve kendisi sakin bir şekilde bana durumu izah etti. 9 dk 14 sn süren görüşmemiz oldukça verimli geçti. Kendisi ürünlerinde kesinlikle katkı maddesi kullanmadığını; bu yüzden de ürünlerin üzerinde yazan son tüketim tarihlerinin kısa olduğunu söyledi. Ayrıca Ramazan ayında işler diğer aylara nazaran daha durgun olduğu için sirkülasyon da az oluyor ve havaların da mevsim normallerinin üzerinde gitmesinden dolayı bozulmalar olabiliyor dedi. Ürünlerin erken bozulmasında ürün verdikleri bayilerin tasarruf için akşamları dolaplarını kapatmaları, uygun saklama koşullarına uymamaları gibi nedenleri de sıraladı. Son 1 hafta 10 gün içerisinde değişim için topladığı kestane şekerlerinin haddi hesabı olmadığını belirtti.

Anlattıkları gıda sektöründe olabilecek şeylerdi ve kendisine anlayışla hak verdim. O da mağduriyetimi anlayıp telafi etmeyi teklif etti. Kendisine Afyon adresimi mesaj yoluyla ilettim ve burada yazdığı cevap bile işine ne kadar sahip çıktığını gösteriyor:

Gece görüşme ve yazışmamızdan sonra kendisi söz verdiği gibi ürünleri dün kargoya vermiş. Bugün elimize ulaştı. Yanımdakiler çikolatalı olmasın hepsi sade olsun deyince yüzsüzlük yapıp onu da iletmiştim ve sağolsun dikkate almış ve hepsini sade olarak göndermiş. Ürünler biraz önce kargoyla geldi. Hemen fotoğrafladım sizinle paylaşmak için. Gayet özenle paketlenmiş ancak kargocu bana getirdiğinde paketi yatay tutmak yerine dikey şekilde tutuyordu. Bu da şerbetinin akmasına sebep olmuştu. Online satış yapan bir firma da olduğu için paketlerin üzerine hangi yönün yukarıya gelmesi gerektiğini yazabilirler. Tabii kargocu arkadaşlar buna ne kadar riayet eder o bilinmez!

Oldukça uzun bir yazı oldu farkındayım ancak her şeyi detaylıca anlatmak istedim. Firmanın müşteri şikayetine yaklaşım şekli gerçekten takdire şayandı. O yüzden bunu da herkesle paylaşmak istedim. Gerçekten ürünleri lezzetli ve kaliteli. Gönül rahatlığı ile hediyelik olarak Bülent DAĞLI Kestane Şekeri markasını tercih edebilirsiniz. Bizim yaşadığımız talihsizlik Ramazan ayında olmamızdan ve dolayısıyla alırken tadına bakamamızdan kaynaklandı.

Yukarıda da bahsettiğim üzere Bülent DAĞLI firmasının online satışı da var. daglikestane.com.tr adresinden sizler de Türkiye'nin neresinde olursanız olun bu lezzetleri adresinize isteyebilirsiniz. Ayrıca online alışverişlerde yararlanabileceğiniz şu fırsatlar da var:


Ücretsiz Kargo

50 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bizden.

Havale İndirimi

Ödemenizi havale ile yapın anında %10 indirim kazanın.

Taksit İmkanı

75 TL üzeri siparişlerde vade farksız taksit imkanını kaçırmayın.


Bülent DAĞLI Kestane Şekeri firmasının sahibi Bülent Bey'e yaklaşımından ve müşteri memnuniyetine verdiği önemden dolayı tekrar teşekkür ediyorum buradan. Bundan sonra kestane şekeri için ilk tercih edeceğim firma yine Bülent DAĞLI olacaktır. Yorumlarında çok beğenilen ama her yorumun sonuna "...ama çok pahalı" yazılan diğer bilinen markalarla aynı kalitede olan bir marka. Verdiğiniz parayı sonuna kadar hak eden bir kalitesi var. Tavsiye ederim. Bülent Bey'in bu yaklaşımı da diğer tüm markalara örnek olur umarım.

Siz de sever misiniz kestane şekeri? Sevenlere çekilişle kestane şekeri mi ısmarlasam acaba? Aklımda deli sorular... :)

Tags:

Yorum Gönder

24Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Müşteri memnuniyeti ve tüketici sorunlarına çözüm odaklı firmalar daha da çoğalsın o zaman :)

    YanıtlaSil
  2. Baba tarafımdan Bursalıyım, oğlumda şu an orada okuyor.Bursa'nın benim çocukluğumdan beri en meşhur ürünlerinden biri kestane şekeridir.Önceleri daha çok satış yerleri vardı, şimdi yol üzerlerinde pek yok.Bir de sadece kestane şekeriydi öyle çikolatalı, lokumlu falan bilinmezdi.Şahaneydi.Tatları hala damağımda.Dediğiniz markayı bilmiyorum ama bozulması açısından saklama koşulları önemlidir gerçekten.Hediye götürülen bir şeyin bozulması çok üzücü.Neyse ki firma hatasını telafi etmeyi bilmiş. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap Hanım. Ben 3 yıldır Bursa'dayım ve eskisini bilmiyorum ama yine de şehir merkezinde ve şehrin diğer şehirlere çıkan ana yol güzergahlarında satış yerleri var. Belki eskiden daha çokmuştur sizin de dediğiniz gibi.

