Devletin Bekası İçin 3 Öğün Yapılan Yemek Duâsı

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Barış Pınarı Operasyonu'nda sizlerin de bildiği üzere ateşkes imzalandı. Tamam sınırlarımızı korumak adına askerimiz sefere çıktı ancak benim aklımı karıştıran kapalı kapılar ardında masa başlarında dönen pazarlıklar idi. O yüzden askerlerimiz gerçekten vatan müdafaası için mi sefere çıkıyor yoksa birilerinin oyunları ve farklı emelleri için mi sahaya çıkıyor orası benim için hâlâ muallakta. Olan garibana oluyor orası kesin. 

Neyse burası siyaset blogu değil. O yüzden asıl konumuza dönelim. Bu Barış Pınarı Harekâtı sırasında bazı arkadaşlarımın paylaşımlarında gördüm aşağıdaki görseli. Hoşuma gitti ve benim için de yazı malzemesi çıkmış oldu.


Etrafınızda Süleymanlılar Cemaati'ne mensup birileri varsa veya bir cemiyette denk geldiyseniz ve yemek duası yapıldıysa o uzun duânın sonlarına doğru yukarıdaki ifadeler geçiyor. Ne kadar güzel bir duâ öyle değil mi? 

"Allâhümmec'al devletenâ dâimen, evlêdenâ âlimen sâlihâ; ve lê tüsallit âleynâ zâlimê!"

"Allâhım devletimizi dâim, evladımızı ise âlim ve sâlih kıl; bizim üzerimize zâlimleri musallat eyleme!"

Duâların anlamını bilerek okumak insana ayrıca bir aşk şevk veriyor. Orada farklı bir ruh hâline bürünüyor. O yüzden Arapça duâ ve sûreleri okurken anlamlarını da öğrenmeye gayret etmeli; tefsirlerine göz atmalıdır. Günümüzde sözde Müslümanlar bir yabancı dille yetinmeyip birden fazla yabancı dilde ihtisas yapıyor ama Arapça'yı azıcık öğrenip dinini daha iyi yaşamak adına bir gayret göstermiyor. Yazık hâlimize...

Sizler üç öğün yemek yedikten sonra evinizde duâ ediyor musunuz? Yemek duâsı biliyor musunuz hiç? 

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!