Fillerin Eli Ayağı Olan Hortumları

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
15

Evvet arkadaşlar! Bugünkü blogumuzun konusu, fillerin hortumu! "Ya hu filin hortumuna da blog yazılır mı demeyin!" okudukça "Ne hortumlar varmış be!" diyeceksiniz çünkü.

Filler, gezegendeki en büyük kara memelileridir. Bu devasa hayvanlar, karmaşık ve çok yönlü hortumları ile ünlüdür. Fil hortumları, memelilerde bulunan en karmaşık organlardan biridir. Yaklaşık 50.000 kas ve sinir lifinden oluşur ve bu da onu inanılmaz derecede esnek ve güçlü kılar.



Fil hortumları, fillerin birçok önemli işlevi yerine getirmesine yardımcı olur. Bunlar arasında yemek yeme, içme, banyo yapma, iletişim kurma ve birbirlerine yardım etme yer alır.

Fil hortumları yemek yemeye yardımcı olur

Fillerin hortumları, fillerin beslenmesine yardımcı olmak için çok önemlidir. Ağaçlardan yaprak ve dalları koparmak, meyveleri toplamak ve hatta suyun dibinden otları çıkarmak için kullanılabilirler. Fil hortumları, fillerin yemeklerini ağzına götürmesine ve çiğnemesine yardımcı olur.

Fil hortumları içmeye yardımcı olur

Fillerin hortumları, fillerin içmesine yardımcı olmak için de çok önemlidir. Suyun dibinden su çekmek, su içmek ve hatta hortumlarında su taşıyarak birbirlerini sulamak için kullanılabilirler. Fil hortumları, fillerin susuzluğunu gidermesine ve vücutlarını serinletmesine yardımcı olur.

Fil hortumları iletişim kurmaya yardımcı olur

Fillerin hortumları, fillerin iletişim kurmasına yardımcı olmak için de kullanılır. Birbirlerine dokunmak, koklamak ve hatta hortumlarını birbirine sararak bir tür selamlama şekli olarak kullanılır. Fil hortumları, fillerin birbirlerini tanımasına, tehlike konusunda uyarmasına ve birbirleriyle bağ kurmasına yardımcı olur.

Fil hortumları birbirlerine yardım etmeye yardımcı olur

Fillerin hortumları, fillerin birbirlerine yardım etmek için de kullanılır. Bebek filleri taşımak, yaralanan filleri kaldırmak ve hatta düşen fillere yardım etmek için kullanılabilirler. Fil hortumları, fillerin birbirleriyle birlikte hayatta kalmalarına yardımcı olur.

Fil hortumları, fillerin yaşamlarında önemli bir rol oynayan şaşırtıcı organlardır. Bu karmaşık ve çok yönlü organlar, fillerin beslenmesine, içmesine, iletişim kurmasına ve birbirlerine yardım etmesine yardımcı olur.

Filler ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz şu linke tıklayabilirsiniz.

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

15Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bilgi için teşekkür ediyorum size. Kas ve sinir lifinin bu kadar yüksek oranda olduğunu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  2. Aaa çok teşekkür ederim. Web Archive'i biliyordum ama hiç bu şekilde geçmişe dönüp yazılarıma bakabileceğim konusu aklıma gelmemişti. Çok teşekkür ederim. Ben bu yazıları alıp koyarım buraya zaman zaman...

    YanıtlaSil
  3. Her kelimenin bir hikayesi vardır. Başlık da güzelmiş abi. Eski bloğunu da görmüş olduk :)

    YanıtlaSil
  4. Müthiş güçlü ve duygusal hayvanlar aynı zamanda. Hortumdaki kas, sinir sayısı şaşırtıcı ama o kadar dev gövdeye bağlı bir uzuv da bunu gerektiriyor. Teşekkürler bilgiye. :)

    YanıtlaSil
  5. belgesellerde en sevdiklerimden :)

    YanıtlaSil
  6. En sevdiğim hayvan fildir neden bilmem çocukluktan beri böyle. Evde de bir sürü fil figürüm var ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya Hanım kusura bakmayın sizin mesajınız spama düşmüş. Spama düşecek ne var yazdığınız yorumda onu da anlayamadım ama fil sevginiz başka hayvanları kızdırmış olmalı. :)

      Sil
  7. Yazıyı okurken dün belgeselde fil su içerken timsahın filin hortumunu kaptığı gözümün önüne geldi fil oradan çekiştiriyor timsah buradan bir iki dakika gördüm ama hemen travma yarattı bende. Bu olaydan kısa süre sonra yazınızı görmem de çok manidar oldu. İnşallah sıkıntısız kurtulmuştur fil. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgeseller bazen hassas görüntülere sahne olabiliyor. Umarım kurtulmuştur; kurtulmasa da doğanın dengesi bu. Maalesef elimizden bir şey gelmez...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!