Halterde Dünya Şampiyonu Bir Türk Kadın: Şaziye ERDOĞAN

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Şaziye ERDOĞAN ismini açıkçası ben 18 Eylül'de ilk defa duydum. Kendisi Tayland'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda koparmada 77 kg kaldırarak altın; silkmede ise 92 kg kaldırarak gümüş; toplamda ise 169 kg ile altın madalya kazandı ve ülkemizin bayrağını göndere çektirdi. İstiklâl Marşımızı da okutan Şaziye ERDOĞAN'a hem teşekkür ediyoruz hem de kendisini tebrik ediyoruz.


"As bayrakları as" dedirten ERDOĞAN, 23 Şubat 1992 Ankara doğumlu. Bundan 10 yıl önce düzenlenen turnuvada da Avrupa Gençler Şampiyonu olmuş birisi. 2010'da ise Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya almış. 2009 gençler şampiyonu olduğunda rekorlar da kırmış bir isim kendisi.

Şaziye ERDOĞAN, şampiyon olduğu Tayland'dan döndüğünde ise tıpkı Rıza KAYAALP gibi çok az kişi tarafından karşılanmış. Yaptığı açıklamada şampiyonluğunu 3 aydır ayrı kaldığı oğluna ve şehitlerimize armağan ettiğini söylemiş. Oğlundan ayrı kaldığı için bu şampiyonluğun öneminin daha fazla olduğunu belirtmiş.


Umarım Şaziye ERDOĞAN bundan sonra da bizleri gururlandırmaya devam eder. Bundan sonra da kendisinin adına buralarda yer veririz. Teşekkürler ve tebrikler Şaziye!

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!