Dili Kendinden Uzun Garip Bir Hayvan: Pangolin

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Birkaç gün önce haberlerde karşıma çıktı; muhakkak siz de görmüşsünüzdür bu haberi. İstanbul Havalimanı'nda 1,2 ton pangolin pulu ele geçirilmiş. Türkiye'deki değeri 8,5 milyon ₺ iken şifalı olduğuna inanılan Asya ülkelerinde 3 milyon $'a dahi satılabileceği söyleniyor.




Neymiş bu pangolin diye Google Amcama Sordum hemen. Üstteki fotoğrafı görünce ne düşündünüz? Aynı kozalağa benzemiyor mu mübarek hayvan?

30cm ile 100cm arasında değişen boyları varmış. Artık hepsinin midir yoksa en uzun olan baz alınarak mı yazılmıştır bilmiyorum ancak yapışkan dilleri 300cm (yani 3 metre) uzunluğundaymış. Zaten normal şartlarda da dilleri kendisinden uzun bir hayvan imiş. Asya ve Afrika'da 8 farklı türü olan bir hayvanmış.

Pokemon'u bilirsiniz. İşte bu Pokemon karakterlerinden Sandslash ile Sandshrew pangolinlerden esinlenerek ortaya çıkmış karakterlermiş. 


Özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde cinsel gücü artırdığına inanıldığı için pangolin fetuslarının çorbası yapılırmış. Tabii ki tüm dünyada hayvanseverler buna karşı geliyor. Pangolinler gerek pulları için gerekse bahsettiğimiz ülkelerdeki farklı emeller için yaşamları sürekli tehdit altında olan hayvanlar. O yüzden farkındalık olması açısından her yıl Şubat'ın 3. Cumartesi günü #DünyaPangolinGünü olarak kutlanıyor. 


Pangolinler hakkında daha fazla bilgi içeren İngilizce bir görsel ile video bırakıyorum aşağıya. Onları da okuyup, izleyip bilgilenmek gerekiyor. Google Amcama Sordum ve aldığım cevapları sizlerle paylaştım. Sizler daha önce duymuş muydunuz bu mübarek hayvanı? Duymaktan da öte görüp dokundunuz mu? Ne güzel bir deneyim olur aslında keşke görebilsek.


Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. geçenlerde haberlerde izledim, pul haberini. galiba bu hayvanı da ilk görüşüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk defa gördüm. Daha önce gördüysem de ilgimi çekmedi demek ki. :)

      Sil
  2. ay 2. kez çorbaya bakamadım. Ne kadar garip bir hayvan ilk defa gördüm. ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok garip, tuhaf bir hayvan pangolin. :) Çorbaya bakılmaz da zaten.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!