Alaylı, Halkın Adamı Ahmet GÜÇLÜ Diyor Ki:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4

Konya'nın bağrından kopup gelmiş bir arkadaşım var. 1 senelik bir mesaimiz oldu kendisiyle. Sonrasında o daha iyi şartlarda daha iyi bir iş buldu ve başka bir şirkete geçiş yaptı. Hâlâ görüşürüz ailecek. Arkadaş çevremizde dobralığı ile diğer bir deyişle "dümdüklüğü" ile bilinen biridir. O yüzden seveni de çoktur, sevmeyeni de. İyi adamdır yine de özünde. Aynı zamanda işine oldukça hâkim sağlam bir muhasebecidir ve bir SMMM adayıdır.




Benim blog yazdığımı öğrenince taa geçen Temmuz ayında bana bir şeyler gönderip "bunları yayımla" demişti. Bugün Konya'da konaklıyorum oradan aklıma geldi ve yazmak şimdiye kısmetmiş. Whatsapp yazışması olduğu için ben de direkt alıp onun yazdığı sıraya göre buraya yapıştıracağım. Cümleler arası kopukluklar olabilir. Ben yine de elimden geldiğince düzenlemeye çalışacağım. Geçen Temmuz ayından kalma olduğu için orada yazan rakamlar, fiyatlar, bilgiler o döneme göre değerlendirilmeli.

  • 50 yaş üzeri devletten, kamu görevinden emekli edilsin tek maaş alsın devlet dairelerinde. 50 yaş üzeri emekliliği gelmiş hem maaş hem emekli aylığı alan adam görmek istemiyorum. Siyasilerde bu yaş 60, askeri personelde 65 general, paşa vs. Acilen yapılması gerekli. 50'de ihtar çekeceksin, 55'e kadar müsaade edeceksin ayrılmazsa göndereceksin bütüm kamu personelini. 55'te ihtar çekeceksin 60'ta zorla bırakacak siyaseti, başkanlığı, kaymakamlığı, cumhurbaşkanlığını. Ne olursa olsun! 60'ta ihtar çekeceksin 65'te bırakacak paşalığı, generalliği. Bıraktıktan sonra maksimum 1 yıl danışmanlık yada yardımcılık yapabilirler devir teslim işleri için. Çekeceksin yasayı işi bitireceksin. 40'ta 42'de emekli olan varsa da kamuda 50'ye kadar hem normal maaş hem de emekli maaşı vermeyeceksin, "seç birini al" diyeceksin. "İkisini de alamazsın" diyeceksin, "ya emekli olma prim ödemeye devam et ya da emekli olursan da aylık bağlamam." diyeceksin.

  • Ben bir başa gelsem kaymakam, vali, başbakan, iç işleri vs... Ülkeyi şaha kaldırırım. 1 kuruştan 50 liraya kadar kağıt parayı kaldırırım. Sadece 50 kuruş, 1 lira, 5 lira, 10 lira ve 20 lira demir para basarım. 50, 100, 200, 500, 1000, 2500 ve 5000 liralık kağıt para basarım. 2024'e bu şekilde girerim. [(Girdik artık Ahmet Bey. Geç oldu kusura bakmayın. :)] KDV %1'leri 2'ye çıkarırım %2, %10 ve %20 KDV olur. %25 Kurumlar Vergisi, %25 Geçici Vergi ve %25 Gelir Vergisi alırım. SGK işçi personel bordrolarındaki gelir vergisi dilimlerinin asgarî ücret kadarını sıfırlarım. Asgarî ücretten fazla alanların matrah sınırlaması olmaksızın asgarî kadar olanı muaf, üzerini direkt %20'den başlatırım. Sabitlerim %20'ye herkesten %20 alırım. Brüt asgarî ücretin 7.5 katı olan kıdem tavanını 15 katına çıkartırım.

  • Tüm kamu personeline makam araçlarını sattırıp, yasaklatıp kiralamala yetkilerini ellerinden alırım. Merkezî ezan nasıl okunuyor aynen öyle tek bir merkezî yerden araç alımı - kiralaması yapıp her ile, ilçeye kendim gönderirim uygun fiyatlı, maliyeti düşük araçları. Makam aracı için de TOGG ve şarj istasyonu veririm tüm vali ve kaymakamlara. Bunların ev ve iş yeri güzergahlarına 10 km arayla şarj istasyonu yaptırırım. Bütün sanayi giriş ve çıkışlarına elektrik şarj istasyonları ve istek dahilinde işyerlerine sarj istasyonları yapımının %50'sini teşvikle karşılayarak yapılmasını çıkartırırım.

