İBB Kültür AŞ'den Turistlere Kazık

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Farklı mecralarda bulduğum eski blog yazılarımı yazıldığı tarihe bağlı kalarak buraya kopyalıyorum. Fotoğraf ve videolar maalesef yok. :(


İBB Kültür AŞ'den Turistlere Kazık

Turistlere kazık atmak bizim milletimize has bir şey sanırım. Eğer tüm dünyaya yavaş yavaş yayılıyorsa onun da çıkış noktası bizizdir diye düşünüyorum. Turistlere kazık atarız atarız, sonra da ülkemize turist gelmiyor deriz. Bir kazık yiyen bir daha gelir mi? Eşine dostuna "Türkiye'ye git" der mi?

İşini doğru düzgün yapan esnafı ve kurumları tenzih ederim tabii ki. Kurumları da bu cümlemin içine aldım çünkü geçen Cuma günü Panorama 1453'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin de turistlere yağlı kazık attığını fark ettim. Turistlere farklı tarife koymak da neyin nesi? Turist adam çok zengin olduğu için gezmiyor ki? Adam birkaç yer fazladan gezebilmek için yemesinden içmesinden kısıyor belki de.





Panorama 1453'ü dolaşmak isteyen turistler 10 TL öderken, biz Türkler 5 TL ödüyoruz. Yâni turistler 2 katını ödüyorlar. Türklerin 5 lira ödediğini öğrenen turist ne düşünür acaba? Devletin resmî kurumu bile bizi dolandırıyor demez mi? Normal bir esnafın dolandırmasından daha kötü değil mi bu durum?
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!