Pazarlama'nın Sihirli Lambası'nda Neler Öğrendim?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Farklı mecralarda bulduğum eski blog yazılarımı yazıldığı tarihe bağlı kalarak buraya kopyalıyorum.


Pazarlamanın Sihirli Lambası'nda Neler Öğrendim?


Bu haftasonumu gezmeye değil de faydalı bir seminere ayırdığımı düşünüyorum. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Pazarlamanın Sihirli Lambası adlı seminerlere katıldım.

Seminerlerin birinci paneli Fark-ı Pazarlama idi. Garanti'den ve Arçelik'ten yetkililer oldukça güzel bilgiler verdiler. Bu bölümde öğrendiğim en farklı bilgi Arçelik'in 10 farklı markaya sahip olduğu oldu. Bu 10 markadan 3 tanesi global, tanesi ise yerel markalar. Global olanlar Arçelik, Beko ve Blomberg. Blomberg markasını da ilk defa duyduğumu söylemeliyim.

İkinci panel ise Markam Kimliğimdir başlığı altındaydı ve katılımcı firmalar ise Mercedes Benz ve Turkcell idi. İki sunum da çok iyiydi ancak biz Turkcell'den Mert Başar'ın sunumuna, hitabetine hayran kaldık.

Üçüncü panelde ise Jean Çıkartma Tarifesi adı altında Defacto ve bu reklam fikrinin sahibi M.A.R.K.A Ajans ile oyuncu Hamdi Alkan vardı. DeFacto, jean üretmeyen tek spor giyim markası imiş. Hamdi Alkan'ın esprileriyle oldukça keyifli bir panel oldu.

Krizin Pazarlaması adlı 4. panelde ise Abdi İbrahim firması bizlere sunum yaptı. O da gayet keyifli geçti. İlaç adının verilmesinin yasak olduğunu öğrendik burada da...

9 Mayıs Pazar günü de seminere devam edildi. Pazar gününün ilk paneli Kazanmak İçin Pazarla! adı altında düzenlendi ve katılımcı firmalar ise Ülker ve Frito Lay idi. Ülker, Golden Finger adlı ürününü; Frito Lay ise Hisseli Tatlar Kampanyası'nı tanıttı.

İkinci panel ise Businessweek Bloomberg Türkiye'nin özel bir paneliydi. Simit Sarayı'nın hikayesini dinlediğimiz bu panel de oldukça keyifli geçti. Simit Sarayı'nın en büyük hedefinin dükkan sayısında McDonalds'ı da geçip dünya birincisi olmak olduğunu öğrendik.

Üçüncü panel ise Müşteri -  Marka Çöpçatanlığı adı altındaydı. LOWE Ajans ve Grey İstanbul reklam ajanslarının katıldığı bu panelde de oldukça atışmalı bir sunum oldu. Seyfi Solukal projesinin Grey İstanbul'dan çıktığını ve bunun bir GreenPeace reklamı olduğunu biliyor muydunuz?

En son panelde ise seminere katılanlara sertifika veren Expertexim'den Yrd. Doç. Dr. Aydın Beyhan, seminerin belki de en güzel eğitimini verdi ve seminere de güzel bir son vermiş oldu. Yapılan çekilişte maalesef ücretsiz eğitim kazananlardan biri olamadım.

Seminerin katılımcıları gerçekten çok iyiydi. Ancak yapılan organizasyon biraz amatörce idi. Daha da iyi olabilirdi. Bunu da Bilgi Management Club'ın çok yeni olmasına bağlayabiliriz. Gene de her şey için Bilgi Management Club'a, çaylar için Çaykur'a, cipsler ve patlamış mısırlar için Frito Lay'e, parmak çikolatalar için Ülker'e, enerji içecekleri için de Red Bull'a teşekkür ederim.
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!