491: Türünün En Büyüğü Atlas Kelebeği

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
#BirYaşımaDahaGirdim etti 491!


Kimine göre Atlas Kelebeği kimine göre ise Atlas Güvesi. Bilimsel adı ise Attacus Atlas. Herkesin hemfikir olduğu konu ise bu Atlas, türünün en büyüğü.



Atlas Kelebeği'nin ana vatanı Sri Lanka, Endonezya ve Malezya gibi Asya ülkeleri. Kanat açıklığı 30cm'ye kadar ulaşıyor. Harika bir desene de sahip bu mübarek hayvan. 

Gelişim döneminde larvayken tüm besinlerini aldığı için gelişimini tamamladığında ağzı yok oluyormuş ve bu yüzden de ömrü 5 günle sınırlıymış. Attacus Atlas, yukarıda bahsettiğim ülkelerde kutsal sayıldığı için özel bir koruma altına alınıyormuş.

Gerçekten ilginç!

Siz daha önce dünyanın en büyük kelebeği hakkında bilgi sahibi miydiniz? Atlas kelebeğinin sizin bildiğiniz başka özellikleri var mı? Antalya ve Konya'da Kelebekler Parkı varmış ve burada da yer alıyormuş. Hiç gidip gördünüz mü acaba?

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ne kadar güzelmiş, 5 günlük ömür :( doğa çok ilginç.....valla hatırlamıyorum daha önce okuduysam da aklımda tutamıyorum:)))Kelebekler Parkı'nı görmedim çünkü iki şehre de ki ikincisi doğduğum yer ama hiç gitmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 günlük ömür herhalde İpek böceğinden sonraki aşamadan sonrası olarak sayılıyor olsa gerek. Yoksa şu güzellik bir anda oluşmuş olmasa gerek.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!