490: En İlginç Guinness Rekorları

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
#BirYaşımaDahaGirdim etti 490!

Quora benim zaman geçirmekten zevk aldığım mecralardan bir tanesi. Birileri sorular soruyor, diğerleri de o soruları cevaplıyor. Yazıma konu olan soru şu: "En çılgın Guinness rekorlarından bazıları nelerdir?"

Soruya gelen cevaplardan bir tanesini, dolayısıyla yazımızın içeriğini oluşturacak o ilginç rekorları sizlerle paylaşmak istiyorum.

  • 1 Dakika İçerisinde Kendi Ağzınızda Tuttuğunuz En Fazla Elmayı Testere İle Kesme
Rekorun tanımını yapmak bile zor geldi bana. Hangi insan böyle bir rekoru kırmak için çaba gösterir ki? Rekorun sahibi Londra'dan performans sanatçısı Johnny Strange. Muhtemelen bu isim onun sahne ismi çünkü "strange", "tuhaf" demek. Gerçek soy ismi ise doğuştan bu işe meyilli imiş demek lâzım. İşte bu Mr. Strange 2013'te ağzında tuttuğu 8 elmayı 1 dakika içerisinde testere ile keserek bu rekorun sahibi olmuş. Var mı ben 9 tane keserim diyen?

johnny strange


  • Ömrü Boyunca En Çok Piercing Takma
Bu rekorun sahibi de Brezilya'dan Elaine Davidson. İlk piercingi 1997'de takmış ve rekoru elde ettiği 2006 yılına kadar toplamda 4225 piercing takmış. Ablamız sadece piercing değil dövme de yaptırıyormuş her yanına. Fotoğrafı geliyor. Hazır mısınız?

Elaine Davidson

  • Burundan ve Ağızdan Geçirilen En Uzun Metal Rulo
Las Vegas'tan Andrew Stanton hiç işi gücü yokmuş gibi burnundan geçirip ağzından çıkardığı metal ruloyu Guinness'e tescil ettirmiş. Aşağıdaki fotoğraftaki metal rulo 3,63 metre uzunluğundaymış. Derdin neydi be kardeşim?

andrew stanton

Bu blogda daha önce de Vijay Kumar'dan bahsetmiştim. Vijay Kumar'ın hangi rekorun sahibi olduğunu öğrenmek için buraya tıklayınız. 

Sizin bildiğiniz ilginç, çılgın ve akılalmaz Guinness rekorları nelerdir? Onları da yazar mısınız?



Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!