ReHiTu Bloglar Topluluğu

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
40
Bir sürü blogum olduğunu biliyorsunuz. Ana blogum şu an sizin de görüntülediğiniz rehitu.com. Diğerlerinin hepsi alt domainlerle bu bloga ismen bağlı ancak cismen bağlı değiller. İsmen bağlı çünkü hepsinin sonu .rehitu.com şeklinde bitiyor. Cismen bağlı değiller çünkü bu blogların hepsi Blogger'da ayrı ayrı bir blog. 

Bloglar hakkında aldığım en çok yorum bu kadar blogla nasıl ilgilendiğim. Dikkat ederseniz ben genelde hafta sonları aktif olabiliyorum bloglarda. Diğer günlerde vaktim olmuyor. Vaktim olsa dahi mailleri okumakla geçiyor bilgisayar başında vaktim. Hafta sonları da tam bir bağımlı gibi bloglarımla ilgileniyorum. Tabii ki bunu yaparken ailemi ihmal etmiyorum.

Açtığım bloglar için konu bulmakta zorlanmıyorum. Tam aksine bir sürü konu buluyorum ancak o konuları yazıya çevirecek vakit bulamıyorum. Hafta sonu bulduğum vakitlerde hâlletmeye çalışıyorum ancak bu sefer de bazı yazılar güncelin dışında kalmış oluyor. Neyse ki ticârî bir beklentim yok. O yüzden dert etmiyorum. Paylaşmak bana huzur veriyor ve beni mutlu ediyor.


Yukarıda tüm bloglarımı görebiliyorsunuz. Merak ettiğim bir şey var. Acaba blogların bu sıralaması sizde de aynı mı? Veya bu sıralama farklı farklı etmenlerle değişiyor mu acaba?

Bloglarımın her biri adından ne ile ilgili olduğunu belli ediyor zaten. ReHiTu Bloglar Topluluğu'nun son üyesi Dilim Dilim Türkçe oldu. Yarın sabaha başka bir niş konuda başka bir blog açmayacağımın garantisini ben bile veremem. Kendimi "Ota B.ka Blog Açan Adam" olarak tanımlıyorum artık. Özellikle GoDaddy üzerinden DNS yönlendirmesi yaparak tek bir alan adına yukarıdaki sayı adedince alt domainler eklemek oldukça cezbedici geliyor. Bu alt domain olayında bir sınır var mıdır açıkçası onu da bilmiyorum. 

Böyle yapmamın SEO açısından zararlı olduğunu söyleyenler de var. Yemişim SEO'sunu. Evet bu paylaşımları birileri gelsin diye yapıyoruz ama sırf SEO'ya uygun hâle gelebilmek için saçma sapan işler yapmaya gerek yok. Benim içime siniyor mu, siniyor. Gerisi önemli değil. 

Yıllar evvel ReHiTu mahlası ile sosyal medyalarda gezerken Ömer EKİNCİ bana rehitu.com boş. Alıp değerlendirmelisin demişti. Onun bahsettiği değerlendirme daha elle tutulur, daha fiziksel bir girişimdi muhtemelen. Kendisi girişimci olduğu için ReHiTu markasıyla bir şeyler yapabilirsine getirmişti. Son zamanlarda kendi kendime düşünüyorum. Bir iş kursam muhakkak ReHiTu'yu değerlendiririm herhalde. Haydi şimdi klavye sizde. ReHiTu'ya en uygun nasıl bir iş, girişim, marka vb. olabilir? Fonetik açıdan bakın olaya. YuMaTu vardı mesela eskiden. ReHiTu'dan nasıl bir cacık olur? Haydi dökülün... :)

Yorum Gönder

40Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Abi seni çok takdir ediyorum bu konuda. Rehitu bir marka artık :) Rehitu bloglar topluluğu bence çok iyi bir girişim. Buradan devam bence :)

    YanıtlaSil
  2. Profilde gizliyordum eskiden insanların kafası çok karışmasın diye. Sonradan hepsini sergilemeye karar verdim. :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de farklı konuların farklı bloglarda olmasını seven bir okur olarak takdir ediyorum sizi..

    YanıtlaSil
  4. Acaba blogların bu sıralaması sizde de aynı mı?
    Aynı.
    Bu alt domain olayında bir sınır var mıdır açıkçası onu da bilmiyorum.
    32 bit sınırı var yani 250bin küsür.
    Böyle yapmamın SEO açısından zararlı olduğunu söyleyenler de var.
    Google makalelerini takip et. Alt blog olması ile seo nun alakası yok. ama ziyeretçi açısından istenmeyen kullanımı zor yapı. bence google buna bir ayar çeker ama ne zaman olur bilmiyorum.