  • Yerli yazılım ve yerli sporcuyu desteklerim. 5 yaşından sonra her çocuğu, aileyi her sene bir sınava sokup bu çocuk koşar mı, oturur mu, top mu oynar, basket mi, müzik mi çalar, test mi çözer, şiir mi yazar, resim mi yapar, oyun mu oynar; karma bir test yapıp yeteneğine göre bir okula yönlendirmesini sağlarım ki herkes aynı okula gidip aynı okuldan topçu, popçu, şarkıcı şair, edebiyatçı, tarihçi, müzikçi, ressam çıkmasın...

  • Ben çözüm adamıyım. Bana sorunu söyle, sana çözümü söyleyeyim. Tarlada fare, bende çare tükenmez.


  • Bütün ortak kullanım alanlarında kimlik kontrolünü zorunlu kılarım. Ülkeye kaçak girmiş, oturma izni olmayan Afgan, Suri, Iraklı, İranlı vs. Türk uyruklu olmayan herkesi sınır dışı ederim. Yakalanmış ama sınır dışı olmayanları tespit eder, yakalayan memurdan ceza keserim. Rüşvet mi aldın, kimlik kontrolünde yakaladın, sınır dışına çıkmamış, çıkana kadar sen mesulsün diye kanun çıkartırım. Bütün açık ve kapalı plajlara kontrol koyarım. Taciz ve röntgen şikayetleri gelmez hiç değilse 1 - 2 yılda da temizlenir.

  • Vergi kaçırma yollarını ve nasıl önüne geçileceği hakkında da yazalım. İşverenlerin kendini BAĞKURlu göstermesi ama BAĞKUR'u asgarî ücret üzerinden yatırması hayatın olağan akışına aykırıdır. İş yerinde bir müdür 30 alacak, diğer müdür 50 alacak ama patron asgarî ücret üzerinden BAĞKUR ödeyecek. Olmaz o iş! En yüksek maaş alan personelinden daha az BAĞKUR primi ödeyemezsin. SGK primi de ödeyemezsin arkadaş! 

  • 2013'te dolar 1,50 - 2 liraydı. Benzin ise 4,50 - 5 arası gidip geliyordu. Yani 1 dolar eşittir 2 lira. 1 litre benzin 5 lira. 5 lira bölü dolar (5/2)  2,5 dolar imiş benzinin litresi. Doğru mu? Şimdi kur 27 - 28 lira. 2,50 dolar seviyesine gelmesi gerekir mi? Benzin yakın bir zamanda 60 - 70 lirayı görmeden ülke ekonomisi düzelmez. O Gezi ve 17 - 21 Aralık Olayları başlamadan önce, ülkenin hem risk primi hem de rezervlerinin en iyi olduğu dönemde biz yakıtı 2,5 dolara alıyorduk. Şu an benzinin 1 dolar - 1,20 dolar seviyesinden acilen 2 dolara çıkması lazım. Vergi geliri en yüksek burada çünkü. 
Ahmet Bey'in ülke gündemine dâir yorumları üstteki gibiydi. Dediğim gibi buradaki veriler 6 ay öncesine ait. Siz bu tespitler ile ilgili ne düşünüyorsunuz peki? 

Bundan sonra eğer siz de isterseniz "ben çözüm adamıyım; tarlada fare, bende çare tükenmez." diyen Ahmet GÜÇLÜ'nün fikirlerine burada daha sık yer veririz. Sormak istedikleriniz varsa yorum olarak yazın ki biz de kendisine iletelim ve cevabı yine burada paylaşalım.

Teşekkür ederiz halkın adamı, alaylıların önde gideni Ahmet GÜÇLÜ!


Tags:

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. euro'yu 3 ün altına düşürcekse hemen siyasete atılsın :)

    YanıtlaSil
  2. Bu dediklerini yaparsa ülke 3 yıl sonra güm :) Söyledikleri mantıklı ancak sonuçları çok acı olacak fikirler barındırıyor, yine anladık ki herkes uzman olduğu dalda işini yapsın :) Ahmet bey ile ikimiz bir parti kuracak olsaydık bu muhtemelen 2 ayrı karşıt görüşlü partiler olurduk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşıt görüşlere saygılı olunabildiği sürece sıkıntı yok. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!