502: Belediye Başkanını Kilosundan Yargılama Geleneği

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
#BirYaşımaDahaGirdim etti 502!

İngiltere'nin Buckinghamshire kontluğunda yer alan büyük bir kasaba olan High Wycombe'de asırlardır devam ettirilen bir gelenekten bahsedeceğim sizlere. Bu geleneğe göre yeni seçilen belediye başkanının kilosu tartılır ve not alınırmış. Belediye başkanlığı görevi bittikten sonra tekrar tartıya alınırmış ve kilosu tartılırmış. Eğer kilosu göreve başladığı tarihten fazla çıkarsa halk tarafından yuhalanırmış. Bizim verdiğimiz vergilerle mideni doldurmuşsun; hiç çalışmamışsın; ancak kendine rant sağlayacak işler yapmışsın diye sitem edermiş halk. Eğer kilosu göreve başladığı tarihle aynı çıkarsa veya daha az çıkarsa da bu sefer halk tarafından alkışlanır ve teşekkür edilirmiş.


Üstteki fotoğraf Mayıs 2019 tarihinden. Yeni seçilen Belediye Başkanı Mazamal Hussain tartı üzerinde görülüyor.

Bizim ülkemizde böyle bir şey olur mu diye düşündüm sonra da olsa bile o tartıya çıkmadan önce kesin o tartıya kedi falan dokunur da ayarları bozulur diye bir ses geldi gâipten. Ayrıca bütün İngiltere'de böyle midir yoksa High Wycombe'ye özgü bir şey mi bilmiyorum ancak belediye başkanlarının görev süreleri 1 yıl. Her yıl Mayıs ayında yeni bir başkan göreve geliyor. Bizdekiler ise 20 - 25 yıl gitmemek için uğraşıyor. Koltuk sevdası sadece bizim ülkemizde var sanırım.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Böyle bir uygulama veya benzeri bir uygulama yolsuzlukların, torpillerin, rantların önüne geçebilir mi? Ne kadar siyâsî kimlikli adam varsa hepsinde var bu kötü huylar. Parti fark etmiyor. Yazık günah!

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!