493: Allı Turna Dedikleri Flamingo İmiş

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
#BirYaşımaDahaGirdim etti 493. 

Başlıkta direkt yazdım yaşlanma sebebimi; adına türküler yazılan allı turna meğer flamingo dedikleri kuşmuş. Çok şaşırdım desem yeridir. Ben allı turnayı daha başka hayal etmiştim nedense. Allı turna diye türküler yakılınca ben daha naif, daha kibar bir kuş bekliyordum açıkçası. Flamingo gibi iri yarı bir kuş düşünmemiştim hiç.


Bu bilgiyi öğrenip de çok şaşıran varmış. O yüzden kendimi yalnız hissetmedim açıkçası. Hatta bu konuda Zaytung "Anadolu Kültürüne Nesillerdir Damgasını Vuran Allı Turnanın En Nihayetinde Flamingo Olduğunun Ortaya Çıkmasının Ardından, Türkü Dünyasında Sular Durulmuyor" şeklinde asparagas haber de yapmış. Okumak için buraya tıklayınız.

Tuz Gölü sizin de bildiğiniz üzere tam bir allı turna (flamingo) cenneti. Gidip görmedim ama gitmek isterim. Bursa Hayvanat Bahçesi'nde gördüğümüz kadarıyla güzel hayvanlar.

Siz daha önce biliyor muydunuz allı turnanın flamingo olduğunu? İlk öğrendiğinizde ne hissettiniz? Dumura uğradınız mı? Yeri gelmişken bir Allı Turnam türküsü koyalım ve yorumlarınızı bekleyelim.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!