Yaşlarının Toplamı En Yüksek Olan Çift

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Guinness Dünya Rekorları gibi bir kurum olmasa nereden bileceğiz dünyanın en yaşlı çiftini falan. Adamlar her alanda rekortmenleri bulmak için uğraşıyorlar. Geçen karşıma gelen habere göre yaşlarının toplamı en yüksek olan evli çift belirlenmiş. Bahsettiğim rekorun sahibi olan çiftin toplam yaşı 211 imiş. Beyefendinin yaşı 106 iken eşinin yaşı 105 imiş.

Austin, Texas'ta yaşayan Henderson çifti bundan 1 ay sonra 15 Aralık'ta 80. evlilik yıl dönümlerini kutlayacakmış. 1934 yılında Texas Üniversitesi'nde okurken tanışan çift 1939'da evlenmiş ve otel odalarındaki balayı için sadece $7,00 ödemişler. (Bu ayrıntıyı neden verdi yabancı ajanslar bilmiyorum ama yazımı uzatmak için kullanıyorum ben de.) :)


İkisi de hâlâ sağlıklı birer bireymiş. Soyadlarını söyledim de adlarını yazmadım mı? Biri Charlotte, diğeri ise John.

Gelişmiş ülkelerdeki insanlar gerçekten uzun yıllar yaşıyor ama maalesef bizim gibi gelişmekte olan ülkeler ile geri kalmış ülkelerde erken ölümler çok fazla. Tamam herkes eceli ile ölüyor da bizim ülkemizde vatandaşın sağlığını düşünen yok. Sağlığa zararlı bir sürü ürün bizim ülkemizde serbest. Bırak 80 yılı 8 yıl evli kalanı bulmak zorlaşıyor memlekette. Neyse nereden nereye geldik ya hu!

Henderson çiftini tebrik ediyorum. Allâh bize de nasip eder umarım uzun ve hayırlı bir ömür...

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!