1990'da Tezi Amerikanın En İyisi Seçilen Bir Türk: Vedat MİLOR

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Vedat MİLOR'un bir konuşmasına denk geldim ve burada verdiği bilgilerden yola çıkarak sizlere bu yazıyı yazmaya karar verdim. İsterseniz birlikte izleyelim önce Vedat Bey'in konuşmasını:


Vedat Bey hepinizin de bildiği üzere bir gurme ancak bilmediğimiz çok sağlam bir akademik kariyeri varmış adamın. Açıkçası ben bilmiyordum. Adam Galatasaray Lisesi, Boğaziçi, Londra Ekonomi Okulu, Berkeley gibi okullarda okuduktan sonra Dünya Bankası, Brown Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Georgia Teknoloji Enstitüsü ve Koç Üniversitesi'nde de çalışmış birisi. Yani adam aslında birçok alanda uzmanlaşmış birisi. 

Konuşmasında bahsettiği tezi arayıp bahsettiği American Sociological Association'da buldum:


Bu başarıyı yakaladığı gençlik yıllarında bu Türkiye'de kesinlikle haber değeri taşımamış ancak bunda zamanın şartları da etkin rol oynamıştır bence. O zamanlar medya bu kadar yaygın değildi ki. 30 yıl sonra biz hakkını teslim etmiş olalım Konyalı MİLOR Bey'in. Bahse konu "A Comparative Study of Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back In" adlı tezi bir hayırsever PDF hâlinde yüklemiş internete. İlginizi çekerse buraya tıklayıp okuyabilirsiniz tezi. 

Vedat MİLOR'un bu yanını öğrenmek beni sevindirdi. 1990'lı yıllarda da olsa ülkemizin adını Amerika'da zikredilmesini sağlaması gurur verici. O zamanlarda da "Her yerde Türk var!" dedirten birileri varmış demek ki! As bayrakları as!

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!