Rızık Genişliği ve Bereketin Celbi İçin 10 Tavsiye

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
5

Ehlüllah'tan; Sâhib-i zaman Ebul Faruk Hazretleri'nden rızık genişliği ve bereketin celbi için "10 tavsiye

••Eğer bu tavsiyeleri hayatımızda tatbik edebilirsek, netice muhakkaktır. Yeter ki bu reçetedeki ilaçları yerli yerinde, tarife uygun şekilde ve zamanında almasını bilelim…




➡️ 1- Namazı tâ’dil-i erkân ile kılmak... 

Hadis-i şerifte, “Bir adamı namazın rüku’ ve secdesini hafifletir (tâ’dil-i erkânı terk eder) görürseniz, onun çoluk çocuğuna acıyınız.” [Bursevî, İsmail Hakkı, Tefsîru Rûhu’l-Beyan] Yani ta’dil-i erkânı terk eden maîşet darlığına düşer, ta’dil-i erkâna riayet eden ise maîşet genişliğine kavuşur.


➡️ 2- Zekâtını tam, hatta fazla fazla vermek... 

"Malın şükrü mal iledir." Zekât, malın şükrüdür. Toprak mahsullerinin zekâtı onda birdir ve “öşür” diye isimlendirilmiştir, ticârî malların ve paranın zekâtı ise kırkta birdir. Şükür ise malın artmasına sebeptir.

 Ayet-i kerîmede Cenâb-ı Hakk "Eğer nimetime şükrederseniz onu elbette ve elbette çoğaltırım…” [Sûre-i İbrahim 7] buyurmuştur. Yani zekât, malı hem telef olmaktan muhafaza eder, hem de ilâhî hazineden artmasını temin eder.


➡️ 3- Sabah vakti uyanık olmak...

Hadis-i Şerif: “Sabah uykusu rızka mânîdir” [el-Münzirî, et-Terğîb ve’t-Terhib

Yani bir Müslüman sabah namazını ve mânevi ilticâlarını ihmal etmemelidir.


➡️ 4- Vâkıa sûresini okumaya devam etmek...

Hadis-i Şerif: “Kim ki Vâkıa suresini her gece okursa ona ebediyyen sefâlet isabet etmez." [Havâssu’l-Kur'an, İmâm-ı Ya’fi rh.]


➡️ 5- Duhâ namazına devam etmek... 

Duhâ namazı güneş doğduktan 45 dakika sonra başlayıp öğle namazına 15 dakika kalıncaya kadar kılınan ve en büyük fiili teşekkür olan 6 rek’atlık nâfile namazdır. Duhâ (kuşluk/teşekkür) namazının ilâhî ücretinin %75’i dünyada verilir.


➡️ 6- Kurban kesmek...

Geçim darlığı çeken ve borçlarını ödemekte zorlanan kimselerin Allah rızası için kurban keserek ve o kurbanı tasadduk ederek tıkanıklığı açmaya çalışmaları ehlüllahın tavsiyesidir.


➡️ 7- Güneş doğarken tesbihat...

Güneş doğarken 1 “Eûzu”, 300 “Besmele” ve 100 “salavat-ı şerife” okumaya devam edenleri ummadıkları yerden Allahu Teâlâ rızıklandırır ve bir sene geçmeden zengin (nisaba mâlik) hâle getirir. [Tefcîru’t-Tesnim fî Kalbin Selîm, Sh.18]


➡️ 8- Namazlardan sonra okunması sünnet olan tesbihatı (33 Sübhânellah, 33 Elhamdülillah, 33 Allâhu Ekber) okumayı asla terk etmemek… 

Çünkü kelime-i tenzih (Sübhanellah) günahları söküp atar, kelime-i tahmid (el-Hamdülillah) her türlü nimete şükürdür, kelime-i tekbir (Allahü Ekber) ise kulun ibâdetini ve tevbesini Allahü Teâlâ'ya lâyık hâle getirir..


➡️ 9- Yemeklerden sonra mutlaka yemek duası yapmak… 

Çünkü bu dua hem şükür hem de rızık duasıdır. 

Duaya başlarken 3 kere “el-Hamdülillah” denilmesindeki hikmet; kul birinci ‘el-Hamdülillah’ dediğinde Cenâb-ı HakkKulumun şükrü bana ulaştı’ der, ikinci defa ‘el-Hamdülillah’ dediğinde ‘Sana nimetlerimi artıracağım’ der, üçüncü defa ‘el-Hamdülillah’ dediğinde ise ‘Kulumu affettim’ der.


➡️ 10- Nimeti israf etmemek…Ayakta su içmemek… Ekmek kırığını toplamak ve yemek tabağını sünnetlemek…

••Cenâb-ı Hakk cümlemizi bu tavsiyelere uyan, hayâtında tatbik eden ve Allah'ın rızasına kavuşan kullarından eylesin inşallah..


Cumanın hayrı ve bereketi üzerlerimize olsun inşallah. Aminn! 


Dua eder, dualarınızı beklerim...


Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

5Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. ayakta su içerken elimizi başımızın üstüne koyuyoruuz :)

    YanıtlaSil
  2. Bereket yok çok haklısınız. :( Ahir zaman belirtileri ise pek çok...

    YanıtlaSil
  3. Günümüzde pek de dikkat edilmeyen hususları ele almışsınız hocam. Çok harika bir yazı olmuş, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Saygılarımla...

      Hayırlı Ramazanlar...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!