Hedeflerime Ulaşamıyorum

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
26

Başlıkta da yazdığım üzere ben şahsen koyduğum hedeflere ulaşmakta zorluklar yaşıyorum. Bunun en büyük nedeni sanırım o hedefi gerçekleştirmek için yeterli motivasyonumun olmaması. Mevcudu kabullenme ve mevcutla yetinme var sanırım inceden inceden. Bu yetinmelerden olsa gerek bir hedefe ulaşmak için yapmam gerekenleri de aksatıyorum çoğu zaman. Aklımıza başımızdan alan akıllı telefon uygulamaları bu konuda da bizlere yardımcı oluyor esasında. Google Takvim'de "hedef" ekleyebiliyorsunuz. Eklediğiniz bu hedefleri sizin takviminize en uygun şekilde otomatik olarak senkronize ediyor Google Takvim



Ekleyeceğiniz hedefleri

  • Spor
  • Bir beceri geliştir
  • Aile ve arkadaşlar
  • Kendime ayırdığım zaman
  • Hayatımı organize et 
başlıkları altından seçebiliyorsunuz. Mesela sporda yogadan yürüyüşe, beyzbol oynamaktan kaya tırmanışı yapmaya kadar çeşitli alt başlıklar var. Alt başlık olmasa bile kendin içine girip başlığı düzenleme şansına da sahipsin. Aile ve arkadaşlar kısmında anne - babanızı aramanızı hatırlatan hedefler de ekleyebiliyorsunuz. 

Ben çok kullanıyorum (kullanmaya başladım desem daha doğru sanki) açıkçası Google Takvim'in hedef ekleme kısmını. Kendime koyduğum günlük, haftalık, aylık hedefleri hatırlatıyor. O gün o hedefi gerçekleştiremediysem eğer ertelediğimde yine uygun tarihe koyuyor otomatik olarak. Mesela şu an bu blog yazısını oradan gelen bildirimle yazmaya koyuldum. Kur'ân-ı Kerîm okumamı, hatmetmemi falan hatırlatması için de kullanıyorum. 

***

Bugün çalışma sektörünün ortak gündem noktası Berat ALBAYRAK'ın henüz teyit edilemeyen istifası. Tüm haber mecraları hâlâ suspus. Vatandaş da kendi senaryosunu yazıyor bu şekilde. Meseleyi Somali'nin IMF borçlarını ödemeye bağlayanlar mı dersiniz; yoksa olayın yabancı para birimlerine karşı oynanmış bir Ali Cengiz oyunu olduğunu söyleyenler mi dersiniz. Her türlü senaryo vardı bugün piyasada. 

Bir müşterimde bunları konuşurken konu mevcut hükümetten ve ekonomiden memnuniyete dayandı. Müşterim dedi ki, "Bir anketin sonucuna göre şu anki ekonominin iyi olduğunu savunanların büyük bir çoğunluğu dar gelirli vatandaşlarmış." "Doğrudur." diyebildim. Öğleden sonra ise bunu destekleyen bir olaya şahitlik ettim. Mevcut hükümete toz koydurmayan bir tanıdığım arabasının değişmesi gereken tüm parçalarını çıkma arıyor. Sıfır almasını tavsiye ettiğimde ise direkt param yok diyemese de bin bir türlü bahane uyduruyor. Yanlış anlaşılmasın onu yermiyorum. Durumu benden iyidir kendisinin. Ben de her istediğini alabilen biri değilim. Tam tersine her ay daha da içeri giren biriyim. Enflasyon canavarı beni de yiyip tüketti ancak ben, beni bu hâle sokanları desteklemiyorum. Esâsında hiçbir siyâsîyi desteklemiyorum. Hepsi aynı b.kun laciverdi bana göre. Dürüst adamın siyâsette işi olmaz. En azından bu memlekette bu böyle. Vatanına milletine hizmet etmek istiyorsan siyâsetten başka mecrâlarda bunu yapmalısın.

***

Üstte enflasyon deyince aklıma geldi. Dün akşam LinkedIn'de aşağıdaki paylaşımına denk geldim Doç. Dr. Aysel GÜNDOĞDU'nun. Bir proje kapsamında A101'den her ay aynı ürünleri satın alan Aysel Hanım, Ocak'ta 85,00₺ ödediği sepetine Kasım'da 107,05₺ ödemiş. %26 görünüyor enflasyon bu açıdan bakarsanız. Peki bizim yöneticilerimiz, TÜİK'imiz hangi açıdan bakıyor acaba? Bir de Aralık'ta kaça dolar acaba bu sepet? Tahminlerinizi bekliyorum.

Tags:

Yorum Gönder

26Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ne güzel bir paylaşımdı. Doğrusunu söylemek gerekirse; bazen o kadar basit hedeflere ulasamayabiliyorum ki ben. Kendime kızıyorum. Mesela bugün güzel bir banyo yapıp, çayımı hazırlayıp, film mi izlemek istiyorum... oğlum uyumuş, saate bakıyorum, 10. Yikanacak camasirlar, toplanacak bir ev, yapılacak ütüler var... saat gece 1.. Hadi bana iyi geceler diyip yatıyorum. Keske bu uygulamalar bu isleri bizim yerimize yapsa o zaman harika olurdu🙂🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ahh dediğiniz gibi keşke bu uygulamalar tüm işlerimizi de hallediverse ne güzel olur! :) Akıllı süpürgeler çıktı ama henüz biz alamadık. :)

      Sil
  2. Öylee ,helal olsun ne güzel anlatmışsın .Sonumuz hayır olsun..Doların düşmesine anlık sevindik yani oda kısa sürdü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüyor daha da bakalım neler olacak göreceğiz yakında. Hiç de ümitvâr değilim açıkçası...

      Sil
  3. Ekomomik sıkıntılar çok fazla maalsef..:(

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir tavsiye, teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Bazen elimizde olmayan beklenmedik şeylerde çıkıyor bence sadece kendinize bağlamayın hayat şartları zor siz yinede gayreti elden bırakmayın teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız abi. Desteğiniz ve moral verdiğiniz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Çok güzel bir paylaşım gerçekten hedeflerimize yaklaşmak bazen çok daha zorlaşıyor.

    YanıtlaSil
  7. 3 bebeyle ne hedef koysam diye düşündüm bir an da, şuan bu yorumu yazabiliyor olmak da benim için bir hedefti aslında:))

    YanıtlaSil
  8. ağaç ev yazımda adın geçiyor okudumuyduun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bakıyorum. Umarım olumlu bir şekilde geçiyordur. :)

      Sil
    2. olumsuz, hiçbişi beceremez, hedeflerine neyin ulaşamaz dedim :)

      Sil
  9. hedef koymak süper ulaşmka zayıftır bende de..iradem zayıf sanırım..yada hedef degil hayal asamasında oluyorum diyelim.

    YanıtlaSil
  10. Bir olay hakkında ilk defa kanalların sus pus olduğunu gördüm. Sözde haber kanalları bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlerin en tartışmalı kelimesi "sözde"ye güzel bir örnekti evet...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!