iPhone Parasına Fiat Egea!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
6

Her sene Eylül ayında yeni ürünlerinin lansmanını yapan Apple, yeni modeli iPhone 15'in fiyatlarını açıkladı. Yurt dışındaki fiyatlarla kıyaslayarak tahminlerde bulunuluyordu sabah saatlerinde ve iPhone 15 Pro Max 1 TB modelinin 104.000,00₺ civarında satışa sunulacağı söylenmişti. Akşam saatlerinde Apple Türkiye'nin websitesi erişime kapatıldı ve sonrasında açılınca fiyatlar ortaya çıktı. iPhone 15 Pro Max 1 TB modelinin fiyatı tahminlerin altında kalmıştı. 104 bin değil, 100 bin hiç değil, 95 bin değil, 93 bin de değil; sadece 92.999,00₺ ödeyerek iPhone 15 Pro Max 1 TB model telefona kavuşacak Appleseverler. Çok değil aslında ya, 8 asgarî ücrete alabiliyorsunuz o el kadar makineyi. Sudan ucuz öyle değil mi?


Şöyle 3 sene geriye gittiğimizde Ocak 2020'de Fiat Egea Easy 1.4 95 HP otomobil şu anki iPhone 15'ten daha ucuzmuş Türk Lirası bazında. Ocak 2020'de asgarî ücret 2.825,90₺ imiş. 32,5 ay çalışarak o Fiat Egea'yı alabiliyormuş vatandaş. Fiyat için lütfen görsele bir bakın!



Şimdi tekrar farklı bir sağlama yapalım. Aynı model Fiat Egea'nın şimdiki tavsiye edilen indirimli satış fiyatı 729.900,00₺. Bu arabayı şimdi almaya kalksak 64 asgarî ücrete tekabül ediyor. Buradan da gol yemişiz nasıl oluyorsa. 32 ayda alabildiğimiz arabayı artık 64 ayda alabiliyoruz. Bu nasıl bir iş ben anlamadım arkadaş! Enflasyon canavarı yedi bizi de artık bağırsaklarında tamamen hapsolmuş durumdayız herhalde! Alım gücünün düşmesi daha net ortaya çıkarılamazdı herhalde.


Dün sabah işe giderken Kafa Radyo'da Nihat SIRDAR'ı dinliyordum. Etiyopya'nın kendi takvimine göre 2016'ya yeni girmesinden bahisle orada kalsınlar, gelmesinler dedikten sonra 2016'da yine Eylül ayında lansmanı yapılan iPhone 7'nin 3.250,00₺ gibi bir rakamla satışa sunulduğunu söylemişti. Asgarî ücret 1.300,99₺ imiş. 3 asgarî ücretten az bir rakama alınabiliyormuş iPhone 7. Buradan da alım gücümüzün ne kadar çok düştüğünü anlayabiliyoruz. 


Allah yardımıcımız olsun! Her geçen gün kötüye gidiyoruz sanki. Peki ne olacak bu gidişatın sonu sizce? Çıkış yolu nedir? Orta vadeli planlara baktığımızda da hiç de umut vaat eden tablo göremiyoruz.

 

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

6Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. dolar bir süre sonra 50 TL olcakmış yandık iyice :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolarla mı maaş alıyorsun DeepTone? Bırak bunu dolarla maaş alanlar düşünsün...

      Sil
  2. Bu noktadan ben bir çıkış göremiyorum. Giderek daha da sefil hale geliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. 3 sene sonra geriye dönüp bugüne baktığımızda da aynı şeylerin daha kötü versiyonlarını konuşuyor olacağız gibi sanki. :(

      Sil
  3. 2016'da yine Eylül ayında lansmanı yapılan iPhone 7'nin 3.250,00₺ gibi bir rakamla satışa sunulduğunu söylemişti. Asgarî ücret 1.300,99₺ imiş. 3 asgarî ücretten az bir rakama alınabiliyormuş iPhone 7. Rüya gibi bir şeymiş abi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!