Neler Oluyor Hayatta?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
34
Konu bulmakta en çok zorlandığım blogum olmaya başladı ana blogum rehitu.com. Sizlerin de bildiği üzere bir sürü alt alanadı ile kullandığım blogum var ve o bloglar niş blog diye tabir edilen tek bir tema üzerinde ilerliyor. Öyle olunca da o bloglara konu bulmak daha kolay oluyor ancak rehitu.com'a son iki seferdir konu bulamıyorum. Aslında bir yöne de iyi oluyor. Bu ana blogumu biraz daha kişisel konular için kullanıyorum ve siz blogcu arkadaşlarımla hasbihâl ediyorum. Bu arada belirtmeden geçmeyeyim ben diğer tüm bloglarımda da bu kişisel dili bırakmıyorum. Onları da bir site havasında değil de blog havasında yazıyorum. 

***

Haydi başlayalım mı hasbihâle? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bazı firmalar pazartesiyi de birleştirdi ve 4 gün tatil yapacaklar. Siz o şirketlerin mensuplarından mısınız acaba? Biz maalesef o seçilmiş gruptan değiliz. Pazartesi çalışacağız. :( Yine de şükretmek lâzım. Hizmet sektöründe olup da bugün de çalışan tanıdıklarım var etrafımda. 

***

Dün gece herkes yattıktan sonra önce zil çaldı. Kapı deliğinden baktım site içerisinde bir curcuna var demek ki bize yanlışlıkla bastılar deyip bilgisayar başına geçtim. 2 dakika sonra da kapı tıklatıldı. Kapı deliğinden bakıyorum kimse yok ama tahmin ettim ve tahminim de doğru çıktı. Gelenler bir sürpriz yapıp taa Afyon'dan bizleri görmeye gelen kayınpederim ve kayınvalidem idi. Çok memnun olduk. Hemen uyandırdım 15 dk önce uyuyan eşimi ama sanki 1,5 saattir uyuyormuş gibi dalmıştı o da. Çatkapı çıkıp gelen ve sizlerin 32 dişinizi gören sevdikleriniz olsun sürekli hayatınızda.

***

Ben pazartesi çalışacağım yazdım ama çarşamba çalışmayacağım. Çarşamba günü için izin istedim. 1 ay önce randevu aldığımız EEG'nin randevusu var saat 9:00'da Bursa Şehir Hastanesi'nde. Oğlum girecek EEG'ye ve küçük olduğu için uyurken çekelim demişler. O yüzden gece bir ayar çekip onu uyandırmamız gerekecek ve sonrasında ise saat 9:00 gibi EEG'de uyuyacak şekilde ayarlamamız gerekecek. EEG'yi daha önce duymamıştık biz. İlk defa deneyimleyeceğiz. Daha önce böyle bir aletle tetkik edilen biri var mı aramızda? Çocuk Nörolojisi sevk etti bizi. Kayra Eymen önceden boynunu çok hareket ettiriyordu sonradan ise ellerini ve ayaklarını bileklerinden sallayıp duruyor. Başka bir doktor da Romatoloji uzmanına gösterin dedi. Bakalım EEG sonucuna göre hareket edeceğiz. Tavsiyeleriniz varsa dinlerim bu konuda.


***

Son yazımda temamdaki sıkıntılardan bahsetmiştim. Gelen yorumlara istinaden Google Adsense otomatik reklamların gösterimini kaldırdım. Asıl sıkıntım olan başlık kısmını ise çözemedim. Bir logo eklemeye çalıştım o da olmadı. Umarım tekrar tema değiştirmek zorunda kalmam. Tüm bloglar için zor oluyor ya hu tema değiştirmek. :)

***

Blog dünyası için yaptıkları çalışmaları gıpta ile izlediğim Facebook'taki Büyük Blog Yazarları Birliği'nin düzenlediği 2. Geleneksel Anket Etkinliği'nde dün oylanma sırası rehitu.com'da idi. Rakiplerim ise ensonbaski.com ile sevilcevirgen.blogspot.com idi. Benim de şahsen beğendiğim bu 2 blog arasından sıyrılmak beni sevindirdi açıkçası. Orada da İşBuFikirBu blogunun sahibi Erhan Bey bir logoya ihtiyacım olduğunu yazmış. Var mı bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş? Bana logo yapana 100 kuruş vereceğim! :)

***

Bendeki havadisler bitti. Ev halkı da uyandı zaten. Hanım kızmadan kaldırayım ben şu bilgisayarı.

