Millet Süleymaniye Kermesi Açılıyor

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Millet Mahallesi'nde bulunan Süleymaniye Talebe Yurdu her sene geleneksel olarak kermes düzenliyor. Bu sene 13 - 18 Kasım tarihleri arasında Süleymaniye Öğrenci Yurdu'nun bahçesinde gerçekleştirilecek olan kermes yoğunlukla gıda ağırlıklı olacak ancak gıdanın yanı sıra özellikle hanımların el emeği göz nuru ile işledikleri çeyizlik ürünler de yer alacak.


Derya Caddesi üzerindeki Gülbahçe Anaokulu'nun tam arka kısmında yer alan Süleymaniye Öğrenci Yurdu ortaokul çağındaki öğrencilere hizmet veriyor. Bu yurtta çocuklar hem okul derslerine çalışıyor hem de dînî derslere iştirak ederek iyi bir Müslüman olma yolunda ilerliyorlar. Düzenlenen bu kermesler işte bu yurtta kalan öğrencilere daha iyi şartlarda hizmet sunmak için yapılıyor.

Süleymaniye Geleneksel Gıda Etkinliği'nde klasik olarak et döner, tavuk döner ve ızgara çeşitlerinin yanı sıra kendi el yapımları baklava, çiğ köfte, içli köfte ve künefe de olacak. Fırın çeşitlerinden de bahsetmeden geçmemeliyim. Fırında lahmacun, pide ve pizza gibi yiyecekler de yapılacak ve hayırseverlerin beğenisine sunulacaktır.

"Hayırsever" dedim dikkat ederseniz. Bu kermeslerden alışveriş yaptığınızda hem karnınızı doyurup ihtiyacınızı giderirsiniz hem de hayır işlemiş olursunuz. Bu tarz hayır çarşılarını görürseniz muhakkak iştirak ediniz. Paranız Kur'ân-ı Kerîm öğretilen bir yere nasip olmuş olur. Bursa ve diğer illerdeki kermesleri paylaştığım diğer blogumu da takip etmenizi tavsiye ederim. Buraya tıklayınız lütfen.

5 gün sürecek Millet Süleymaniye Kermesi'ne sizleri de bekliyoruz. Ailecek çıkın çıkın gelin! :)
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!