Neden Sokak Müzisyeni Var da Sokak Komedyeni Yok?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
22

Ev alacak paramız yok ama bazen hanımla hayallere dalıp "Keşke bir evimiz olsa." diyoruz ancak ben biraz daha ayakları yere basar şekilde hayal kuruyorum. Krediyle ev almak eskisi gibi kârlı değil artık. Kira öder gibi ev sahibi olmanın devri geçti. Ben şu an 1.450,00₺ kira ödüyorum. Oturduğum evi almaya kalksam ödemem gereken aylık banka kredisi 2.500,00₺ - 3.000,00₺ civarında çıkıyor. Şu emlaktaki balon bir türlü patlamadı gitti. Nasıl olacak bu işler bilemiyorum. 

Krediyle ev alabilecek peşinatımız olsa bile onu farklı yatırım kanallarında kullanarak 10 yıl sonra daha kârlı hâlde olabiliyoruz. Bunun muhabbeti aslında sürekli yapılır arkadaş ortamlarında. Hatta İmza İnternet Teknolojileri şirketinin yönetici ortaklarından Hasan YAŞAR Bey de bu hesaplamayı yapıp yazı hâline getirmiş. Okumak isterseniz buyurun:



***

Peygamber Efendimiz (SAS)'in Hz. Ali'ye bazı nasihatlerini derleyen bir yazı okudum geçenlerde. Bu kulağa küpe nasihatleri burada maddelemek istiyorum açıkçası:
  • Yâ Ali! Zeytinyağı ye ve vücûduna çal. Şeytan yaklaşamaz.
  • Yâ Ali! Yemeğe tuzla başla ve yemeği tuzla bitir. Birçok dertlere devâdır.
  • Yâ Ali! Yemeğin başında besmele, sonunda ise hamdele çek. Böylece yemeğin başından sonuna kadar melekler sevap yazarlar.
  • Yâ Ali! Evinden çıkarken Ayet'ül-Kürsî oku. İşlerin kolaylaşır.
  • Yâ Ali! Yalnız sefere çıkma yoksa şeytan seninle beraber olur. 
**

Bugün Oktay ŞENOL'dan da bahsedeceğim sizlere. "Neden sokak müzisyeni var da sokak komedyeni yok?" sorusuyla başlamış onun sokak stand-up'ları. Ben oldukça beğendim ve güldüm açıkçası. :) Buyurun sizler de izleyin:



Yorum Gönder

22Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Halka açık yerlerde şovlara ve sanatsal etkinliklere de ihtiyaç var. Ortamın havasını değiştiriveriyor. Güzel bir şey olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen iyi düşünülmüş bir proje olmuş. Devamını getirir umarım Oktay Bey.

      Sil
  2. Ev almak gerçekten çok zorlaştı,bugün gecekondu tipi evler bile neredeyse 1 trilyona yakın fiyatlarda seyrediyor,akıl alacak gibi değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul gibi yerlerde, merkezî konumdaki yerlerde evet dediğiniz gibi afâkî fiyatlar var Ertuğrul Bey.

      Sil
  3. Altın ikiye katlamak için 5 yıl bile beklemiyor. Berat ALBAYRAK'ın göreve geldiği gün ile istifa ettiği gün arasında bile 3 kat artmıştı altın.

    YanıtlaSil
  4. house is "good" investment in long term...
    thank you for sharing useful article.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes you are right however houses are too expensive in Turkey. :(

      Sil
  5. Altın daha iyi bir yatırım aracı. İnsanların ev almayı tercih etmesini güven duygusuyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Aman ev alalım başımızı sokacak bir yuvamız olur diyorlar. Haklılar da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru haklısınız. Güvenli tarafta kalmayı ise genelde hanımlar daha çok benimsiyor.