Yorum Gönder

34Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Geçmiş olsun.EEG için geceden 5 E 6 ya kadar uyutmayin.Sabah uyuya kalıyorlar.Eeg için 1 ay süre vermişler bu iyi ,fakültede 2/3 ay sonraya veriyorlar..BU arada şehir hastanesine henüz gitmedim.Sanirim randevu ve işlerlik bakımından biraz daha iyi bir hastane gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Randevu konusunu bilmiyorum ancak işlerlik konusunda zayıflar bence. Henüz tam anlamıyla kadro oturmuş değildi 1 ay önce. Bundan sonra daha da iyiye mi gider yoksa kötüye mi gider bilmiyorum ancak Allah kimseyi lüks hastaneye dahi düşürmesin.

      Sil
  2. Rabbim kolaylık sağlık ve afiyetler versin ailenize.

    YanıtlaSil
  3. Umarım bu ufak zorlukları atlatırsın. Hayat karmaşasıyla, hareketliliğiyle güzel. Blogda kullandığın kişisel dil konusunu ben de düşünüyorum zaman zaman ama dediğin gibi blog olarak yazmak daha hoş geliyor.
    Bazen makale gibi yazmak daha mı iyi diye de geliyor aklıma. Örneğin kiraz sapı çayını anlatırken makale gibi "bu böyle olur, böyle yapılır bu işe yarar" demek mi, yoksa "ben de şu kadar içtim, şu sonuçlar oldu, tavsiye ederim" şeklinde mi? sence insanlar sadece bilgi kısmıyla mı ilgileniyordur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence blog yazarının kişisel dil kullanması daha doğru. Belki de makale dili kullananlara daha fazla trafik geliyor olabilir ancak bu sefer de monoton bir anlatım olur gibi geliyor bana. Bloglarımızı temalarla falan zaten blogluktan uzaklaştırıyoruz bari kullandığımız dil bloga yakışır olsun diye düşünüyorum ben.

      Sil
  4. Ahh o konu bulma zorluğu 😀 Onu bana sor abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de konu bulamıyorum diyorsan artık Cem diğerleri ne yapsın!?

      Sil
  5. Geceyarısı misafiri ne hoş sürpriz:)
    Çocuğunuza acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
  6. Konu bulamayınca bunun üzerine yazılan yazıları çok seviyorum :)
    Konu bulmadım deyip ardı ardınca sohbet havasında çok güzel yazılar ortaya çıkıyor .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra hep böyle olur sanırım bu ana blogda. Ben de sevdim böylesini. :)

      Sil
  7. EEG deneyimimiz olmadı. Umarım kolayca hallolur.

    Kişisel blog bu noktada artı çünkü hep konu var, konu bulma sıkıntısı yok ama kimse okumuyor :)

    YanıtlaSil
  8. Hastanede bayramlarda biz de çalışırdık.Sizi çok iyi anlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim öyle değil ama yine de yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  9. İlk başta makaleyi görünce, neler olmuyorki hayatta diyesim geldi fakat gördümki yazınızda sitenizdeki tema değişiminden bahsetmişsiniz webmaster bilgimi sizlerle paylaşmak isterim kısa süre içerisinde sıklıkla tema değiştirmek, google sıralamanızı etkileyebilir tavsiyem size hoş gelen sabit bir temada durmanız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun farkındayım ama yine de bazen değiştirme isteği ağır basıyor. :)

      Tavsiye için teşekkürler...

      Sil
  10. I hope it's all good now :)

    YanıtlaSil
  11. Büyük geçmiş olsun Allah şifa versin evet gece yarısı epey bir süpriz olmuş

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun. Ben de site işini beceremeyenlerdenim. Her blogumu kişiselleştiriyorum :)

    YanıtlaSil
  13. İnşallah Sn. Müfred. Duâlarınızda bizleri de unutmayınız lütfen...

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle geçmiş olsun. Umarım sonuç güzel çıkar. Bir desteğe gerek olursa lütfen haber veriniz.

    Google Adsense otomatik reklamları sadece belirli temayla değil, genel olarak sıkıntılı. Google bu işi tam oturtamadı gibi. Ben birçok tema ile denedim ama hep problem yaşadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben otomatik reklamları kaldırdım gelirim arttı. O yüzden bu sâde hâli daha iyiymiş. Google üstünde çalışıyordur herhalde...

      Sil
  15. Bu şekilde bölüm bölüm hayatınızdan kesitler bir kişisel bloga yakışıyor bence. Böyle bir pano olması lazım her kişisel blogun. Ayrıca logonuz konusunu yinelemek istemem ama öyle :) Benzer sorunu bende yaşıyorum ve şu an temaya uygun bir üst başlık ile logosuz idare ediyorum. Lakin özellikle maskotlu logolar falan bloglara çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben en azından uzun isimli bloglarıma amatörce logolar yaptım ki oradaki amacım blogun ismi tam olarak görülsün idi. Onu da çözmüş olduk ancak keşke maskotlu bir logomuz olsa bizi yansıtan. :)

      Sil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. allahım acil şifalar versin inşallah evladımıza

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!