MEB'in Bana Yaptığı

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Arşivden bulduğum eski yazılarımı eklemeye devam ediyorum:



Bir önceki yazımda bahsetmiştim ya hani LGS sonuçları hakkında detaylı bir şekilde yazayım diye. İşte şimdi ondan bahsedeyim biraz.

Efendim ben LGS hakkında fazla bilgilendirilmeyenlerdenim. Derslerim de fena sayılmazdı. Aslında çok iyiydi ama her yıl okul değiştirmek zorunda kaldığım için biraz kötü oldu. Kötü dediysem ortaokul diplomam 4.56 idi yani fazla da kötü sayılmazdı. Her neyse işte yeni okula, arkadaşlara, hocalara alışana kadar zorluk çekiyordum ve notlarım da düşüyordu o dönemlerde. 8. sınıfta Afyonkarahisar'a tayinimiz çıkmış ve ben ilköğretimin son basamağını burada bitirmiştim. Sınıfta yeni olduğum için biraz arka planda kaldım ve bu yüzden hocalar bana pek önem vermediler. Benim gibi zeki birini kaybettiler yani :) Neyse sınava girmeden önce hep Anadolu Öğretmen Liseleri'ni yazdım ama sınav sonucunda bana şaka gibi bir sonuç geldi. Kütahya Anadolu Kız(!) Meslek Lisesi'ni kazandığımı yazıyordu. Ben bu sonuç gelmeden bir hafta önce falan internette Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandığımı okumuş ve sevinçten uçuyordum. Eve böyle bir kağıt gelince peder bey yalan söylediğimi zannederek bana bayağı kızdı. Ya ben kız meslek lisesini yazmadım ki. Yanlışlıkla mı yazdım diye baktım elimdeki tercih listesinin fotokopisine ama yok yanlış bir yer de tercih etmemişim. Neyse gittim internet salonuna ve oradaki sonuca baktım, orada ise Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandığımı yazıyordu. Hemen çıktısını aldım ve babama götürdüm. Babam da inanınca bana iki sonucun da fotokopisini MEB'e yolladık. Sonuç ne mi oldu?

Bu ülkede hiçbir sorun hâllolmadığı gibi benim mektup da sanırım güme gitti ve ben Afyonkarahisar Cumhuriyet Lisesi (Y. D. A)' ya gittim. Ne dersiniz keşke kız mesleğe mi gitseydim? :)

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!