İsrail mi, Filistin mi? Sizce Dostumuz Kim?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
19

Başlıkta kullandığım ibareler internette dolaşan aşağıdaki görselden alınmıştır. Yazımız da tamamen buradaki bilgilerin araştırılması yönünde ilerleyecektir. Yazının sonunda hep birlikte karar veririz dostumuzun kim olduğuna.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Tanınması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ne İsrail ne de Filistin tanımıyor. Hatta daha da ileriye gideceğim, Türkiye haricinde hiçbir ülke tanımıyor yavru vatan KKTC'yi. 

Sözde Ermeni Soykırımı Meselesi

İki ülkede bu konu hakkında resmen bir fikir beyan etmemiş. Ermeni soykırımı olmuştur veya olmamıştır dememiş iki taraf da. Burada resmî bir açıklamadan bahsediyoruz takdir edersiniz ki. Elimizdeki son verilere göre Ermeni soykırımını resmî olarak tanıyan ülkeler aşağıdaki ülkelerdir:

Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kıbrıs Rum Yönetimi, Çekya, Ermenistan, Fransa, Yunanistan, İtalya, Libya, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Hollanda, Paraguay, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Suriye, Vatikan, Venezuela, Uruguay.

Ek bilgi olması adına aşağıda 2007 yılına ait TBMM tutanığını paylaşıyorum. Sondan ikinci paragrafta Yahudilerin, Ermenî soykırımı ile ilgili görüşleri yer alıyor. Görsellerin üzerine tıklarsanız büyür.


Azerbaycan - Ermenistan Savaşı'ndaki Tutumları

Yazımıza konu olan en baştaki görseli Whatsapp'ta arkadaşlarımız yorumlarken, Murat arkadaşımız dedi ki "Bu adamların nesi varmış da nesini yollamışlar." Gerçekten de öyle. Şöyle bir üstünkörü baktığımda o görselde iddia edilen hiçbir bilgiye erişemedim. Filistin'in elinde 130.000 çelik yelek ile 175.000 G3 piyade tüfeği şu an savaş hâlinde bile yoktur. 

İsrail ile Azerbaycan arasında savunma sanayi konusunda işbirliği varmış evet ama onlar da bedavadan bu ürünleri vermemişlerdir eğer doğru olsa bile. Bu kadar yalan bilginin arasında bunun doğru olabileceğini düşünmüyorum açıkçası.

Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygurlara Karşı Zulmü

Filistin Lideri Mahmut Abbas'ın yüz kızartıcı bir şekilde Çin'i desteklediğini maalesef ki ben de okudum. Bu konuda doğru bilgi yazılmış evet ama İsrail'in de orada yazdığı gibi buradaki zulme karşı BM'yi davet ettiği vs. gibi bir habere denk gelemedim.  

Türkiye'nin Akdeniz'de Petrol ve Doğal Gaz Araması Mevzuu

Bu konuda da açıkçası iddia edilen bilgileri teyit eder hiçbir bilgiye erişemedim. İsrail'in 4 gemiyi kiralaması gayet normal. Parayı verirseniz en azılı düşmanınız bile size malını kiralar/satar. Bunda garip olan bir durum yok. Bedavaya verse evet destekledi dersiniz ama öyle bir durum yok ortada. Öyle bir durumda da sorgulamak lâzım acaba karşılığında biz onlara neyi bedavaya peşkeş çekeceğiz diye. Güneydoğu Anadolu sınırlarında mayınların temizliği konusunu da İsrail'e verdik mesela. Bizi çok sevdikleri için mi yapıyorlar bu işi? 

Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerinden iki ülke de rahatsız olup zaman zaman bölgedeki diğer ülkeler ile bir araya geliyorlardı. En son bildiğim kadarıyla Ocak ayında Kahire'de bir araya gelen Kıbrıs, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün, Filistin ve Mısır; Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nu kurduklarını ilan ettiler. Forumun amacı bölgesel kaynakların üretimi, tüketimi ve pazarlanması süreçlerinde işbirliği yapmak ve Doğu Akdeniz'i yeni bir enerji üssüne dönüştürmek olarak açıklanıyor. Dikkat ettiyseniz Türkiye yok. Neden acaba?

