Süper Lig'in Enleri ve İlkleri

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Süper Lig 81 günlük aranın ardından bu akşam oynanacak Yukatel Denizlispor - Galatasaray maçıyla başlayacak. 62. sezonu oynanacak olan Türkiye Süper Ligi'nin ilklerine ve enlerine birlikte göz atmaya ne dersiniz?

TSL'de İlk Golü Atan Futbolcu: İzmirsporlu Özcan ALTUĞ

TSL'de İlk Golü Yiyen Kaleci: Beykozsporlu Sıtkı TAŞER

TSL'de İlk Golü Veren Hakem: Osman YEREŞEN

TSL'de İlk Penaltı Kullanan Futbolcu: Fenerbahçeli Lefter KÜÇÜKANDONYADİS

TSL'de En Uzun Süre Gol Yemeyen Kaleci: Trabzonsporlu Şenol GÜNEŞ (Toplamda 1112 dk, 12 maç üst üste gol yememiş Şenol GÜNEŞ. 78 - 79 sezonu)

TSL'de En Uzun Süre Yenilmeyen Takım: Beşiktaş (90 - 91 sezonunun 26. haftasından 91 - 92 sezonunu da yenilgisiz geçip 92 - 93 sezonunun 13. haftasına kadar toplamda 48 hafta hiç kaybetmemiş Beşiktaşım.)

TSL'de Bir Sezonda En Az Gol Yiyen Takım ve Kalecisi: Fenerbahçe ve Ilie Datcu (69 - 70 sezonunda oynanan 30 maçta sadece 6 gol yiyen Datcu ve takımı Fenerbahçe bu rekoru elinde tutuyor.)

TSL'de Bir Sezonda Üst Üste En Fazla Maç Kazanan Takım: Beşiktaş (59 - 60 sezonunda 13 hafta üst üste kazanan Beşiktaşımın bu rekorunu egale edebilen de yok henüz.)

TSL'de Bir Sezonda En Fazla Gol Atan Futbolcu: Metin OKTAY (87 - 88 sezonunda attığı 39 gol sayısına çıkabilen olmamış henüz.)

TSL'de Bir Maçta En Fazla Gol Atan Futbolcu: Metin OKTAY (92 - 93 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Karşıyaka'ya atılan 7 golün 6'sını OKTAY atmış.)

TSL'den En Çok Düşen Takım: Samsunspor (7 kez düşmüş.)

TSL'de Kendi Evinde En Uzun Süre Yenilmeyen Takım: Trabzonspor (75 - 76 sezonunun 10. haftasından 81 - 82 sezonunun 6. haftasına kadar toplamda 90 iç saha maçını kaybetmemişler.)

TSL'de Deplasmanda En Uzun Süre Yenilmeyen Takım: Galatasaray (40 deplasman maçından yenilgisiz ayrılmışlar.)

TSL'de Kendi Evinde Üst Üste En Çok Kazanan Takım: Galatasaray (00 - 01 sezonunun 34. haftasından 02 - 03 sezonunun 16. haftasına kadar 25 maçtır yenilmemişler. Ancak buna da son veren takım tabii ki Beşiktaşım.)

TSL'de En Farklı Skorlu Galibiyeti Alan Takım: Beşiktaş (15 Ekim 89'da Adana Demirspor'u 10 - 0 yenmişiz.)

TSL'de Bir Maçta Atılan En Fazla Gol Sayısı: 12 (16 Mayıs 92'de Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasındaki müsabaka 8 - 4 FB'nin üstünlüğü ile bitiyor.)

TSL'de Namağlup İlk ve Tek Şampiyon: Beşiktaş (91 - 92 sezonunun şampiyonuyuz.)

TSL'de Şampiyon Olup da Sonradan Küme Düşen İlk ve Tek Takım: Bursaspor (Bursa'da yaşayan bir Beşiktaşlı olarak Bursaspor'u önümüzdeki sezon tekrar TSL'de görmek isterim.)

TSL'de Puanı Silinen İlk Takım: Mersin İdman Yurdu (80 - 81 sezonunda Beşiktaş maçından çekilen Mersin ekibi hem hükmen yenik sayıldı hem de 2 puanı silindi.)

TSL'de Bir Sezonda En Fazla Gol Atan Takım: Galatasaray (62 - 63 sezonunda 42 maçta 105 gol atmışlar.)

TSL'de En Çok Gol Atan Futbolcu: Hakan ŞÜKÜR (Sakaryaspor, Bursaspor ve Galatasaray formalarıyla toplamda 249 gol atmış.)

TSL'de Dört Büyüklerin Dördünde de Formasını Giyen İlk Futbolcu: Sergen YALÇIN

TSL'de Bir Maçtaki En Fazla Seyirci Sayısı / Rekoru: 76.127 (Galatasaray ile Beşiktaş arasında 22 Eylül 13'te Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maç.)

TSL'de En Erken Golü Atan Takım ve Futbolcusu: Denizlispor'dan Darryl Bevon Roberts (29 Kasım 08'de Eskişehir ile oynadıkları maçın 12. saniyesinde ağları havalandırmış.)

TSL'deki En Genç Golcü: Enes ÜNAL (25 Ağustos 13'te Galatasaray maçında Bursaspor'un beraberlik golünü aran Enes ÜNAL topu filelere gönderdiğinde 16 yaşından 107 gün almıştı.)

TSL'de Üst Üste En Çok Yenilen Takım: Ankaragücü (11 - 12 sezonunda üst üste 15 maçtan mağlup ayrıldılar.)

TSL'ye En İyi Başlayan Takım: Fenerbahçe (09 - 10 sezonunun ilk 8 maçını kazanmışlar.)

TSL'de En Fazla Hafta Liderlik Koltuğunda Oturan Takım: Galatasaray (Toplamda 556 hafta liderlik koltuğuna sahip olmuşlar.)

Daha yazılacak bir sürü enler ve ilkler ve TSL ile ilgili. Onları da daha sonra yazarım. Ben tükendim, bittim artık. :)
 


Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Senin sitelerine de yetişemem oldum abi :) Hangisini takip edeceğimi şaşıyorum valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğraşıyoruz işte be Ali'm. Sen hepsini takip et ayrım yapma aralarında. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!