500: Balıkesir'de İlginç Tülütabak Gösterileri

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
#BirYaşımaDahaGirdim etti 500!

Balıkesir'e sürekli gidiyorum ancak kimse bahsetmemişti bana bu Tülütabak gösterilerinden. Ben sizi bu bilgiden mahrum bırakmamak adına bahsediyorum sizlere. Zamanında Balıkesir'i işgal eden Yunan askerlerini korkutmak amacıyla kendilerini baca kurumu ve soba isiyle boyayan; keçi veya manda postu giyen; at ve manda kuyruğundan aksesuarlar yapıp bunları çan ve değneklerle daha da dikkat çekici hâle getiren debbağları yâd etmek için 97 yıldır Tülütabak gösterisi yapılıyormuş. Debbağ dediğimiz kişiler deri tabaklama işi yapan kişiler imiş.








Yunanlıların korkup kaçtıkları kadar var. Baksanıza soldaki masum amcalar bir anda canavara dönüşmüş gibi sanki. Başarılı bir taktik bulmuş zamanında debbağlar. Bu vatan elde avuçta hiçbir şey yokken ne zorluklarla kurtarılmış. Anlatılıyor ama hikaye gibi dinliyoruz biz de. İşte bu debbağlar bunun bir örneği.

Siz daha önce duymuş veya görmüş müydünüz bu Tülütabak gösterilerini? İlk defa görenler yazıyı paylaşsın; daha önce görenler ise yazıya yorum yazsın. :)

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!