Torbama Dolanlar

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
26
Uzun zamandır yazamıyorum yine. Dün gece aklıma geldi ve sabah onu hayata geçirmek adına bilgisayar başına oturdum ancak yine vazgeçtim. Aslında sizlere sormak istedim. Hem bu ikilemde kaldığım konuyu soracağım sizlere hem de yazmadığım süreçte torbama dolanları paylaşacağım paragraf paragraf.

İkilemde Kaldığım Konu

Şudur ki; sizce ReHiTu'nun yavru bloglarındaki yazıları bu ana bloga aktararak tek blog hâlinde mi devam etmeliyim; yoksa her biri ayrı ayrı şekilde mi devam etmeliyim? Tek blog olursa her gün birkaç yazı gelecektir sizin önünüze. Bunun bir zararı veya yararı olur mu ki? Ayrı ayrı olması sadece o konuda olduğu için daha mı iyidir? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

"Öz Yurdunda Garipsin, Öz Vatanında Parya!"

Parya
, "herkes tarafından hor görülen, aşağılanan" demektir. Bu ifadeyi de dinimiz İslâm ile ilgili kullandım. Maalesef ülkemizde gittikçe garip kalıyor dinimiz. Aldatmasın sizi dindar bir nesil yetiştiriyoruz diyenler ve sonuçları. Sonuçlar zaten ortada ama görüntüye baktığınızda dindarlık akıyor sanki paçalarımızdan değil mi? Torbama dolanlar çok fazla o yüzden fazla uzatmayacağım bu konuyu. Nereden aklına geldi üstteki dizeler derseniz ondan bahsedeyim biraz.

Herkesin olduğu gibi benim de dâhil olduğum WhatsApp grupları var. İşle ilgili gruplar diyelim biz buna. Bu gruplarda yıl başı kutlamaları vs. yapıldı kimsenin sesi çıkmadı ama Cuma mesajı yayımlamak yasak. Aynı şekilde mübarek 3 ayların başlangıcı hakkında bir tebrik attı arkadaş, atar atmaz linç yedi. "Bunun yeri burası değil." denildi. Gerçekten de dinimiz öz yurdunda garip kalmamış mı sizce de? Bu biraz da bizden mi kaynaklanıyor? Dini savunması gerekenler olarak sessiz mi kalıyoruz acaba? Birileri bâtıl işlerinde dişini gösteriyor ama biz hak davamızda dişimizi gösteremiyoruz. Biz böyle incitmeyelim diye diye bu hâle mi düştük sizce? Tamam her şeyin bir yeri var ama bu kurala herkes uymalı!

Blog.Ticarret.com Yayında!

Ticarret.com'dan şu yazımda bahsetmiştim. Orada da biraz yavaş ilerliyorum ancak bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Daha fazla trafik çekebilmek adına blog da açtım Ticarret.com için. Yine Blogger alt yapısı kullandım. Amacım sitede satılan ürünler hakkında bilgi vermek, motivasyon, girişimcilik, e-ticaret konuları hakkında bilgiler paylaşmak. Bir göz atarsanız sevinirim.


Temayı Değiştirsem mi Acaba?

Ticarretcom blogunun teması hoşuma gitti. O temaya mı dönsem acaba tüm bloglarda diye düşünmeye başladım. Sizin fikriniz nedir? Bana tema önerebilir misiniz lütfen?

Yavru Bloglar Azalıyor!

Yavru blogları birleştirme düşüncemden önce hayata geçirdiğim yavru blogları azaltma çalışmalarımdan da bahsedeyim size. İngilizce ReHiTu'yu kapattım. İstediğim kitleyi yakalayamadım. O yabancı blogculara ulaşmak istersem Life Guide'ı kullanırım diye düşündüm. Bursa blogunu ve Kampanya Kurdu'nu da kapattım. Bunlarda sürekli aktif olmak gerekiyor ancak ben olamıyorum. Gündemi takip edip ona göre yazı girmek gerekiyor. As Bayrakları As'ı da bazı hassâsiyetlerimden dolayı kapattım. Müslümanca Yaşama Sanatı'nı da Ansiklopedik Takvim var zaten diye kapattım.

Dur bir dakika ya! Ben bu yazıya başlamadan önce sadece İngilizce ReHiTu'yu kapatmıştım. Ondan sonraki blogları beş dakikada harcadım ya la! Profesyonellik bunu gerektirir! Bakın Google bile her gün kaç hizmetini sonlandırıyor öyle değil mi? (Bir an içim burkuldu ama sonrasında kendimi böyle teselli ettim.) :) Neyse giden gitti kalan sağlar bizimdir. Bu sâyede ilk baştaki blogları birleştirme sorunu da çözülmüş oldu bence. :)

Çekirge İstilası!