    Her şeyi seo için yapsaydık :) bizim site bu marjinallikte olmazdı. :) seo önemli ama seo denilen işte hergün yeni bir değişiklik oluyor. hergün siteyi ona göre düzenlemek olanaksız sadece kesin şu olmalı dediklerinin dışındakilere fazla kafayı takma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah cevaplar için teşekkür ederim. Kafa takılacak önemli hayatî konulara bile takmazken buna mı takacağım ya hu? :)

      Teşekkürler tekrardan. :)

      Sil
  5. Maşallah abi :) Ben tek siteyle uğraşırken yoruluyorum valla helal olsun sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah kardeşim. Sevince oluyor işte. Dediğim gibi ben yazıp paylaşmak derdindeyim çok fazla detay işlerine girmiyorum blogların.

      Sil
  6. Bütün bloglarınızı inceledim tebrik ederim sizi bayağı emek harcamışsınız. Sizdeki enerjiden bende istiyorum:)
    Bu arada enerji demişken, ReHiTu Enerji İçeceği nasıl:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ReHiTu Enerji İçeceği. Fena olmadı aslında.

      Fason üretim yaptırıp piyasaya sunsak para kazanır mıyız ki Gökhan Bey?

      Sil
    2. Valla ben o işlerden hiç anlamam, ne nasıl olur ne yapmak gerekir piyasa durumu nedir para kazandırır mı bu konuların eksikliğini yaşıyorum şuan geleceğe dönük kendi işini kurmayı amaçlayan biri olarak. Eminim siz bu konuda yeterince tecrübeye sahipsiniz pazarlamacı olarak:)

      Sil
    3. Bu işler için büyük meblağlar gerekir zaten tutmazdı ya hu! :) (Züğürt tesellisi)

      Sil
  7. İçine sinmeli kesinlikle katılıyorum.
    Keşke zaman bulsak daha çok yazabilsek...

    YanıtlaSil
  8. Bu kadar blogu açmak ve idare etmek büyük başarı ama çok zaman aldığı da ayrı bir gerçek. Ben birine zar zor zaman ayırıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğraştırıyor evet ama zevk alınca gerisi çok da önemli olmuyor.

      Sil
  9. Ben yakın zamanda bir yazı ile de bu şekilde çok blog açmayı eleştirdim. Bloglara her türlü kategoriler ekleyebiliyoruz, özellikle kişisel bloglar için etiketlerde sınır yok, ilgili olduğunuz tüm alanları bir yerde toplamaktan yanayım. ReHiTu bir sözlük ya da mizah sayfası olarak iyi bir isim olabilir gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o dediğinizi de düşündüm ancak bu sefer de sık sık yazı girerek okuyucuları sıkmak istemediğim için bu şekilde alt bloglara yöneldim. Her birinin sonunun .rehitu.com olması da ayrı bir zevk veriyor nedense.

      Eleştiriniz için teşekkürler Erhan Bey.

      Sil
  10. Aynı blogta farklı kategoriler de açabilirdiniz ama böyle olunca hepsi niş blog gibi oluyor. Ben 3-4 tanesini takip etmekten mutluluk duyuyorum. Teşekkürler emekleriniz için.

    YanıtlaSil
  11. hadi maşallah bakalım :)

    YanıtlaSil
  12. Ben yazacaklarımı tek yerde toplamayı seven biriyim. O nedenle uğraşamazdım. Bir de bloglarda bir şey dikkatimi çekti. Bazılarında mail abonelik butonu var. Bazılarında yok. Bu blogda dahil koyarsanız sevinirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talep edilen bir özellik olduğunu düşünmüyordum. Hemen ekliyorum.

      Sil
  13. Helal olsun vallaha.Hepsine yazı yazmak,yorumlara bakmak,eksikleri düzeltmek,ilgilenmek zor iş.Taktir ediyorum.

    YanıtlaSil
  14. Ah o zaman sorunu olmasa her gün saatlerce yazarım. Rehitu dan marka olur aslında ama ne olabilir şu an aklıma gelmedi.

    YanıtlaSil
  15. Valla abe sizi tebrik ederim .inşallah hayalinizdeki yere gelirsiniz

    YanıtlaSil
  16. Valla ben 2 tanesine bile vakit ayırmakta zorlanıyorum. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin bir tanesi benim 15 tanesine bedel zaten abim. Diğerini bilmiyorum ama...

      Sil
  17. Sen baya Rehitu Blog Holding olmuşsun :-) Hayırlı olsun. Bu kadar vakit ayırabilmek taktire şayan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam da vakit ayıramıyorum da işte bir hastalık sanırım bendeki. Tam vakit ayıramıyorum çünkü 3-4 haftadır güncellemediğim bloglarım var. :(

      Sil
  18. Hocam şu yazak konu çok ama vakit olayı aynısıni bende yaşıyorum. Inanmassan dayiya sor.

    Tam yazacam gündem değişmiş ama yazmaya devam. Seninde dedigin gibi öncelik kazanç olmayınca işler daha zevkli hale geliyor.

    YanıtlaSil
  19. Rehitu holdinge başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!