İhsan ELİAÇIK, Ateistleri Cennete Koydu!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
13

İhsan ELİAÇIK'ı tanır mısınız bilmem ama elinin ne kadar açık olduğunu ateistleri bile cennete koymakla gösterdi kendisi. Önce İhsan ELİAÇIK'ı tanıyalım mı kısaca?


Recep İhsan Eliaçık, Türk yazar ve ilahiyatçıdır. Yazılarıyla Antikapitalist Müslümanlar adıyla tanınan İslamî-politik oluşumun teorik altyapısını geliştirdi ve bu harekete sahip çıktı.


İhsan ELİAÇIK da tıpkı Zekeriya BEYAZ gibi, Yaşar Nuri ÖZTÜRK gibi din hakkında işkembe-i kübrâdan yalan yanlış sallamaları ile meşhur. Bilerek ve isteyerek halkı yanlış bir İslam'a yönlendirme vazifesini üstlenmiş görünüyor. Hızını da alamamış olacak ki ateistleri bile cennete koymuş son konuşmasında. İzleyelim:



Biraz araştırıyoruz ve görüyoruz ki kızının da ateist olduğunu öğreniyoruz. Kızı Zeynep ELİAÇIK bunu Twitter sayfasında açık açık yazmış. Baba yüreği işte! Herkes çocuğu için cenneti ister ama maalesef onun ilk şartı Allâh'a iman etmektir İhsan Efendi!


Bu sadece bizim dinimizde değil her dinde böyledir. Hem Allah'a inanmayacaksın hem de onun vaadi olan cennete gireceksin! Var mı öyle dünya! Hem çalışmayacaksın hem de günün sonunda yevmiye isteyeceksin. Neymiş, iyi insanmış. Olur mu öyle şey bre gafil! 


Yapay zekalara sordum "Cennet'e kimler girebilir?" diye; onlar bile bu sözde ilahiyatçıdan daha doğru cevaplar verdiler. Mesela Bard bu soruya aşağıdaki gibi evap verdi:



Cennete girebilecek kişiler, İslam inancına göre, Allah'a iman eden, peygamberlerine inanan ve emirlerine itaat edenlerdir. Ayrıca, günahlardan kaçınan ve iyi işler yapanlar da cennete girebilir.

Cennete girebilecek kişilerle ilgili olarak Kur'an-ı Kerim'de şu ayetler vardır:

  • **"İman edip salih ameller işleyenler için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır." (Bakara Suresi, 25)
  • **"Allah'a ve ahiret gününe iman edip salih ameller işleyenler için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Onlara orada hiçbir yorgunluk dokunmaz, onlar orada ebedi kalırlar." (Kehf Suresi, 107-108)
  • **"Kim Allah'a ve ahiret gününe inanır ve salih ameller işlerse, işte onlar için Rableri katında mükafatları vardır. Onlara korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir." (Bakara Suresi, 277)

İslam inancına göre, cennetin yedi kapısı vardır. Bu kapılardan her biri, farklı bir salih amel ile ilişkilendirilmiştir. Örneğin, şehitlik ile ilişkilendirilen kapı, "Cennetü'l-Ferec" olarak adlandırılır.

Cennet, Allah'ın kulları için hazırladığı sonsuz bir huzur ve mutluluk yeridir. Cennette, insanlar hiçbir yorgunluk çekmeden, hiçbir korku yaşamadan ve hiçbir kedere uğramadan yaşayacaklardır. Cennette, insanların tüm ihtiyaçları karşılanacaktır.

Ancak, cennete girmek için sadece iman etmek ve salih ameller yapmak yeterli değildir. Ayrıca, kişinin kalbi de temiz olmalıdır. Allah'a karşı sevgi ve saygı dolu bir kalp, cennete girmenin şartlarından biridir.

Cennete girmek, Allah'ın bir lütfudur. Allah, kullarından dilediğine cenneti nasip eder.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İhsan ELİAÇIK'ın bu elaçıklığı konusunda ne demek isterseniz?

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

13Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. İlahiyatçı, ilahiyat profesörü v.b. ünvanları gördükçe korkar olduk. 40 yıllık müslüman cennete girememe korkusu yaşarken adamdaki cömertliğe bak! Ulan cennet senin babanın tarlası mı istediğini sok, istediğini çıkart!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hz. Allah böylelerinden muhafaza eylesin tüm Müslümanları...

      Sil
  2. tanımıyom ama komikmiş sahiden de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelimenin tam anlamıyla komik evet ama bilmeyenler için de oldukça tehlikeli bu adam!

      Sil
  3. Ya böyle şaklabanların peşinden içten içe müslüman olmayan ama çevresi müslüman olduğu için müslüman gibi davranan münafıklar gidiyor. Dinini bile, kuranın emirlerine uyan hiç bir kişi bu ahmaklara kanmaz ve böyle ahmakların karşısında konuşmasına müsade etmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmak ne güzel de yakıştı bu adama! Çok haklısınız...

      Sil
  4. Hay allahım daha neler göreceğiz diyerek okuduğum bir yazı oldu valla.

    YanıtlaSil
  5. Üstte bir tabir kullandık bu adamla ilgili. Onun arkasındayım hâlâ...

    YanıtlaSil
  6. Adam kendince herkese şirin görünmeye çalışıyor.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel demiş büyükler. Çok haklısınız...

    YanıtlaSil
  8. İmanın şartları nerede? O zaman senin söylediğin inancın adı İslam değil. İyice azıtmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle kardeşim. Bu adama inananlar da var sırf işlerine öyle geldiği için...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!