Nareepol Ağacı Gerçek mi, Sazan.avi mi?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
25
Sabah sabah Pinterest'te dolaşırken aşağıdaki görseli gördüm.


Nareepol yazıp Google Amca'ya bir sorayım acaba gerçek mi yoksa sazan.avi mi dedim. Sadece Türkçe kaynaklara bakacak olsak neredeyse inanacaktım gerçek olduğuna. Ancak değilmiş. Farklı kaynaklardan araştırdım ve sonuç olarak internette, sosyal medyada her gördüğümüze inanmamamız gerektiğini tekrar öğrendim.

Ağacın gerçek olmadığına dâir Türkçe bir yazıyı BitkiCenter isimli websitesinde Yasemin YALÇIN kaleme almış. Muhtemelen o da benim bulduğum İngilizce kaynaklardan yararlanmış.

Şöyle ki bu Nareepol efsanesinin ilk ortaya çıkış 2008'li yıllara dayanıyor. 2008 yılına kadar hiçbir yerde böyle bir kaynak yok. Hatta Google arama trendlerinden de araştırdığınız üzere "Nareepol" kelimesinin ilk araması Nisan 2008'de gerçekleşmiş.



Çizelgeden de görebildiğiniz üzere 2004'ten 2008'e kadar hiçbir arama yapılmamış.

Kadın vücudu şeklindeki meyvelere sahip olan Nareepol'ün sahte olduğuna dâir diğer bir kanıt ise internette dolaşan fotoğrafların hepsinin aynı olması. Mâdem Tayland'da böyle meyve veren bir ağaç var neden hiçbir gezgin, hiçbir botanik bilimci bu konuyu ele alıp fotoğraflarını çekmemiş ki! Böylesine ses getirecek bir konunun unutulması veya gözardı edilmesi mümkün değil!

Nareepol aslında Tayland'da efsanevi bir olgu imiş. Bu efsaneden yola çıkan birtakım uyanıklar da bu şekilde bir meyve veren ağaç var diye yem atmışlar ve sazan.avi'na başlamışlar.

Kurban olduğum Allah neler yaratıyor demeden önce internette her gördüğümüze inanmamamız gerektiğini unutmayalım. İnternet efsanesi olan bir olayı daha aydınlatmış olduk. Sizin de bu şekilde karşılaştığınız internet efsaneleri var mı?

Yorum Gönder

25Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bana da hiç inandırıcı gelmedi. :) Ayrıca meyvenin duruş sekilleri farklı. Dikkat edersen yandan bakıldığında eller salık gözüküyor. Dgerinde birlestirilmis. Kısacası cıks olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adam otu kökü,vak vak ağacı meyvesi,insan gövdeli ağaçlar,ginseng kökü..hepsi yalan yani,,Allah bunlarla kimi aldatacak,,insanla oyun mu oynuyor yani?

      Sil
    2. Tam olarak ne demek istediniz Sn. Adsız?

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. İnandırıcı değil aynen. Zaten gerçek değilmiş. Sazan.avi imiş :)

      Sil
  3. Böyle birsey olsa coktan biliniyor olurdu zaten. Kimse böyle bir bitkiye kayıtsız kalamaz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu açıdan bakıldığında bile sahte olduğu belli oluyor.

      Sil
  4. Direk kuranı yırtan kız aklıma geldi. :D İlk gördüğümde küçüktüm ve çok korktuğumu hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette sazan.avi'na çıkanlar artarak devam ediyor. :) Eskiden de vardı dediğiniz gibi...

      Sil
  5. Recep hocam güzel bir konu emeğinize sağlık. Bence de uydurma geliyor. Webde hep aynı fotoğraf var. Bu arada hocam siteme izle butonunu ekledim. Oradan takibe bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Bitkinin başka fotoğrafının bulunmaması ayrı, zaten bu fotoğrafta da meyvelerin(!) hepsi aynı resim. 3 resim var. Kopyalanıp serpiştirilmiş.

    YanıtlaSil
  7. Gerçek gibi durmuyor zaten bu kadar da kusursuz sekil olmazdi sanirim 😊

    YanıtlaSil
  8. uzaktan bakınca belki sahte gibi gözüküyor ama işte öyle değilmiş..yazınızdan sonra kısa bi araştırma yaptım..dailymail gazetesi geçen sene bu konuda bir haber yapmış ve insangörünümlü meyve/sebzelerin videosunuda çekmiş.. işte adresi: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3671387/Tree-bears-fruit-shape-women-discovered-Thailand.html

    ne yalan sölim bana gerçekmiş gibi geldi..burada yanlış anlamadıysam eğer anladığıma göre budist tapınağında yetişen bir bitkiymiş..sahte fake haberlerinin yayılmasının nedenini de bu konuda bir takım sahtekarlıklar yapılmasından dolayı olduğu dile getiriliyor..

    bu arada,şunuda söyleyeyim..bu tür meyveler gerçek olsa da (büyük ihtimalle olabilir),bunların hemen hepsi büyük ihtimalle genetiği değiştirilmiş,genetiği ile oynanmış meyve/bitkilerdir..başka türlü şeyler insanın aklına pek birşey gelmiyor.. :) kolay gelsin.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dailymail bu konuda sağlam bir referans olamaz. Dailymail asparagas haberlerin de sıklıkla yapıldığı magazinsel bir gazete. Türkiye'de Posta Gazetesi gibi düşünebiliriz. Paylaştığınız yazının altındaki yorumların %95'i de "fake" haber olduğunu yazmışlar.
      Her şeyi geçtim böyle bir şey vardıysa neden 2008'den önce internete düşmedi. Fake olduğunun en büyük kanıtı bu olabilir.
      Araştırıp yorumladığınız için teşekkür ederim. Haberde de yazdığı gibi bu bilgi insanları sizinle benim gibi ikiye ayırmış. Hz. Allah başka ayrılık acısı vermesin yeter ki! :)
      Selametle...

      Sil
  9. Bence meyveler gerçek photoshop falan yok ama insan eliyle şekillendirilmiş.
    Kalıpta meyve yetiştiriciliği diye aratın, meyveler olgunlaşma sürecindeyken şeffaf bir kalıba sokuluyor ve o şekli alarak büyüyor.
    örnek link: http://www.tipeez.com/ch/main/news/aisa/16553/kalipta-meyve-sebze-yetistirme.aspx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibiyse acaba bu meyvenin aslı ne ola ki? :) Bibere şekil vermişler diyeceğim ama biber de ağaçta yetişmez! :)

      Sil
    2. Armut olabilir bence :) belki de tayland'a özgü bir meyvedir şekil alması kolaydır.

      Sil
  10. Arkadaşlar merhaba ben buraya gittim ve bu ağaç gerçek , yorumlara çok üzüldüm açıkcası .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa gerçekten mi Unknown arkadaşım? Fotoğrafların var mı?

      Sil
  11. Bu ağaç mitolojik bir ağaçtır ve şuan bazı ülkeler ağaçların genetiğiyle oynayıp bu ağacı yapabiliyor. Yapılan bu şekiller daha sonra kurutulup biblo olarak saklanıyor. Lütfen biraz araştıralım ve öyle fikir yürütelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz benim yazımı sonuna kadar okudunuz mu acaba?

      Diyelim ki okudunuz, bahsettiğiniz şekilde yapan ülkeler hangileridir, kaynak gösterip bize yardımcı olabilir misiniz?

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!