      Sil
  6. Oktay Şenol'un yaptığını takdirle karşılıyorum. Gülmeyi neredeyse unutucaz. Sadece sokakta değil ,TV'lerde de komedi programları az.
    Konut Kredisi ile ev alabilmek için kesinlikle yüklü bir miktar peşinatınız olmalı.Aksi halde gerçekten maliyet yüksek oluyor.Etrafımızda o kadar çok boş ev var ve fiyatları o kadar uçuk miktarda yüksek ki, şaşırıyoruz. Altın iyi bir yatırım aracı ama uzun vadede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir de sizin dediğiniz olay var. Evler boş ama fiyatları düşmesi gerekirken tam tersine arttıkça artıyor Mehtap Hanım. :(

      Sil
  7. "sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" diyor Başöğretmen Atatürk. Herhalde sizin de serzenişte bulunduğunuz konu tam da buraya denk geliyor. Yurtdışında en sevdiğim şey sokak tiyatrosu, pandomim tarzında ya da heykel insanlar ile fotoğraf çektirmek oluyordu. Çünkü gerçekten bu insanların sanat yaptığını ve her türlü övgüyü hak ettiklerini düşünüyorsunuz. FAkat iş yine ülkemize gelince bambaşka duygular oluşuyor zihnimizde: "acınası, işsiz güçsüz ve yazık insanlar, sigortasız çalışanlar, fakirler" şeklinde karmaşık acıma duygularımız karşımızdaki insanın da cesaretini kırıyor. hele buna bir de köstek olacak; yargılama, aşağılama dili devreye girince artık ortada sanat adına hiçbir şey kalmıyor. Mesela bunu malayani (boş işler) olarak gören sözde dindar insanlarla, sanatı sadece parasızlık, boş iş olarak gören kültür yoksunu insanlarla, sanata tüküren, hakaret eden devlet yönecilerinin kötü örnekliği de eklendiğinde bakış açımız hep darda, nefrette kalıyor...nesilden nesile bunu bu şekilde aktarmaya devam ediyoruz. keşke bir yerde bunu kesebilsek...Şemsi Tebrizi ve Mevlana'yı dönemin şeyhülislamına "ney çalıyorlar, kudüm ve def vuruyorlar" diye şikayet ettiklerinde buna bir de üstüne üstlük "Eşşek yükü kadar kitap okuduk ama dinde bunun yerini bulmadık" gibi dini alet etmeye gelince, Tebrizinin ne cevap verdiğini hatırlayalım: "Eşşek yükü kadar kitap okumuşsun ama bir eşşek bile olamamışsın"...başka söze gerek yok sanırım. Bunun için ne yapacağız? "Doğru okuyacağız, sahip çıkacağız, destekleyeceğiz, cesaretlendireceğiz, sanatçıları şımartmayacak şekilde alkışlayacağız"...Yoksa daha çok deha piyanistlerimiz, tiyatrocularımız halkın gözünden düşürülmeye ve bizde bu günaha ortak olmaya devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef dediğiniz gibi bizim ülkemizde bu tarz iş yapanlara hep üst perdeden bakılıyor. Umarım bu alanda kendimizi geliştirebiliriz. :(

      Sil
  8. Ev almak iyice hayal oldu bu durumda ,dediğiniz gibi altın bir kaç sene sonra ev almak daha mantıklı ama altının da yanına yaklaşılmıyor. Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  9. Değil ev, araba fiyatları bile uçmuş diyorlar.
    E, Tayyip demişti uçacağız diye.
    Bu arada kiranız da çok yüksekmiş:( umarım kurtulursunuz, ev alırsınız, tüm kalbimle diliyorum. Ben şükür babadan kalma evdeyim ama arabam yok. Alabilmem de imkânsız. Bazen süper marketerde alışveriş yapana araba çekilişleri olurdu, katılırdım tabii çıkmadı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden arabaya bir kere binseniz anında fiyatı düşerdi; şimdi tam tersine bindikçe fiyatı artıyor. :(

      O çekilişlerden bana da bir şey çıkmadı hiç. :)

      Sil
  10. güzel bir konu, tek solukta okudum valla. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Ben ilk defa webden baktim blogunuz cok guzel;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim Gülten Hanım. Teşekkür ederim...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!