"Hristiyan Olabilirim Ama Örnek Aldığım Tek İnsan Hz. Muhammed'dir."

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
21
Sizce üstteki söz kime aittir? Bu bir futbolcu. Peki hangi ünlü futbolcu böyle bir şey söylese biz Müslümanların daha çok hoşuna gider?
  • Cristiano Ronaldo
  • Lionel Messi
  • Robert Lewandowski
  • Neymar
  • Kevin De Bruyne
Sanırım yukarıya yazdığım isimler hepinizin aklına gelen ilk cevaplardandır. Bu güzel söz maalesef bu üstteki 5 futbolcudan birine ait değil ancak birileri daha fazla takipçi kazanmak, daha fazla ilgi çekmek için üstteki sözü Cristiano Ronaldo'ya atfetmiş. Üşenmemişler bir de görsel hazırlamışlar aşağıdaki gibi:

Cristiano Ronaldo Prophet Muhammed

Bunda Cristiano Ronaldo'nun çok sevilmesinin yanısıra İsrail'e karşı Filistinlileri desteklemesi; pandemi sürecinde Kur'ân-ı Kerîm okumaya başladığını açıklaması vs. de etkili olmuştur diye düşünüyorum.

Cristiano Ronaldo'nun İslâmiyetle şereflenmesi tabii ki tüm Müslümanları sevindirir. Sadece Türkiye'deki Müslümanlar değil tüm dünya genelindeki Müslümanlar, Ronaldo'nun Müslüman olmasını istiyor sanırım ki dönem dönem üstte bizim Türk arkadaşların yaptığı gibi çeşitli düzenlemeler ile Ronaldo'yu İslam dinine yakın görüp göstermek için çalışmalar yapıyorlar. İran'da da şöyle bir yapılmış zamanında mesela:

Ronaldo Kelime-i Tevhid

Normalde sağ köşede gördüğünüz çerçevenin üzerinde düzenlemeler yapıp Kelime-i Tevhîd'e çevirmişler İranlılar da. Tamam bunlar güzel şeyler ama yalan da çok büyük bir günahtır ya hu mübârekler. Eğer gerçekten Ronaldo'yu Müslüman olarak görmek istiyorsanız o zamanlar 14 yaşında olan Diyarbakırlı genç Recep ATEŞ gibi kendisini İslâm'a dâvet eden bir mektup hazırlayıp gönderin Ronaldo'ya.

Neyse biz tekrar dönelim konumuza. "Hristiyan olabilirim ama örnek aldığım tek insan Hz. Muhammed'dir." sözü Javier Hernandez'e aittir. Zamanında Manchester United'da da oynayan futbolcunun bu sözü nedense Ronaldo'ya atfedilmiş.

Javier Hernandez and Prophet Muhammed

Aslında Türkçe çevirisinde de biraz kurnazlık yapılmış gibi. Birebir çeviri yaparsak Hernandez "Ben Müslüman değilim ancak benim görüşüme göre en iyi insan Muhammed (sas) Peygamber'dir." demiş.

Bu konuyu neden mi yazdım? Çünkü takıntılıyım. İnternette her görülene, sosyal medyada her görülene inanılmaması gerektiğini savunan biriyim. Bu konular hakkında geçmişte de yazılar yazdım zaten. Kısa bir arama turu ile o yazılarıma da ulaşıp okumanızı isterim. Özellikle belli bir yaşın üstündeki kesim her gördüğüne inanmakta nirvana yapmış durumda.

Bayram sabahı bu yazıyı paylaşmak istemezdim ancak birkaç gün öncesinden yarım kalmıştı. Kurban kesim hizmetine kadar vakit varken aradan çıkarıvereyim dedim. Bu vesile ile sizlerin de Kurban Bayramını en içten dileklerimle tebrik eder; sosyal mesafeye dikkat etmenizi hatırlatırım.

Sağlıcakla kalınız...

Yorum Gönder

21Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bende Ronaldo diye biliyordum abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ronaldo değilmiş kardeşim. Yabancı sitelerden falan teyit ettim doğrusu Hernandez. Kesin bilgi yayalım...

      Sil
  2. Van Damme'ı ben duymadım ancak dediğiniz gibi zaten Peygamberimizi herkes seviyor, beğeniyor, saygı duyuyor, örnek alıyor.

    YanıtlaSil
  3. sadece bu yüzden bazen ronaldoyu daha çok seviyorum

    YanıtlaSil
  4. duyduğumuz şeyi sorgulamıyoruz malesef. zihnimizdeki şablonlara göre, yanında yada karşısında duruyoruz. malesef. o nedenle tüm bunlar. saygılar

    YanıtlaSil
  5. nice story....
    thank you for sharing

    YanıtlaSil
  6. hayırlı bayramlar evet özellikle sosyal medya da her gördüğünüze duyduğunuza inanmayın doğru haberin adresi rehitu. com :) Bilgilendirme için teşekkürler umarım herkes doğru yolu bulur saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de geçmiş bayramınız mübarek olsun HürPost.

      Teşekkürler...

      Sil
  7. hele facebook tayfa her alıntıya, kaynaksız yazıya inanıp paylaşıyor. öğretmen annem bile bazen bu furyaya dahil oluyor.

    YanıtlaSil
  8. bu tip söylentileri kim neden uğraşıp hazırlıyor hiç anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık sayfalarına veya sitelerine trafik çekmek için mi yapıyorlar; neden yapıyorlar ben de bilemiyorum Lerzan Hanım...

      Sil
  9. Eskiden gelen ihtida haberleri ile sevincimiz artar, İslam'ın tüm beşeriyetin kurtuluş vesilesi olmasına şükrederdik.

    İletişimin daha yaygın olduğu şu dönemde insanların ihtida haberlerine önem vermediğini söylersek abartmış olmayız.

    Ünlü bir yabancının Müslüman olması yahut İslâm'ı referans göstermesi sadece yüzeyde iz bırakıyor ve derine inmiyor. Derine inmediği için yalan/gerçek karışımı haberler sarıyor etrafımızı.

    Yani Cat Stevens (Yusuf İslam)'ın İslam'ı kabul ettiğini gazetelerden öğrendik ve yıllarca bu güzel ihtidayı konuştuk. Şimdi öyle mi? Twitter'da I accepted Islam yazılıyor ve retwitleniyor.

    Özünde bu tip haberlerin iki nedeni var. İlki Efendimiz Aleyhisselam'a olan muhabbet ve sevgi. Diğeri Ronaldo'nun Müslüman olmasını istemek.

    Rabbimiz sözü söyleyene ve sozun yakıştırıldığı kişiye de İslam üzere olmayı nasip etsin.

    Selamlar sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Mavera Hocam. Rabbim herkese hidâyet üzere dosdoğru yaşamayı nasip eylesin.

      Sil
  10. Size soru sormak istiyorum Messi müslümanlari sevmiyormu?

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!