Dünyada İnternet Kullanım Oranları

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Dünyada internet kullanımı Temmuz 2019'da %56'ya ulaşmış durumda. Yani her 100 kişiden 56'sı internet kullanıyor. Bu %56 oran ise 4,33 milyar kullanıcıya tekabül ediyor.

Mart 2019'daki verilere göre Çin 829 milyon kullanıcı ile en çok internet kullanıcısı olan ülke olurken Çin'i 560 milyon ile Hindistan ve 292 milyon kullanıcı ile ABD takip ediyor. Türkiye ise nüfusa oranla çok yüksek bir internet kullanıcısına sahip. 69 milyon kullanıcı ile dünyada en çok internet kullanan ülkeler arasında 12. sırada ülkemiz.



80 milyon nüfusu olan bir ülkeyiz ve nüfusun %85'inden fazlası yani 69 milyonu internet kullanıyor. Bu büyük bir oran aslında. Dünya ortalaması %56 idi hatırlatırım. Ancak interneti ne kadar faydalı şeyler için kullanıyoruz orası tartışmaya açık tabii ki.

İnternet hızı konusunda da veriler var. İnterneti en hızlı olan ülke 195,88 mbps ile SingapurSingapur'u takip eden ülkeler ise Hong Kong ve Güney Kore. Ülkemizin internet hızı hakkında bir tahmini olan var mı? Varsa yazsın bakalım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!