Ehliyet Yenileme Hakkında Merak Edilenler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Geçen cumartesi günü oğlumla sinemaya gidecektik. Yola çıkmadan önce ehliyetime baktım ama yoktu. Nereye koydum acaba diye düşünürken evin içine baktım ama bulamadım. Sinemaya da geç kalmamak adına bindik arabaya gittik Zafer Plaza'nın Cinetech'ine. Kral Şakir Korsanlar Diyarı filmini izlerken de ehliyet aklımdan hiç çıkmamıştı. 

Eve döndük ve bu arada arabaya da baktım ama bulamadım. O zaman bahane ile ehliyet yenilemeye başvurayım dedim ve Google Amcama Sordum tüm detayları. Şimdi sizin de aklınıza gelebilecek soruları cevaplandırma vakti.

* Yeni ehliyet için son başvuru tarihi ne zaman?

Yeni ehliyet projesi hayata geçirildiğinde 5 yıl içinde tüm ehliyetlerin yenilenmesi planlanmıştı. Buna göre 01.01.16'da hayata geçirilen proje kapsamında ehliyet yenilemeleri için belirlenen son tarih 31.12.20.

* Eski tip ehliyeti yeni ehliyetle değiştirmek kaça mâl olur?

Çok maliyetli bir işlem değil aslında. Ben yüksek bir fiyat çıkar diye düşünüyordum ancak öyle değilmiş. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı için 2,00₺ vakıf hizmet bedeli ile 13,00₺ de değerli kağıt bedeli ödeniyor. Toplamda 15,00₺ ile yeni ehliyete sahip olabiliyorsunuz. Bu iki ayrı ödemeyi randevu aldığınızda başvurudan önce ödemeniz gerekiyor. Ödeme yapabileceğiniz noktalar şurada belirtilmiş. 

* Yeni ehliyet için gerekli belgeler nelerdir?


Ben kayıp nedeniyle başvuru yaptığım için onun üzerinden ilerliyorum. İstenilen belgeler yukarıda belirtilmiş. Sürücü sağlık raporu da bildiğim kadarıyla aile hekiminden kolayca alınabiliyor. 

Ben ehliyet yenilemeye başvurdum ancak 1 gün sonra Facebook mesajlarında bir mesaj isteği gördüm. Meğer cuma sabahı ehliyetimi oğlumun okulu önünde düşürmüşüm. Bulan Milli Eğitim mensubu öğretmenimiz mesaj atmış. Cuma sabahı atılan mesajı ben pazar sabahı görmüşüm. Neyse ki öğle vakitlerinde hocamızla buluşup ehliyetimi teslim aldım. Bahane ile ehliyet yenilemeye de başvurmuş oldum. Yarına randevum var. Farklı bir gelişme olursa bilgi veririm buradan. 

Sizlerin ehliyeti yeni tip mi eski tip mi? Ehliyet yenileme işleminde beklenilmeyen bir gelişme yaşadınız mı sizler? Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!