Ağaç Ev Sohbetleri #196

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
14



Herhalde Türk blog tarihinin en uzun etkinliği diyebileceğimiz Ağaç Ev Sohbetleri'nin 196. haftasında nihâyet ben de yarım yamalak da olsa bu güzel sohbete dâhil olacağım. 195 haftadır yazılanları okuduk, artık bir şeyler karalama vakti. 

Ağaç Ev Sohbetleri, her blogcunun yakînen bildiği, tanıdığı DeepTone'un himâyelerinde gerçekleştiriliyor. İlk başlatan başkaları idi sanki ama şu an o devam ettiriyor. Her hafta gönüllü birileri bir sohbet konusu ortaya atıyor ve katılmak isteyen blogcular o sohbet konuları üzerinden kendi bloglarında kendi fikirlerini beyan ediyorlar. 

Üstte yarım yamalak da olsa sohbete dâhil olacağım dedim çünkü bu konuyu ChatGPT'den aldığım ilk cevapla cevaplayacağım. Son zamanlarda ChatGPT'ye çok sardım. Zaman zaman blog yazdırmak için de olsa kullanmayı düşünüyorum keratayı. :)

Ağaç Ev Sohbetleri'nde bu haftanın konusu "Kendi kendine öğrenmek mi yoksa bir öğretmenle öğrenmek mi daha iyidir?" Bakalım bizim yakışıklı yapay zeka bu konuya nasıl cevap vermiş?:

Kendi kendine öğrenmek ve bir öğretmenle öğrenmek arasında tercih yapmak kişisel bir tercihtir ve çeşitli faktörlere bağlıdır. İki yöntemin de avantajları ve dezavantajları vardır.

Kendi kendine öğrenme, öz-disiplin gerektiren bir süreçtir. Bu yöntemde, bireyler kendi hızlarında ilerleyebilir, kendi öğrenme tarzlarına ve ilgi alanlarına odaklanabilirler. Özgürce kaynaklardan bilgi edinebilir ve kendi kendilerine araştırma yapabilirler. Ayrıca, zaman ve mekân sınırlamaları olmadığı için esneklik sağlar. Kendi kendine öğrenmek, bireylerin araştırma becerilerini geliştirmesine ve kendi öğrenme süreçlerini kontrol etmeyi öğrenmesine yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, bir öğretmenle öğrenme de birçok avantaja sahiptir. Bir öğretmen, yapılandırılmış bir müfredat sağlayabilir, öğrenme hedeflerine yönelik rehberlik yapabilir ve öğrencilerin ilerlemesini düzenli olarak takip edebilir. Öğretmenler, konuyla ilgili derinlemesine bilgi ve deneyime sahip olabilirler ve bu bilgiyi öğrencilerle paylaşabilirler. Ayrıca, öğretmenler öğrencilerin sorularını yanıtlayabilir, yanlış anlamaları düzeltebilir ve öğrenme sürecinde rehberlik sağlayabilirler. Bir öğretmenle çalışmak, öğrencilerin motivasyonunu artırabilir ve daha yapılandırılmış bir öğrenme deneyimi sunabilir.

Sonuç olarak, kendi kendine öğrenme ve bir öğretmenle öğrenme arasında bir seçim yaparken, bireylerin öğrenme tarzları, öğrenme hedefleri ve öğrenme ortamı gibi faktörleri göz önünde bulundurmaları önemlidir. Her iki yöntem de birbirini tamamlayabilir ve bazı durumlarda birlikte kullanılabilir. Önemli olan, kişinin kendi öğrenme ihtiyaçlarına en uygun olan yöntemi seçmesidir.

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sizler de bize katılıp bu konuda fikirlerinizi beyan etmek istemez misiniz?

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Tags:

Yorum Gönder

14Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Aslında güzel yorumlamışsınız ama bir de bende katkı yapayım.. Kendi kendine öğrenmek, kimse size öğretmiyorsa belki iyi olabilir..:) Yoksa bir öğretmenle öğrenmek daha iyidir, diyebiliriz. Tabii bu her ikisi için geçerli olan bir takım şartlar da gerekli olabilir. Şartları sağlamıyorlarsa her ikisinin de insana faydası olmayacaktır, aksine zararı da olabilir. Ve bunun sayılamayacak kadar örnekleri de çoktur. Allah(cc) muhafaza, bu nedenden dolayı imanını kaybeden insanlar bile olmuştur herhalde geçmişte. Kısaca alınan eğitim/bilgi ne yönde, faydalı mı zararlı mı, ne kadar doğru gibi şartlarla birlikte, öğreticinin (örneğin yeterliliği gibi şartların) durumu da çok önemlidir, diyebiliriz. Neyse kafa şişirdik, kusura bakmayın.. Yazı için emeğinize sağlık, kolay gelsin..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim Ertuğrul Bey.

      Sil
    2. Rica ederim..🙂 Bu ağaç ev hikayesinin sahibinin gelmesi yerinde olurdu, herhalde haberi yoktur, haber verseydiniz iyi olurdu..

      Sil
  2. chat çok iyi yaa, keyifle okunuyor ve cevaplar hep iyi oluyor. ağaç ev için ordan konu bulup sen kendi düşüncelerini yazabilirsin tabii. cevaplara ekledim linkini. yeni ağaç ev de geldii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya gerçekten çok başarılı...

      Yeni ağaç ev sohbetine de katılmaya çalışacağım...

      Sil
  3. Bir eğitici vasıtasıyla öğrenmek daha iyi sanki

    YanıtlaSil
  4. Canımız ciğerimiz, tabiriniz ile yakışıklı yapay zekamız kelimeleri güzel kullanıyor da… Duygu olmayınca hep bir yanımız eksik be üstad…

    YanıtlaSil
  5. I usually learning on my own, it's because I can't go out from home. I learn from youtube, or another online media

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!