Malezya'dan Türbanlı Şampuan Reklamı!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
17
Malezya, %60'tan fazlası müslüman olan bir ülke. Günümüzde Türkiye de dahil olmak üzere tam manasıyla İslâm'ı yaşayan bir ülke yok. O ülkelerin içinde "şimşekleri havada yakalayacak kadrolara sahip" topluluklar vardır belki ve onlar Ehli Sünnet vel Cemaat akidelerini yaşayıp yaşatmak için gayret gösterirler ancak hükümetlerin ve devletlerin bu konuda hiçbir desteği yoktur!


Konuyu dallandırıp budaklandırmayalım en iyisi! Geçenlerde bir Twitter kullanıcısı "Malezya'da şampuan reklamı" deyip dine hakaret eder sözlerle ele aldığım videoyu paylaşmış! Benim de ilgimi çekti ve hemen baktım. Videonun internette ses getirme dönemleri 3 Mayıs 2017 ve sonrası günlermiş. O zamanlar neler neler yazan olmuş!

Sazan gibi atlayanlar dinimize, Malezya'ya, Malezya erkeklerine etmedikleri laf bırakmamışlar! Sazan gibi atlayanlar dedim çünkü daha önce de defalarca hakkında yazılar yazdığım bir konu idi bu. Sosyal medyada, internet çöplüğünde her gördüğünüze inanmayın! Örnekleri fazlasıyla blogumda mevcut!

Evet fotoğrafa baktığınızda Malezyalı bir kız türbanı başındayken şampuan uyguluyor! İnsanın bir an inanası geliyor. Hatta şu videoyu görünce daha da çok mutmain oluyor ve Malezya'da böyle bir reklam olabileceğini düşünüp eli beğeni tuşuna gidiyor! Sonra da küfre kadar götürecek sözlerle paylaşım yapıyor.


Şimdi burada doğru olan tek bir şeyi söyleyeyim! Evet bu bir reklam filmi! Ancak bu bir şampuan reklamı değil! Adına ister türban, ister baş örtüsü, ister eşarp deyin işte bu onun reklamı! Ürünün markası Escarves Eşarpları! :) Parodi dediğimiz tarzda çekilmiş bir reklam! Reklamda eski zamanlarda insanların birbirine bakışıp etkilendikten sonra kitaplarını yere düşürerek tanışma anları esprili bir dille işlenmiş! Bu reklamın parodi olduğu bahsettiğim tarihlerde yabancı mecralarda zaten yazılıp çizilmiş; ülkemizde ise bu alanda adından söz ettiren Teyit.org tarafından  da ele alınmış!

Şimdi buyurun asıl reklamı da izleyelim ve yüzümüz kızarsın! 


Reklam amacına ulaşmış ve firmanın satışları artmıştır belki ama reklama da bir eleştiri getirelim bence! Böyle tepkilerin geleceğini muhakkak onlar da biliyordu ama insanları dine sövmeye kadar götürecek bir ortamı hazırladıkları için pişman olmalılar diye düşünüyorum! Bizim Euro 2024 tanıtım filmimiz bile bundan iyiydi! :)

Siz daha önce denk gelmiş miydiniz bu yalan habere veya reklama? Lütfen bundan sonra bir şeyi paylaşmadan evvel çok değil 5-10 saniye düşünün!

Yorum Gönder

17Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ama duş alır gibi eşarbı yıkamak nedir ya :)) Bu yazını görmeden önce videonu izlemiştim, reklam değil de bildiğin dizi film çekmişler sanki baya uzun.

    YanıtlaSil
  2. Reklam tuhaf evet! Benim reklamı yazıya konu etmemin amacı ise insanlara bu reklamı şampuan reklamı olarak lanse etmeleri ve yanlış bilgilendirmeleri idi.

    YanıtlaSil
  3. Hala aşamadık şu konuları ya.

    YanıtlaSil
  4. Yine araştırmadan yorum yapma, yargılama durumu olmuş. Biz bunu çok seviyoruz ve hiç vazgeçmiyoruz. Biraz çabuk gaza geliyoruz. Bu bazen avantaj sağlasa da genelde rahatsız edici sonuçlara neden oluyor. Reklam da çok biçimsiz olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu reklamda sadece biz değil tüm dünyada böyle yargısız infaz yapılmış! Kültür başka bir şey azizim!

      Sil
  5. Her konuda olayın bütününe bakmakta aciziz. Sosyal medyaya düşen kısmı da reklam filminin bir parçasıdır ki öyle olmasa parodi reklam olduğu anlaşılırdı zaten. Reklamı yapanlar bunun böyle olacağını tahmin etmişlerdir. Ancak kar amacıyla dinî konuları bu işlere alet etmek dediğiniz gibi uygun değil bence de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıkları işin ses getirmesi için insanlar bir şeylerden vazgeçiyor! Bu adamlar da öyle yapmış!

      Sil
  6. isteyerek yapılmış birşey bu. saç yıkar gibi reklama başlarsan eleştiriyi de göze alacaksınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklam o şekilde başlamıyor ama dediğiniz gibi bilerek veya tahmin edilerek yapılmış bir şey bu evet!

      Sil
  7. 2016 yılında 5 ay kadar Malezya'da kalmıştım. Gerçekten çok ilginç bir millet. Başörtülü kızlar klip falan çeviriyor. :) Televizyon kültürleri çok garip bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malezya anılarınızı da dinlemek isteriz sizden! Benim de (Endon) Endonezyalı tanıdıklarım var ve onlar da hayli ilginç!

      Sil
  8. Maleyzaca bilmediğimden pek anlamadım, kız eşarbını kafasında mı yıkıyor?:))Normalde çamaşır makinasını atar veya elde yıkar:) Bence bu eşarp reklamı değil şampuan reklamı, filmin başında genç çok güzel bir koku aldı, kızın kullandığı şampuanın kokusu ve kıza aşık oldu:) Aslında bu reklam türbanın gereksizliğini ortaya koymuş hani türban takınca erkekler kızlardan tahrik olmayacak ya demek yine de oluyormuş:)zaten kızın gözleri, bakışları, dudakları da gözüküyor, aslında ben radikal dinci olsam "Bakın adam kızın şampuanının kokusundan bile ne hale geldi, yüzü,gözü, bakışları da pek bi cilveli, bunlar flört etmeye başladılar ayol, en iyisi burkaya sokalım, peçe de takalım belki engel oluruz" derdim. :)))
    Zaten Afganlılar öyle yapıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklamı değişik açıdan güzel yorumladınız Müjde Abla :)

      Sil
  9. Sonradan eklemek istedim, bu reklam bana çok komik geldi sadece, bunu izleyip de dine ve dinlere hakaret, küfür edenleri onaylamıyorum asla. İnanırsın, inanmazsın, hakaret, küfür kabul edilemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle! Ancak mensubu olduğun dine, davaya, organizasyona, gruba, partiye, takıma laf getirmemek için ona göre hareket etmen lâzım. Bu adamlar bahane arayanlara koz vermiş böylece.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!