Türkiye'de Yaşayan Yabancı Blogcular

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
30
Bugün [Ben yazıyı tamamlayana kadar 3 gün geçti ama neyse. :) ] bloga bir yazı girmem gerektiğine kendimi şartlamış durumdaydım. Uzun zamandır bloglar âleminde mim görmediğim için "Bir mim mi başlatsam acaba?" falan diye de düşündüm ancak konu buraya kadar geldi. Google Amcama "Top Blogs in Turkey" dediğimde benim de aşağıda listeleyeceğim Türkiye'de yaşayan yabancı, gurbetçi blogger arkadaşlara ulaştım. Ulaştığım listelerde Instagrammer ve Youtuberlar da vardı ancak ben pozitif ayrımcılık yapıp onlara yer vermeyeceğim. :) Onlar gibi influencer olamayınca kıskanıyoruz ne yapalım? :) Hâlâ daha Fenomenolamayangiller ailesinin en önde bayrak tutan üyesiyiz Elhamdülillah! :)

Aşağıdaki listede herhangi bir sıralama gözetilmemiştir. İlk karşıma çıkanları ilk olarak ekliyorum sıraya o kadar.



Son paylaşımını 26 Mart'ta yapmış Janey Hanım. Mersin'le ilgili, Türkiye'de gurbetçi olmakla ilgili güzel paylaşımları var. Muhakkak bir göz atın.

19 yaşında Türkiye'ye taşınan Danni'nin kaleminden Türkiye'yi (özellikle İstanbul'u) okumak size de keyif verecek. Son paylaşımını 23 Aralık'ta yapmış ve oldukça çok ara vermiş. Tekrar bir yazı paylaşır umarım yakın zamanda.

Lisa Morrow tarafından kaleme alınan blogda İstanbul'un az bilinen yerleri hakkında bile özellikle turistlerin işine yarayacak bilgiler paylaşılıyor. Sadece İstanbul hakkında da yazmıyor aslında. Mesela son paylaşımını 8 Haziran'da yapmış ve Kaş'tan bahsediyor.

Catie ve Jason çifti Türkiye'deki yaşamlarını, memleketlerindeki arkadaşlarına anlatmak ve tanıtmak için bu blogu açmışlar. Son yazılarında Ramazan pidesinden bahsetmişler ve bu yazıyı 3 Mayıs'ta yayımlamışlar.

1998'de Fethiye'ye taşınan Julia ve Barry çiftinin blogu da oldukça başarılı. Fethiye ve Türkiye'nin farklı kültürlerini, Fethiye ve yakın çevre ile ilgili haberleri taşıyorlar bloglarına.

Christa Eker tarafından yapılan paylaşımlar Türk mutfağını merak eden dünyanın dört bir tarafındaki kişilere ulaşıyor. 

Natalie, Türkiye'deki turistik tesisler hakkında oldukça detaylı blog yazıları hazırlayıp paylaşıyor. 

Türkiye hakkında İngilizce yazılar yazan Zambiyalı bir blogcu Zyabo. Son yazısında Macaristan ile Türkiye'yi farklı açılardan kıyaslamış. Mutlaka göz atmalısınız. 

İlk olarak 1982'de Bodrum'a gelen Annie, 30 yıl sonra tamamen dönüş yapıyor ve Türk vatandaşlığı da alıyor. Blogunda Türkiye hakkında yazılar ile birlikte kişisel paylaşımlar da bulunabilir.

Kendilerini Kapadokya'ya adamış 2 gurbetçi blogcu yazıyor bu blogda. İsimleri Duke ve Christian. Son yazıları Mart ayından kalma ancak yakında güncellenecektir diye düşünüyorum.

Türk bir adamla evlenip Ankara'ya taşınan, aşkı için memleketindeki avukatlığı bırakan Terry Henson Kaymak tarafından kaleme alınan bir blog. Son yazısı Mart'ta. Umarım daha sık paylaşımlar yapar.

İstanbul'da yaşayan San Franciscolu bir kızın (Jennifer) Türkiye hakkındaki paylaşımlarını görebilirsiniz bu blogda. Son paylaşım Şubat ayından.

Amerika'dan Adana'ya taşınıp Batı'daki arkadaşlarına Doğu'dan bahseden blog paylaşımları yapan 2 kızın yeri burası. Ginny ve Leslie zaman zaman konuk yazarlara da yer veriyor. Son blog paylaşımlarını bugün (9 Haziran) yapmışlar.

Jocette ve eşi Salih tarafından kaleme alınan yemek tarifleri vs. bulunan bu bloga da göz atmalısınız.

Amerikalı Lanell ile Lübnanlı eşi, çocukları da kemâle erdikten sonra tası tarağı toplayıp Antalya'ya taşınmışlar. Lanell fırsat buldukça Antalya hakkında paylaşımlar yapıyor. Son paylaşımını 2 Haziran'da yapmış, aktif bir blog.

2013 yılından beri İstanbul'da yaşayan Katie'nin blogunda hem Türkiye'ye dair yazılar hem de farklı alanlarda yazılar bulabileceksiniz. 

