444: Bisküvinin Gösterdikleri

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
#BirYaşımaDahaGirdim etti 444!

Pötibör bisküviyi herkes bilir. Çaya banması ne de güzel olur! Çaya banmak deyince geçenlerde Whatsapp, Twitter ve Instagram'da bir sosyal deney tarzında bir şey yapmıştım. Arkadaşlarıma şunu sordum:



Her kesimden farklı cevaplar geldi. Farklı bir sorum daha olacak siz değerli blog okuyucularıma! Bir mekanda pötibör bisküviyi çaya bana bana keyif yapan birini gördünüz ne düşünürsünüz? Salaş bir mekan değil ama. Cevaplarınızı bekliyorum.

Pötiböre "petibör" diyen de var. Dilimize asıl vatanı olan Fransa'nın dilinden geçmiş ve TDK da pötibör olarak kabul etmiş:

Neyse bu pötibör bisküviyi dünyada ilk üreten firma Fransa Nantes'dan LU firması. Bu firma yaptığı işte o kadar detaylı bilgiler vermiş ki Coğrafya'dan sınıfta kalmamak için bisküviye bakıp bakıp banabilirsiniz çaya. İşte yaşlanmamıza sebep olan detay:


Pötibörden bu bilgileri öğrendiğimize göre favori pötibör markamızı da paylaşabiliriz. Bisküvi dediğin biraz kıtır olacak. Taze alınacak taze tüketilecek. Misafir gelince koyarım diye kenarda köşede bekletilmeyecek ki tazeliği kaybolmasın! 2 gün önce eşim marketten Torku'nun ürününü almış çok beğendik. LU Petit Beurre yiyenler varsa karşılaştırma yapsınlar lütfen. Türkiye'dekilerle alakası yok mu diyecekler acaba?

Haydi çökelim yorumlara! Hayırlı cumalar...

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ev ortamında olur ama halka açık yerlerde olmaz bence. Bardaklar karışır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada bardağı çay katılan yere kadar ben götürmüştüm ve bekliyordum bir de. :)

      Sil
  2. Battal boy çay bardağına daldırıp yemek var o bisküiyi..
    ama işin içine biraz ustalık giriyor. herkes yapamaz.. daldırma açısı, tutma süresi falan çok ince hesaplar gerektirir.. hassasiyet tam benim işim.. :)

    dikkat sakın denemeyin üzerinize dökülebilir.. 13 yaşından küçük çocuklar mutlaka aile gözetiminde yapsınlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de kakaolu oldu mu tadından yenmez :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!