Galeriden Bloga

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
9
Cidden çok üzülmeye başladım bu blog ortamını boşladığım için. Artık bir şekilde daha fazla müdâhil olmak için fırsat kovalamaya çalışacağım sürekli. Son yazılarıma hep bu şekilde girişler yaptığımın da farkındayım ama bu sefer kararlıyım. :)

Aklıma yazacak bir şey gelmeyince de Google Fotoğraflar'daki son fotoğraflar üzerinden bir yazı oluşturmak istedim.

Çocuklarım Bana Ne Kadar Benziyor?



Üstteki fotoğrafı dün (6 Mayıs 2023) çektim. Bursa'dan ziyaretimize gelen dostlarımızla Eskişehir'in o tarihî Odunpazarı Evleri'nin olduğu sokaklarda gezinirken çocuklarımı aldım yanıma ve patlatıverdim bir flaş. Akşam da Whatsapp duruma koyunca anneleri bir kıskandı tabii bensiz fotoğraf çekmişsiniz diye. Şakacı bir ağabeyimiz olan Ünal Ağabey da tüm yüzleri tek tek yakınlaştırıp kaydettikten sonra bana mesaj atarak "Kız babaya benzemiş." yorumunu yaptı. Siz ne düşünüyorsunuz? Benziyor mu çocuklarım bana?

Türkçe Özürlüleri



Şu üstteki fotoğrafı da yine dün çektim. Arabayı park ettiğimiz Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kapalı otoparkında engelli park alanına yapıştırmışlar. Engelli park alanlarına gelişi güzel park eden "beyin engelliler" var evet ve onları uyarmak için etkili olabilir ancak bu uyarı levhasını hazırlayan arkadaşın da ciddi bir "imla engeli" olduğunu birisinin ona söylemesi lâzım.

"Özürümü" şeklinde bir kullanım doğru değil. "Özrümü" olması gerekiyor. Ayrıca biz bu şekilde dezavantajlı arkadaşlarımız için "özürlü" kelimesinden çok "engelli" kelimesini kullanıyoruz. İkisinin arasındaki nüans farkını anlayabilecek "beyin engeli"nin de olmaması gerekiyor.

Bağlaç olan "de" ile soru eki olan "mısın?" da ayrı yazılmalı ve bu bir soru cümlesi ise mutlaka sonuna soru işareti (?) konulmalı.

Eskinin Dayanılmaz Cazibesi



Üstteki fotoğrafı da dün çektim. Oğlumun yanındaki yakışıklı Bursa'dan gelen dostlarımızın en küçük oğlu. Oğlumla birlikte antika bir VosVos'ta poz verdiler. Bu VosVoslarla şehir turu yapmak 400,00₺, fotoğraf çektirmek ise 5,00₺. Biz ucuz olanı tercih ettik. :)

Bu arada Eskişehir'de oldukça meşhur olan bir "meydan okuma" var. Özellikle Adalar Bölgesi'nde görebileceğiniz bu meydan okumadan dün bu antika arabacıda da gördük. 1 dk içerisinde 5 adet pötibör bisküvi yiyebilirseniz üstte bahsettiğim antika araçlardan herhangi biriyle 400,00₺'lik tur yapabiliyorsunuz. Yiyemezseniz verdiğiniz 40,00₺ boşa gidiyor. Siz yiyebilir misiniz? Bir gün evde denemek istiyorum. :)

"Bir de Böyle Çek Baba!"



Oğlum, babası gibi fotoğrafının çekilmesini çok sevmez ama kızım ise annesi gibi çok sever. Bunun erkeklik - dişilik hormonları ile ilgili olduğunu açıklayan bir tez yazılmış olabilir; bilemiyorum. :)

Kızım yine dün sabah geldi, zıp zıp topuyla değişik pozlar vererek çekmemi istedi. Bir tanesini de sizinle paylaşmak istedim. :)

Seçim Yaklaşıyor...



Haftaya bugün sandığa gidip oy kullanacağız. Şimdlik adaylar seçmenlere karşı üstteki karedeki gibi davranıyor. Seçim sonrası üstümüze binecekler her zaman olduğu gibi. Ben apolitik bir insanım. Hiçbir parti beni temsil etmiyor ancak hakkımızda hangisi hayırlısı ise o olsun. Kısa vadede hiçbir şeyin düzelmeyeceğini, hatta daha da kötüye gideceğini düşünüyorum kim gelirse gelsin. Umarım ben yanılırım.

Oğul!



Ey oğul, her sene bir ağaç dik, bekle...
Elini hiç çekme hep toprağı elle,
Gerektiğinde al eline küreği ve toprağı belle,
Toprak sana neler verecek sabret, bekle...

Ne yazacağımı bilemedim ve üstteki şiiri salladım bir anda. Oğlum geçen hafta içinde okulundaki tüm 3. sınıflarla birlikte katıldığı "Ağaç Dikme Etkinliği"nde. 

"Çalıyor ama Çalışıyor!"



Müslüman bir topluluğun şu ifadeleri kabullenmiş olması çok acı. Diyeceklerim bu kadar. 

2 Elmayı 3 Kişiye Nasıl Eşit Dağıtırsınız?



Haydi bakalım üstteki zeka sorusunun cevabını bekliyorum sizlerden. 2 elma var ama 3 kişiye de eşit paylaştırılması gerekiyor. Bunu da tek bıçak darbesi ile yapmanız gerekiyor. Gelsin cevaplar...

Doğru Demiş BÖLL



Çok doğru. Herkesin oturup düşünmesi gerekiyor. 

Beşiktaş 3 - Galatasaray 1



Galerideki son fotoğraf da geçen hafta bugünden. Bir önceki akşam Galatasaray3 - 1 yenmiş olan Beşiktaşlı TUFAN Ailesi, pazar gününü Beşiktaş formalarıyla geçirdi. :)


Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Tags:

Yorum Gönder

9Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Güzel yazı konusu bulmuşsun abi :) Bu bir seri olur.

    YanıtlaSil
  2. Ailece vakit geçirmek ne güzel:) Vosvos arabasının rengi çok hoşuma gitti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vosvos gerçekten güzeldi.

      Aile benim için en önemli kavramlardan biri.

      Teşekkürler...

      Sil
  3. Maşallah, Allah(cc) bağışlasın, Allah(cc) analı babalı büyütsün.. Ağaç Dikme Etkinliği güzel bir şey aslında, "kıyamet kopsa bile fidan dikiniz" diye bir hadis vardı sanmıyorsam, o yüzden çok önemli.. Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo Ertuğrul Bey. Sizleri buralarda görmek büyük şeref. Nasılsınız, umarım iyisinizdir...

      Sil
  4. Tşkr ederim, sağolun.. İşler, güçler, sağlık problemleri vs vs.. herkesin yaşamış olduğu sıkıntılardan.. Allah(cc) cümleten hepimize sağlık, afiyet versin.. Hayırlı cumalar..😊

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!