Blogger'da Yoruma Link Ekleme

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Biliyorsunuz Blogger alt yapısını kullanan bloglarda (Blogger'ın kendi yorum formunu kullanıyorsa) yorum kısmına blogunuzun adresini veya herhangi bir domainin adresini yazdığınızda linke çevrilmez ve yazdığınızı düz yazı olarak algılar. Bloglarına link eklenmesini istemeyen blogcuların sayısı da çoğunluktadır. SEO'ya olumsuz etkileri olduğu söyleniyor. Ancak bazı durumlarda eklenmesi gerekebiliyor. Üşengeç bir millet olduğumuz için kimse o adresi yorum kısmından kopyalayıp yeni bir sekmede açmak istemiyor.


Evet Blogger yorum formunda urller otomatik olarak bağlantıya çevrilmiyor ancak bunu küçük ve basit html kodlarıyla çözebiliyoruz. Size vereceğim ilk kod şöyle:
<a href="#">Görünmesini İstediğiniz Yazı</a>


Yukarıdaki kodda yeşil hashtag işaretinin (#) olduğu yeri url ile değiştireceksiniz. Görünmesini İstediğiniz Yazı ibaresini de gerektiği gibi değiştireceksiniz. İşte bu kadar basit. Mesela benim dün akşam yazdığım bir yazıya göndereyim sizi:
<a href="https://biryasimadahagirdim.rehitu.com/2019/06/490-en-ilginc-guinness-rekorlar.html">İlginç Guinness Rekorları ile Bir Yaşıma Daha Girdim</a>

İlginç Guinness Rekorları ile Bir Yaşıma Daha Girdim

Bu şekilde kodu yazdığınızda ve görenler tıkladığında ilgili url aynı sekmede açılır. Yeni bir sekmede veya sayfada açılmasını istiyorsanız target="_blank" kodunu ilave ediyoruz. Şöyle ki:
<a href="#" target="_blank">Görünmesini İstediğiniz Yazı</a>
Umarım yazım faydalı olmuştur. Google Amcama sürekli sorduğum sorulardan biriydi bu. Şu sıralar "Blogger yorumda html kodları" diye arattırdığınızda ilk 4 sırada çıkan yayınlar şöyle:

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!