Pazarlama, Paketlemede Başlar!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
Yazan -
16
Sizi bilmem ama benim böyle değişik, akıllıca, sıradışı reklamlar çok hoşuma gider. Video vs. de olsa oturur izlerim. Böyle reklamlar insanın ufkunu da açıyor aslında. İşte yine böyle bir reklam çalışması paylaşacağım sizlerle. Umarım siz de beğenirsiniz ve sonrasında başlıkta yazan cümleye siz de hak verirsiniz. 

Ürün ambalajları bir ürünü satın almanızda yadsınamayacak öneme sahiptir. O yüzden bu önemin farkına varabilmiş firmalar, ambalaj, tasarım, reklam vs. gibi çalışmalara hatrı sayılır bütçeler ayırmışlar ve o departmanlara yetkin kişiler atamışlardır. Ambalajları ile kendilerinden söz ettiren ilk firma:

Greenomic

Firmanın aşağıda göreceğiniz paketlerinin dizaynını Rus reklamcı Nikita Konkin yapmış. Gerçekten akıllıca öyle değil mi? Alt tarafı bir makarna paketi ama markette görsen direkt albenisi ile seni etkiler ve denemek için bir tane bile olsa alırsın. "Good Hair Day Pasta" adı verilen bu çalışmalarda makarna paketlerinin şeffaf kısmından görünen içindeki makarnalar saça benzetiliyor. Bence çok başarılı. Örnekler aşağıda:







Ya siz nasıl buldunuz bu firmanın paket dizaynlarını? Yorumlarınızı bizimle paylaşır mısınız?

Paketleme şekliyle bir adım öne çıkan diğer bir firma ise:

Milgrad

Bu firma da bir süt ürünleri firması. Süt paketlerinin üzerindeki sevimli kedi figürleri ile tüm dünyada adından söz ettirmiş. Bu tasarımların sahibi de bir Rus. Buradan Rus'ların bu tasarım işinde başarılı olduğu çıkarılabilir mi acaba? Sahibi Rus dedik ama isim vermedik. İsmi Vera Zvereva. Beni benden alan tasarımları ise aşağıda:








Dikkat ettiyseniz kutunun her tarafında kedi figürü var ve bu kutunun farklı yerlerindeki figürleri kullanarak yaptığınız daha büyük kediyi çok farklı şekillerde gösterebiliyorsunuz. Bu kedili süt paketleri iyi rağbet görünce firma, ürettiği tüm ürünlerin paketlerinde revizyona gidiyor ve tüm süt ürünlerinin paketine kedi figürünü ekliyor. Oldukça başarılı bence!

Ya siz ne düşünüyorsunuz bu konularda? Başarılı ambalajlama, paketleme dediğinizde sizin aklınıza gelen markalar nelerdir? Cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Kategoriler:

Yorum Gönder

16Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ağbi uzun zamandan sonra tekrar merhaba,

    Bu tür pazarlama çalışmaları benim de çok dikkatimi çeker ve çok severim. Hatta bazen tasarım konusunda takıntılarım, detaylarda kaybolup saatler harcadığım da vakidir.

    Makarna firmasının yaptığı çalışmayla ilgili ilk fotoğrafa, daha içeriğinizi okumadan önce hızlıca baktığımda, saç boyası ile ilgili olduğunu sandım. Yazıyı okumaya başlayınca makarna olduğunu öğrenince hakikaten çok hoşuma gitti.

    Bu bana ilk anda McDonald's'ın yaptığı reklam çalışmasını hatırlattı: Bahsini ettiğim reklam ile ilgili içerik

    Süt işletmesi için yapılan çalışma ile ilgili şunu söylemek isterim. Bilmiyorum, tüm kediler için geçerli mi? Sütün kedileri rahatsız ettiğini öğrenmiştim.
    Yine de, genel algıya hitap ettiği düşünüldüğünde, gayet başarılı ve ilgi çekici bir çalışma. Hatta bu ürünleri sürekli alıp onlardan çocuklarına oyuncak yapan aileler de olmuştur, herhalde...

    Yorum yapmayı özlemişim, tekrar buralardayım, nasipse

    Selamlar 👋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim aramıza tekrar hoş geldin. Ben de artık Instagram, Facebook, Tiktok gibi sosyal medyalardan çekildim. Yoğunlukla bloglardayım. :)

      McDonald's'ın o reklamına bakacağım yorumdan sonra. Sütün kedileri rahatsız ettiğini ise bilmiyordum açıkçası.

      Bilgiler, katkılar ve yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Süt aslında belirli yaştan sonra insana da zararlıymış. Vücutta sindirecek bazı şeylerin azaldığı söyleniyor. Belki yetişkin kedilerde de böyledir.

      Sil
    3. Kemiklere de zararlı derler ama tıbbî bir açıklaması var mı bilemiyorum. Ya hu bu süt ne kadar da zararlıymış böyle! :)

      Sil
  2. Kedili olan da yaratıcı ama benim gönlümü makarna firması kaptı. Acayip başarılı buldum ya hepsinden alasım var şu an. 🙈🙈

    YanıtlaSil
  3. İkincisinin raflarda düzenleyecek olanlar için sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Ama Selimhan'ın dediği gibi oyuncak olarak kullanılabilir.

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş ve ilgi çekici görünüyor. Tabi artık en önemli şey fiyatlardır herkes için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle tasarımlı ürünler fiyata bu paketleme maliyetlerini de eklemişlerdir zaten. :) :(

      Sil
  5. Çok başarılı tasarımlar gerçekten:) Türkiye'de var mı bunlardan acaba, bu ara benimde güzel bir tasarıma ihtiyacım var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar Türkiye'de yok abi gelirse normal makarna ve sütün 5 katını falan öderiz herhalde tasarımlarından dolayı. :)

      Blog tasarımından mı bahsediyorsun abi?

      Sil
  6. Tasarımlarıyla fark oluşturmuşlar gerçekten, ilk defa gördüm bu tarz bir içeriği. Biliyorsun bizim ülkemizde bu tarz tasarımlardan ziyade görsel ve duyusal reklamlar daha ön planda oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makarna yiyen, salça kavanozu açan, temizlik yapan, bulaşık yıkayan insanlar diyorum :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Bu blogda çerezleriniz saklanıyormuş. Nasıl saklandığı konusunda hiçbir bilgim yok ama. :) Tamam
Accept !