Instagram
ve Twitter hesaplarımda paylaştım. Görenler olmuştur muhakkak. Suudi Arabistan, Çin gibi bölgelerde ciddi anlamda bir çekirge sürüsü istilası var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konularda? Neden böyle oluyor acaba?


Aynı Anda Kaç Telefon Şarj Edilebilir?

Tamam tamam bu son alt başlık artık. Dün gece tüm sosyal medya hesaplarımdan aşağıdaki görseli paylaştım.


1 diyen de oldu 14, 15, 17 ve 20 diyen de oldu. En son Tolga Hocam'la birlikte sabahın seher vaktinde Whatsapp üzerinde konu hakkında konuşurken fark ettik ki 5'lilerden birinin kablosu kopuk. O zamana kadar 14 dediğimiz cevabı 10 olarak güncelledik. 1 diyenler neden bir dediğini ise hâlâ açıklamadı. Bekliyoruz sizin cevabınızı da.

*****

Bir sürü konu var. Hepsine ayrı ayrı yorum yapmak zor gelecektir. O yüzden en kolayından başlayın siz! :)
Tags:

Yorum Gönder

26Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Sevgili ReHiTu...önce yeniden günaydın ile yola çıkalım. Vira Bismillah(denizci besmelesi)...senin gibi yol ayrımına ben de bir zaman düştüm. Sonra bunu 2 kategoriye indirgedim. Şiir ve duygulu olanları gönüldilekcesine , diğer herşeyi aglotlaroya(ambulance gibi😂). Böylesi daha pratik. Öbür türlü kitleyi kaybediyorsun bir de insanlar farklı yerlerde dolaşmıyorlar. Geleni de kaçırmamak lazım. Bence ReHiTu akılda çok kalıcı ve ben genellikle oraya daha sık giriyorum. Fakat ticaret söz konusu ise vergi,sicil,muhasebe vs. olacaksa onu ayrı değerlendirmen yerinde olacaktır. Fakat naçizane ticarret kelime logosunda bir tuhaflık görüyorum. Birincisi insan algısı ile ilgili sondaki ret: reddetmek gibi olmuş. İkincisi scope et kelimesini yalnız bırakınca sanki kasap ya da lokanta anlamı veriyor. Ne bileyim çok detaylı oldu sanırım. Ama yine de hislerine güven en iyisini sen bilirsin. Bizler senin pozitif enerjin ile şarj olduğumuzu ve blog işini bırakmamanı ama sadeleşme fikrini de desteklediğimi belirteyim. Yolun açık olsun. Not: evet ülkemizde geçmişten bugüne kaç insan parya oldu ise bizde parya oluyoruz maalesef. İncinsen de incitme diyen hacı bektaşın sözünü de es geçemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ticarret ile ReHiTu tamamen ayrı işler zaten ama öneriler için teşekkürler.

      Sadeleşmenin adımını bugün attım zaten.

      Hepimiz paryayız maalesef. :(

      Sil
  2. Kardeş ara verme okuma listesine bakıyorum hergün rehitu de yayın var mı diye

    YanıtlaSil
  3. En soldaki beşlinin kablosu kopuk bence.

    Bugün yukarıdaki sildiğim blogların yazılarını bu bloga içe aktarma yöntemiyle aktardım. Böyle devam edelim bakalım artık.

    YanıtlaSil
  4. Selamlar çok konu dikkatimi dağıtıyor,tek konu en güzeli, yada en fazla iki konu. Aynı gün yazılan 1den fazla yazı da olmamalı bence. Yazsan bile otomatiğe ayarla, günlere yay,her güne bir tane. Yavru blogları birleştirme, azaltmak yeterli olur. Ama her yavru blogdan diğerine linkler çıkarabilirsin. Böylece bir blogdan diğerine geçilir, trafik olur. Bulmacanın cevabı bence de 10. Son olarak üç aylarını ve kandilini kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olarak mübarek üç aylarını, Receb-i Şerîf'ini ve Regâib Kandili'ni ben de kutluyorum.

      Herkes ile 10'da mutabık kaldık zaten. :)

      Yavru blogları azalttım ama oradaki yazılara kıyamayıp buraya aldım. Dün o yüzden biraz fazla yüklendim okuma listelerine.

      Tavsiyeler için teşekkürler...

      Sil
  5. Selamlar.

