Bursa Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 22 Eylül'de

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Bursa'da 4 yıldan beri düzenli bir şekilde organize edilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu sene 22 Eylül'de yani yarın gerçekleşecek. 22 Eylül Pazar günü saat 17:00'de FSM Bulvarı Müzik Parkı'ndan başlayacak olan tur Fatih Sultan Mehmet Bulvarı boyunca yapılacak gezintinin ardından sona erecek. Yaklaşık 300 bisikletlinin katılması bekleniyor. 



22 Eylül aynı zamanda Dünya Otomobilsiz Kentler Günü imiş. Böyle bir güne denk gelmesi de bisikletin önemini daha fazla kişiye ulaştırmak için çok iyi olmuş bence. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun amacı trafikte bisikletliye özellikle kadın bisiklet sürücülerine daha fazla dikkat edilmesini sağlamak, kadınları bisiklet sürmeye özendirmek ve yetkililerden bisikletliler için imtiyazlar istemek diye sıralanabilir. 

İklim değişikliğine de dikkat çekmeyi hedefleyen Süslü Kadınlar, "egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu" sloganıyla bu Pazar günü FSM'de olacak. Önceki senelerde bazı Süslü Erkekler de Süslü Kadınlar'a destek olmak için bu etkinliğe katılmıştı diye hatırlıyorum. 

Bursa ile eş zamanlı olarak 14 ülkede 112 şehirde gerçekleşecek bu etkinliğe sen de katılmayı düşünüyor musun arkadaşım? 

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!