Banka Borçluları Arttı!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Ülkemizde maalesef iyi şeyler olmuyor. İnsanlar işsiz kalıyor, ekonomi kötüye gidiyor ve bunun sonucunda da insanlar borçlarını ödemekte zorlanıyor. Bankalar bu konularda çok acımasız. Bir gün gecikseniz tehditler başlıyor avukata vereceğiz diye. Gecikmedeki borcunuz 1.000,00₺ de olsa 1,00₺ de olsa aynı muameleyi görüyorsunuz.

Paylaşılan son istatistîkî bilgilere göre:

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı Ocak-Mart döneminde %14 arttı.

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2019 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 oranında artarak 253 bin kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 44 oranında artarak 317 bin kişi oldu.

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2019 yılı ilk çeyreğinde 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 483 bin kişi oldu.

Yukarıdaki rakamlar gerçekten korkutucu. Borçluların çoğu tahmin ediyorum ki işsizlikten dolayı borçlarını ödeyemiyordur. Rabbim kimseyi o konuma düşürmesin. Allah borçlulara en kısa zamanda borçlarından kurtulmayı nasip eylesin! Bankalardan mümkün olduğunca uzak durmak bu devirde yapılacak en güzel hareket olur.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!