466: Yeşilyurt Apartmanı'nda Cam Kırılmaları

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
#BirYaşımaDahaGirdim etti 466!

Radyo dinlerken geçen haftalarda çöken Yeşilyurt Apartmanı'nda, çökmeden önce camların kırılması gibi belirtilerin olduğunu öğrenmiştim. O haberi bulamadım ancak yine de bu öğrendiğim bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü ben ilk defa duydum ve şaşırdım.

Hatırlarsanız 6 Şubat Çarşamba günü İstanbul Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı çökmüş ve 21 kişi hayatını kaybetmişti. Bu çöküşte apartmanda yaşamayıp da iş için orada olan Camcı Volkan BALTA da vefat etmişti. Camcı Volkan Usta'nın orada bulunma sebebi ise bir önceki gün taktığı camın kırılması imiş. Annesinin söylediğine göre camı taktıktan sonra kırılınca ev sahibi aramış ve "Nasıl cam taktın sen böyle; kendi kendine kırıldı!" demiş ve hatasını düzeltmesini istemiş. Olayın yaşandığı gün tekrar gitmiş, camı değiştirmiş, işini bitirmiş ve çırağına sen git ben elimi yıkayıp geleceğim demiş ama bir daha da o evden çıkamamış!

Ölümün nerede geleceği belli olmuyor. Ecel geldi mi ne bir saniye geri; ne de bir saniye ileri gidiyor. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. İşini iyi yapmayıp ihmâlkâr davrananlar da umarım bu dünyada hak ettiği cezayı alır. Ahiretten hiç şüpheniz olmasın zaten!



Dinlediğim haberde bina camlarının durduk yere kırılması bu tarz çöküşler öncesi bir haberci olabilir diyor. O haberi bulmak için Google'da cebelleşirken gördüm ki başına bu tarz olaylar gelenler de az değilmiş. Neden böyle olmuştur diyenlere aşağıdaki gibi çeşitli cevaplar gelmiş:

  • Bina yeniyse temeli oturuyordur.
  • Genleşme
  • Basınç
  • Sıcak soğuk farklılıkları
  • Paranormal olaylar
  • Cam kırılması iyidir, nazar çıkmıştır. 
Cam kırılmasının tabii ki tek bir nedeni yoktur ancak herkesin, her konuda daha bilinçli olması gerekir. Yaptığınız kötü bir işin kokusu hemen çıkmaz belki ama çıktığı zaman da başkalarıyla birlikte siz de üzülürsünüz. O yüzden ne iş yapıyor olursanız olun en iyisini yapın; üçkağıtçılık yoluna başvurmayın; empati kurun ve dürüst olun!

Sizin hiç başınıza geldi mi böyle durduk yere cam çatlamaları?

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!