İlginç Hayvan İsimleri

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
9

Kim Milyoner Olmak İster'i eskiden çok izlerdik ama şimdilerde izleyemiyoruz. Denk gelirse durup bir miktar bakıyoruz. Bunda benim başvurumu dikkate almayıp programa davet etmemelerinin de büyük bir etkisi var. Yani tam bir "tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" hikayesi benimkisi. :)


Aşağıdaki soru gerçekten programda soruldu mu bilmiyorum ama tüm buradaki hayvanların gerçekte olsaydı nasıl sevimli bir görüntüsü olacağını düşünmek bile beni gülümsetti. Ben de bu konu hakkında bir şeyler yazmak istedim.



Ben açıkçası bu hayvan isimlerinden hiçbirini duymadım. Evet üçü uydurma bir tanesi gerçek ama hepsi gerçek olmuş olsa bile duymadım işte. :) Sırayla bakalım mı şu hayvanlara?


Sepet kulaklı maymun 


Bu isimde bir maymun sanırım yok. Google Amcama Sordum cevap veremedi çünkü. Ben de bazı yapay zekalılara sordum onların en iyisi aşağıdaki gibi bir görsel getirdi önüme ama çok da inandırıcı gelmedi bana. Siz ne dersiniz? Sepete girmiş maymunla bizi kandıracaklar! Çocuk muyuz biz be! Yer miyiz hiç!



Şişe burunlu yunus


Bu sorunun doğru cevabı bu. Ben yine de bunun için de bir yapay zeka görseli oluşturdum. Yazının sonunda gerçek hâlini de vereceğim ama bakalım beğenecek misiniz?




Rustik kanatlı akbaba


Ben daha rustik kelimesini bilmiyordum önce ona da baktım. "Rustik" köy görünüşü veren anlamına geliyormuş. Rustik kanatlı akbaba nasıl olur ki şimdi? :) Seçmem biraz zor oldu ama aşağıdakine karar verdim. 



Bardak gözlü baykuş


Bu isim de güzelmiş aslında. Şişe burunlu yunus gibi doğru olma ihtimali yüksek bir şık ama doğru cevap bu değil. Bunun için de aşağıdaki gibi güzel bir resim çizdiler keratalar:




Yapay zeka botlarına ne kadar çok detay verirsen o kadar iyi iş çıkarıyorlar. Ben o kadar uğraşamıyorum. Direkt ana kelimeyi verip geçiyorum. Biraz uğraşsam gözünde bardak olan bir baykuş veya kulaklarında sepet olan bir maymun çizdirebilirim ama uğraşmaya vakit olmuyor çok fazla.


Anlatmak istediğim olay şu. Girdiğim direktifleri değiştire değiştire en iyiye ulaşma imkanım artıyor. Aşağıdaki görselde ne kadar çok yaklaştığımı görmenizi isterim. :) Bardak gözlü baykuş gerçekten var olacak biraz daha uğraşsam. :)




Evet şimdi gelelim genel kültür köşemize. Bu sorunun doğru cevabı olan şişe burunlu yunusu tanıyalım. Şişe burunlu yunus aslında bizim yunus dediğimizde ilk akla gelen yunusun ta kendisi imiş. Afalina veya tırtak da deniliyormuş. "Bayağı yunus" diyen de var. Bu yunusa takılmadık isim bırakmamışlar. "Bayağı yunus" da ne demek hem? "Adi" mi demek istediniz, "sıradan" mı demek istediniz. Ne istediniz bizim şişe burunlu, bardak gözlü, sepet kulaklı yunusumuzdan? :) 


Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

9Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Belgesel seyreden biri olduğum için her halde bu soru bana zor gelmedi :)

    YanıtlaSil
  2. Artık beğenmemek mi yoksa olağanüstü türlerden ayırmak için mi bayağı diyorlar bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  3. Sorunun şıklarını okur okumaz doğruyu buldum. Yunusların burunları zaten şişeye benziyor. :)
    Yalnız sizin bardak gözlü baykuş fotoğraflarına az gülmedim. Çok komik görünüyor. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bardağı gözlerine sokmayı beceremedik ama yine de oldu bir nebze. :)

      Sil
  4. son yazımdaki dolphin reef adlı belgeselde bir şişe burunlu yunus başrolde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konunun anlam ve önemine binaen izlemek lâzım o hâlde Deep!

      Sil
  5. Tüm isimleri ilk defa duydum programda yanıltmak için uydurmuş olabilirler tabii yazdığınız gibi gerçekten sorulduysa... :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!