      Sil
  3. Şikayet yazısı olacak sandım ama tatlıya bağlanmış neyse ki :) Bayılırım kestane şekerine.

    YanıtlaSil
  4. Siz bence çok şanslı birisiniz. Hep işine önem verenler karşınıza çıkıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce nasıl bir şanslılığımı anlattım acaba blogda? Reelde tanışıyor muyuz acaba MGelişim? :)

      Sil
    2. Tanışmıyoruz. Ancak yazdıklarınızdan öyle bir sonuca vardım. Boyacımı nasıl seçtim? yazısı da buna etken tabii...
      Genelde iyimser insanların işleri hep yolunda gider gibi bir düşüncem var. Hem pozitif bir yaklaşımınız var hem de İletişiminiz güçlü gibi görünüyor. Bu iki özellik bir insanın şanslı olması için yeterli...Demek gerçekten de şanslı birisiniz.

      Sil
    3. Rabbim iyi insanları iyi insanlarla karşılaştırsın. Ben aşırı empati kurarım. Karşımdaki adam üzülmesin diye bin takla atarım. Bir hareketim yanlış anlaşılacak diye uzun uzadıya açıklama gereği duyarım ki karşımdaki de muhakemesini yapıp doğru karar versin diye.

      Analiziniz için teşekkürler MGelişim...

      Sil
  5. Ben şahsen kırık kestane şekeri seviyorum. İçine daha iyi işlemiş oluyor.

    YanıtlaSil
  6. Bülent DAĞLI firmasının görselini bulamayınca onu ekleyememiştim Sn. Müfred.

    YanıtlaSil
  7. Bursalı biri olarak çok net söylüyorum baştan hata yapmışsınız. Adını hiç duymadığım bir firma bu hatta 100 kişiye sorun sokakta 99 u da duymamıştır.
    Kestane şekerini şimdiye kadar Kafkas dışında bir yerden almadım yemedim ve hediye götürmedim.
    Fiyat anlamında çok daha fazla ödersiniz ama güven içinde yersiniz.
    Naçizane tavsiyem Kafkas tan şaşmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafkas ve Kardelen bana aşırı pahalı geliyor Sevgili SevKoz. Tüm yaşantım boyunca kaliteden ziyade adını satan markalara karşı bir antipatim oldu ve oluyor. Bülent DAĞLI firmasından yana bir sıkıntım olmadı burada. Onun bayisi olan firmadan yana sıkıntım oldu ve firma da zaten hemen hatayı telafi etti. Kaliteden yana da hiçbir sıkıntı olmadı.

      Ucuz mal almam öyle bir felsefem de yoktur ama seçim yaparken genelde fiyat/performans oranı yüksek olan yerleri/markaları tercih ederim şahsen.

      Tavsiyeniz için teşekkürler...

      Sil
    2. Böyle ortamlarda polemik sevmediğim için siz bilirsiniz diyeyim..
      Ama marka ile fikrimş söyleleyim ki kalite olmadan marka olamazsınız
      Sevgiler

      Sil
    3. Polemiğe girecek bir durum yok zaten. Bülent DAĞLI'yı da tanımam etmem.

      Son sözünüzde haklısınız; marka olmadan kalite olmaz; kalite de ucuza mâl olmaz!

      Yorumlar için teşekkürler...

      Bursa'da iseniz bir organizasyon yapalım Bursa'daki blogcular olarak ve Kafkas'a gidelim. :)

      Sil
  8. Böyle firmalar kaldı mı hocam ya 😀 Müşteriyi böyle önemseyen firmanın olduğunu bilmek bile güzel

    YanıtlaSil
  9. Hem kestaneyi, hem kestane şekerini çok severim, yalnız baymayacak, sizin de belirttiğiniz gibi kimi markalara hakkıyla yapıyor, kışın kestaneyi közlüyorum ben de köz tavasında o da güzel oluyor...:)
    afiyetle tüketin...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde Hanım. Kış gelse de közlesek!

      Sil
  10. Bugün 20:37'de İletişim Formu üzerinden gelen ietiyi buraya yapıştırıyorum:

    "17 Kasım tarihinde Bursa'dan İzmir'e giderken hediye götürmek için aldığım
    kestane şekerleri ekşi çıktı.İkram edilince fark ettik, rezil olduğumuza
    yanalım paramızın boşa gidişinemi ; Bülent Dağlı isimli Neşeli Gıdafişte

    Saygılarımızla,
    Hatice OĞULCUK | bum.@hotmail.com"

    Neşeli Pastanesi'ni kesinlikle tercih etmemeliyiz demek ki!

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Hanım;

      Yorumunuzu siz silmişsiniz ancak bana ilk yazılan hâli mail olarak gelmişti. Sanırım sorununuzu çözdünüz. Bülent DAĞLI diye Google'a yazın; numarası zaten çıkıyor.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!