Şimdi gelelim bu yazının ana fikrine. İnternette her gördüğünüze lütfen inanmayın. Bununla ilgili yazdığım birçok yazı var. Bu yazılarımı da okumanızı rica ederim. 

Savaş konusuna dönecek olursak açıkçası ben bu savaşın çok uzayacağını düşünüyorum. Hatta büyüyüp 3. Dünya Savaşı'na kadar gideceğini düşünüyorum. Umarım ülkemiz, Müslümanlar ve tüm dünya en az kayıpla atlatır bu durumu. Filistin'e kızıp sövenlere de İsrail'in bunca zamandır yaptıklarına niye ses çıkarmadıklarını soruyorum. Ha şöyle de bir durum var. Böyle bir savaş şekli ne Müslümanlıkta ne de Türklükte yok. Sivillerin hedef alındığı, çocukların öldürüldüğü, kadınların hunharca soyulup katledildiği bir savaş kültürümüz yok bizim.

Umarım en kısa zamanda durulur bu savaşlar. Hakkımızda hayırlısı...

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Tags:

Yorum Gönder

19Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Uzama ihtimalini bende düşünüyorum. Umarım en kısa sürede bu savaş biter ve uzamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Peliş Hanım. Müslümanların gâlip geleeğinin vaad edildiği savaşsa eğer bu savaş, muhtemelen uzayacaktır.

      Sil
    2. Maalesef ki öyle görünüyor. Yazık gerçekten. 🙁

      Sil
    3. Hakkımızda hayırlısı olur umarım.

      Yorumlarınız için teşekkürler...

      Sil
  2. Ülkeler hep çıkarlarına göre hareket ediyor malesef. Olan masum insanlara oluyor. Abd ve avrupa devletlerinin işine geliyor zaten Müslümanların katledilmesi. Uzun yıllardır Filistin'de zulüm var, kimse görmek istemedi. Doğu Türkistan'da da olduğu gibi. Arkalarında kimse olmazsa kıyımlar devam edecek. Bizde bile katliamcı israili destekleyenler var. Anlamak güç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyorlar ki "Araplar bizi sırtımızdan vurdu." Dün camide hocanın dediği gibi "Araplar sırtımızdan vurdu da İngilizler sanki bizi alnımızdan mı öptü?" Kurtuluş Savaşı'nı biz kimlere karşı verdik bu memlekette? Fransızlar, Doğu Anadolu'da analarımıza - bacılarımıza tecavüz etmedi mi? Yunanlar, Batı'da kutsallarımıza saldırmadılar mı?

      Müslümana saldırmak, Arap kimliği bahane edilerek kolayına geliyor herkesin. HafazanAllah...

      Sil
  3. Güzel bilgilendirme olmuş. Yüreğine sağlık üstad... Bizim Filistin'e hürmet gösterme sebebimiz topraklarında bulunan Mescid-i Aksa'dan ve oraya mübarek ayakları ile basıp, oraları değerli kılan canımız feda, Efendimiz Muhammed Mustafa'dandır (s.a.v.)...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu sebep bile yeter dostumuzu belirlemeye...

      Yorumun için teşekkür ederim can dostum...

      Sil
  4. türkiye henüz açıklama yapmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye orta yolu bulmaya çalışıyor ama bakalım göreceğiz sonrasını...

      Sil
  5. Bu savaş en kısa zamanda biter umarım 🙏olan çocuklara,kadınlara oluyor çünkü .

    YanıtlaSil
  6. Aynen öyle. Bizim şu aşamada duâdan başka bir şey gelmiyor elimizden...

    YanıtlaSil
  7. Konuya dikkat çekici bir noktadan yaklaşmışsınız. Ne kadar sürer bilmiyorum gerçekten ama yıldığımı hissediyorum artık bu savaş haberlerinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan dönüş olacağa benzemiyor sanki. Hakkımızda hayırlısı. :(

      Sil
  8. Allah masum insanların yardımcısı olsun. Olan hep masum insanlara oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Filistin için atılıp tutulan şeylerin hepsi yalanmış o zaman. Kimse de çıkıp işin Aslı bu demedi. Filistin’i destekleyenler bile, “Yanlış biliyorsunuz” demedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette her yazılana inanma; ReHiTu yazmadıysa hiç inanma. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!