***

Üstteki listede yer alan bloglar benim ilk araştırmam sonrası önüme çıkanlardı. Daha fazlası da vardı ancak güncel olmayanları açıkçası eledim. Sizin bildiğiniz, Türkiye'de yaşayan yabancı blogcu var mı peki? Varsa lütfen yorumlarda paylaşınız linki ile birlikte. Bu listenin uzayacağını tahmin ediyorum açıkçası sizlerin de desteğiyle. Sağlıklı ve hayırlı günler diliyorum sizlere.
Tags:

Yorum Gönder

30Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. İlginç bir konu. Hiç araştırmak aklıma gelmedi 😊. Gurbette yaşayan Türk blogları biliyorum ama Türkiye'de yasayanlar olduğunu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurbette yaşayan Türk blogcuları da siz listeleyin lütfen Derya Hanım. Benim bildiğim siz dâhil birkaç kişi var ancak eminim onlarcası vardır daha.

      Sil
  2. Bazılarını inceledim. Güzel paylaşımlar yapmışlar. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç ve profesyonelce hazırlanmış sayfalar var. Ben yanlış görmüşte olabilirim ama biri hariç hepsi wordpress alt yapısı kullanmış sanki. Neden acaba:-))

    Benim bu şekilde, bildiğim ülkemizde gurbetçi olan yabancı blog yok. En azından benim takip ettiğim yada beni takip eden. Çok güzel bir araştırma olmuş ve ilgi çekici:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wordpress'in de yabana atılmayacak güzel özellikleri var. Avantajları ve dezavantajları değerlendirilip ona göre herkes kendine en uygun olanla ilerleyebilir yoluna. :)

      Yorumunuz için teşekkür ederim Sezgin Bey.

      Sil
  4. Ben teşekkür ederim yorumunuz için Ause Esua. :)

    YanıtlaSil
  5. Darren Burch diye biride vardı,müzisyen,travelci,o da Türkiyede yaşıyordu,bloglarıda var..Blog listesi ilginçmiş..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darren Burch'ı araştırıp buldum şimdi Ertuğrul Hocam. Blog yazmaktan ziyâde Youtube videoları çekiyor kendisi. Blogunda da bu videoları paylaşıyor herhangi bir içerik olmadan.

      Katkınız için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Hiç duymamıştım bu blogları abi. Sayende yeni takip edecek bloglar öğrenmiş oldum :) Hiç aklıma acaba yabancı olup da Türkiye'de yaşayan var mıdır diye de gelmemişti. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de daha önce aklıma gelmemişti. Bu paylaşımı yapmadan dakikalar önce aklıma geldi ve hızlı bir araştırma sonucu bu yazı ortaya çıktı. :)

      Sil
  7. ne hoş bi araştırma olmuş, ilgimi çekenleri okumak isterim.

    YanıtlaSil
  8. Recep üstadım, hepsine göz ucuyla tek tek baktım ne yalan söyleyeyim dedim ki bizden iyi bizim memleketi yazıyorlar :) En çok da Hasat Co'da takıldım. Kaliteli fikirler, güzel bloglar, güzel bir liste hocam eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi güzel memleketimizi bizden daha iyi tanıtıyorlar.

      Beğenmenize çok sevindim...

      Sil
  9. Değişik bir çalışma olmuş. Güzel bloglar var aralarında.

    YanıtlaSil
  10. Bilgi paylaştığınız için teşekkür ederim, Türkiye'de bilgi ve ilginç yerler aramanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir gün ülkenizi ziyaret edebileceğimi umarak mutfağı, kültürü, tarihi ve mimarisiyle çok ilgileniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir gün cennet vatanımızı ziyaret etme şansı bulursunuz Naia Hanım.

      Sil
  11. Güzel bloglar mevcut ama blogculuk eskisi kadar rağbet görmüyor insanlar artık okuma yerine izleme ve dinlemeyi tercih ediyor olsun en azından arkadaşlara destek niteliğinde olmuş .Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların benim gibi birinden desteğe ihtiyaçları yok ama dediğinize katılıyorum. İnsanlar artık izlemeyi ve hatta sesli sohbetleri dinlemeyi seviyor. Oraya doğru evrilmek lâzım daha da geç kalmadan.

      Sil
  12. Selamlar, Türkiye'de yaşayan blogcular yazınız harikaydı, yazdıkları ilgimi çeken Inside Out In Istanbul'a uğradım. Son yazısı çok güzeldi. Halet Çamlıbel'i tanımış oldum...
    İlk paragrafta yt cilere atıfta bulunmuşsunuz çok hoşuma gitti. Bu hafta konuyla ilgili Mainstream isimli bir film vizyona girdi. influencer olmak başa bela. Yani biz iyiyiz bu halimizle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mainstream, influencerlardan mı bahsediyor? İzlemek isterim. :) Dediğiniz gibi biz iyiyiz böyle. :)

      Sil
  13. Güzel konu, teşekkürler.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!