Hakkı Yüceltmek

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Peygamber Efendimiz (sav) bir hadîs-i şerîflerinde meâlen şöyle buyurmuşlardır:

"Hiçbir racül yoktur ki lisânı ile hakkı yüceltsin, lisânı ile hakkı ihyâ etsin ve onunla kendisinden sonra amel olunsun da kıyamete kadar onunla amel edenlerin ecri o kimse üzerine yazılmasın. Kıyamet gününde Cenâb-ı Hakk ona ecrini, sevabını eksiksiz olarak verir."

Peki hakkı yüceltmek nedir? Acaba biz bunu yapabiliyor muyuz? Hakkı yüceltmek deyince benim aklıma gelen ilk şey Allah katında hak ve tek din olan İslâmiyet'i yüceltmek. Ondan sonra iyi ve güzel olan her şeyi yüceltmek geliyor. Peki bizler bu konuda ne kadar başarılıyız acaba? O vâdedilen ecirleri biz kazanabilecek miyiz veya kazanmak için bir çaba harcıyor muyuz?

Artık insanlar hakkı ve hakikati söylemekten çekinir oldu. Buna kendi nefsim de dâhil. İnsanların vereceği tepkileri kestiremiyorsunuz ve bu yüzden de emr-i bil ma'ruf - nehy-i anil münker vazifesini tam manasıyla yapamıyorsunuz. Ne zaman bu hâle geldik onu bilemiyorum.

İyi hasletler birer birer yeryüzünden kaldırılıyor sanki. Kötülükler, fenalıklar gayet normal gelmeye başladı insanlara. Hiçbir şeyi yadırgamadan alışıyoruz artık. Geçenlerde duymuştum bir hocamızdan ancak kim olduğunu hatırlamıyorum "İnsanlık tarihinin hiçbir döneminde bu kadar aşırılıklar, bu kadar günâhkarlıklar, bu kadar yoldan çıkmışlıklar yaşanmadı ancak yine de toplu bir azâba dûçâr olmuyoruz. Sebebinden suâl olunmaz ancak bu dünyanın ayakta durmasını sağlayan sağlam kaleler var." demişti. Gerçekten de öyle. Durumumuz içler acısı.

Gelin sağlam bir nasuh tevbesi edelim ve hakkı yüceltmek için elimizden geleni yapalım. Buna ben de dâhilim. Birbirimize duâ edelim. Yorumlarda buluşamasak bile duâlarda muhakkak buluşalım. 

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!