17 Şubat Rastgele İyilik Günü

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
11

Merak etmeyin ayları günleri karıştıracak kadar bunamadım daha ama sözde "Bilgi & İyilik Yayıcı" olarak 17 Şubat Rastgele İyilik Günü'nü yeni öğrenmenin yüzsüzlüğü ile beraber şimdiden bu güzel gün hakkında bir şeyler yayımlamak istedim. Hem ne kaldı şunun şurasında 17 Şubat'a? Unutmadan da söyleyeyim ajandanıza not etmeyi unutmayın 18 Şubat da benim doğum günümdür. O rastgele iyiliğinizi benim üzerimde de deneyebilirsiniz. :)


17 Şubat Rastgele İyilik Günü'nden Pinterest'te önüme çıkan aşağıdaki paylaşımla öğrendim. @BüşraÖğretmen hesabından paylaşılmış. Öğrencilerin yapabileceği iyiliklerle büyüklerin yapabileceği iyilikler tabii ki farklıdır ama siz de çevrenizdeki çocuklara iyiliği aşılamak için aşağıdaki görseli kullanabilirsiniz. Burada yazan küçük iyilikleri yapmayan büyük odunlar da var ama neyse artık!



En azından her 17 Şubat geldiğinde aşağıdaki videoda yer alan genç gibi tanımadığımız birilerine rastgele iyilik yapsak ne güzel olur değil mi?


Eskiden yine bloglar âleminden çıkmış olan güzel bir hareket vardı. Hatırlayanlar olur muhakkak ama devam edip etmediğini ben de bilemiyorum açıkçası. Adı da akılda kalıcı olduğu için hiç unutmam: Fâili Meçhul Kıyak! Tanımadığınız birine iyilik yapardınız ama o sizi tanımaz ve bilmezdi. Sadece bu akımın devam etmesi için o ortama hemen bir Fâili Meçhul Kıyak kartı bırakılırdı. :)




17 Şubat Rastgele İyilik Günü tüm dünyada da bilinen bir gün. İngilizcesi Random Acts of Kindness Day. "Kindness" için "nezaket", "kibarlık" gibi çeviriler yapmanız mümkün. İşin ucu yine dönüp dolaşıp iyiliğe bağlanıyor. Dünyada iyiliğin hüküm sürmesi için insanlar bir şeyler yapıyorlar. Aşağıdaki video İngilizce ama ne demek istendiğini İngilizce bilmeseniz bile anlıyorsunuz:

@uofmarywash February 17 is Random Acts of Kindness Day, and at UMW we love spreading kindness every chance we get. Thank you to all the students who took part in our video. UMW students are the ABSOLUTE best. 🤍 Feeling kind or inspired? Here are some ideas for random acts of kindness: hold a door, share a high-five, say thank you, compliment someone, ask a stranger about their day, or be kind to YOURSELF!#UMW #MaryWash #TheKindofPlacetoBeAt ♬ original sound - MaryWash






























17 Şubat aynı zamanda Dünya Kedi Günü imiş. Bu vesileyle kedilere ve diğer tüm hayvanlara da iyi davranmamız gerektiğini unutmayalım. Bu bazı ilginç günler var ya onlardan biri de bugünmüş. 17 Şubat aynı zamanda Lahana Günü imiş. Ben bir şey demiyorum artık, söz sizde. :)

Hatırlarsanız 6 Şubat depremlerinden sonra ne tesadüftür ki 17 Şubat Rastgele İyilik Günü'ne tekâbül eden aşağıdaki video düşmüştü önümüze ve tüm Türkiye'nin içi ısınmıştı. Bu çocuğu yetiştiren anneye helal olsun! 


Şubat 17'ye 2,5 ay var. Şimdiden düşünün kime nasıl rastgele iyilik yapacağınızı. Veya hiç boşuna bunu düşünmeyin ve her zaman iyi bir insan olun. :) Bu en güzeli ve en kolayı! Kötü biri olmak da zordur ya hu! Öyle değil mi?

Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın. Hiç ummadığımız yerden Fâili Meçhul Kıyaklar alalım ve aynısını biz de başkalarına yapabilelim. Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Arakan'da bizden iyilik bekleyenlere herhangi bir şekilde "rastgele" iyiliklerimizi göndermeye çalışalım. İyiliğin ve iyilerin kazanacağına olan inancımızı kaybetmeyelim! 

Gününüz İYİ geçsin...

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

11Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Yanıtlar
    1. 14 Şubat'ı sevgililer unutmasın. Bizimle alakası yok. :)

      Sil
  2. rastgele bir yoksula yardım etmeli o zaman o gün :)

    YanıtlaSil
  3. Gün ilan etmeleri lazım çünkü herşeyi maddeye paraya çevirmeyi iyi biliyorlar. Bizde yani Müslüman olarak bir tebessümü bile infak olarak kabul eden Allah'ımız var şükürler olsun nesillerimizi buna göre yetiştirmemiz gerekiyor insaallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Biz de alet oluyoruz bilmeden de olsa. :(

      Sil
  4. İyilik bir gün; kötülük birçok gün. :(

    YanıtlaSil
  5. Bu her güne bir gün olması bana saçma gelmeye başladı. İçinden geliyorsa iyilik yaparsın, gelmezse yapmazsın... :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!