    "ReHiTu'nun yavru bloglarındaki yazıları bu ana bloga aktararak tek blog hâlinde mi devam etmeliyim"
    - Tabiki en fazla iki blog. Şimdiye kadar benim bildiğim hiç bir kişi çok sayıda blog ile başarılı olmadı. Buna ne zaman yeter nede enerji. Sonra ya sessiz bloglar yada içerik kalitesi düşük bloglar ortaya çıkıyor.
    "Temayı Değiştirsem mi Acaba?"
    -Ne kadar sade okadar iyi. Tabi bunu benim dememde ayrı bir ironi :)
    "Çekirge İstilası!"
    - Afrika seyahatindeydim yeni geldim. Çekirge salgını var dediler ben ilk öncülere denk geldim. Ben oradayken Kenya devlet başkanı halkına çekirge yenir, yeğin diye açıklama yaptı. Afrika yıldız kuşu ve sekreter kuşu gördüğüm kadarı çekirge tüketiyor. Ama bu kadar çoğu ile başedemezler. Asıl tehlike aslında şu ; daha önce böyle bir istila olmuş ve sonra çevre ülkelerede sıçramış. O bölgelerde fazla yetiştirilen bir şey yok yani çiftçiği yapılan çok az çeşit ürün var, olanıda çekirgeler zarar verince kıtlık olmuş ve toplu ölümler başlamış. Şimdi onların yağmur zamanı dediği muson zamanı geliyor, güney afrika kıtasında bu sene kış da normalden serin geçti( normalde daha sıcak geçermiş ama bu sene daha serin olmuş) bu da böceklerin işine geldi ve her çeşit böcek erişginliğe ulaşmada avantaj sağladı (kış sıcak geçse sulak alan daha az olup sıcaktan ölen böcekler nüfusu dengede tutuyor) ayrıca kenyada kısa süreli ama aşırı bir yağış oldu buda böcek nüfuslarını patlattı. Eğer yardım eli uzanmazsa çekirgelerin ve bin türlü böceğin nüfusu dahada artacak gibi , umarım bir doğa bir denge kurar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı aktarımları gerçekleştirdim. Kendi hitleri iyi olanlara ise hiç dokunmadım. Aktardıklarım da zaten o konuda düzenli yazmayacak olduğum içerikler barındıran bloglardı.

      Temayı değiştirdim eskisine benziyor zaten. :)

      Bu sene virüsler, istilalar derken oldukça hareketli geçeceğe benziyor. Hakkımızda hayırlısı...

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlki şablondu. yanlışlıkla göndermişim. İkincisi sizin tema renkleri. Bakınız sağ taraftaki turuncular vs.

      Sil
  7. https://i.hizliresim.com/GG1jQv.png

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sildiğin daha çok hoşuma gitti hafif kayma olmasına rağmen. Bu biraz cırtlak kırmızı. Çok teşekkür ediyorum. Kullandım hemen.

      Sil
  8. Merhaba. Bizde de birkaç blog var. Fakat diğerlerini kullanmıyoruz. Çünkü yetişmek mümkün değil. Hatta tek bloğa iki kişi yetişemeyip, arada tartışıyoruz Aso ile. :) Bence tek blogdan devam etmeniz daha mantıklı ama siz bilirsiniz. Temaya gelince arada değişiklik güzel oluyor. Etrafı yenilenmiş görüp, şevkle yazmaya yardımcı olabilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek blogla devam etmem mümkün değil çünkü geriye bıraktığım bloglarım da iyi tutuldu. Benim son verdiklerim tutulmayanlardı. Kör topal devam edeceğim bu şekilde. :) Teşekkürler destekleriniz için...

      Sil
  9. Ticarret.com un tema baya orijinal abi. Bence bir süre yavru bloklara gireceğin yazıları buraya gir. Bi süre takip et. Duruma göre tavır alırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavru bloglardan sileceklerimi sildim artık zaten. O yüzden şimdiki düzene göre devam edeceğim. Teşekkürler tavsiyeler için.

      Sil
  10. merhaba, güzel blog projeleriniz var :) bence okur çeşitliliğiniz varsa her blogda kalması daha iyi olur ama aynı kişilerse hep bilemeyeceğim tabi size maddi getirisi oluyorsa sizin kararınıza kalmış br şey :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelip yorum yazanlar aynı kişiler evet ama Google aramalarından gelen sessiz kitleler de var. O yüzden şimdilik böyle devam etmeyi planlıyorum. Üstüne üstlük bugün sizden özenip forum.rehitu.com sitesini de devreye aldım. :)

      Sil
    2. umarım sizinkine katılım daha fazla olur :))

      Sil
  11. Logoyu kullanmanıza sevindim. Bence şu şekilde daha güzel ve daha hit çağrıştırıyor. Daha güzel bir logo bulana kadar işinizi göreceği kanısındayım.

    https://i.hizliresim.com/2PY61j.png

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Hemen kullandım onu da. Emeğinize sağlık...

      Sil
  12. Bazen yazmayı unutuyoruz ya da gelmiyor istek öyle diyelim. Ben daha önce de belirtmiş olabilir, blogları bir arada toplamanız daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet siz belirtmiştiniz birkaç defa ve sizin dediğinize geldim. Bir arada topladım blogları artık. Son yazımda da yazdım biraz önce. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!