Okudum Ben Yaa!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4

Yıllar önce hatırlar mısınız bilmem polis bir eve baskına gidiyordu. O evde de kapıyı açmayıp pencereden "Okuyom ben yaa" diye bağıran bir genç vardı. Nedense bu sahne ve replik hiç gözümün önünden gitmez. O zamanlar çok komik gelmiş demek ki aklıma kazınmış. :) Hatırlayamayanlar için sahneyi taşıdım aşağıya:




Bu genç okumasını tamamladı mı bilinmez ama ben sınavsız ikinci üniversiteyi de okudum, tamamladım artık. Şu aşamada kariyerim için bir artısı olur mu bilinmez ama elimde kapı gibi dört yıllık Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi diploması var artık. 


Günümüzde diploma para etmiyor artık. Kendini geliştirebilen lise mezunu biri bile herhangi bir üniversiteliden çok çok iyi kazanabiliyor eğer mevzubahis para kazanmaksa. Apartmandan bozma üniversitelerin çoğaldığı, her ile bir üniversite açacağız diye hiçbir akademik başarısı ve yetkinliği olmayanların istihdam edildiği üniversitelerden başarı beklemek de doğru değil zaten. 

Balık baştan kokar misali aslında bu işin kökenine gitmek lâzım. MEB neredeyse her yıl değişiyor. Her gelen yeni bakan eskisini kötüleyip kendi doğrularını uygulamaya çalışıyor. E bir de para tuzağı olan adımbaşı özel ilkokullar, özel ortaokullar var ki birçoğunda eğitim kalitesi diplerde. Nasıl olacak da düzelecek Türkiye'nin eğitim kalitesi? 

Üstte yazdıklarımı teyit eden paylaşımlar dolaşıyor zihnimde. Unutmazsam şimdi onları sırasıyla paylaşacağım sizlerle.


Üstte yazmıştım. Artık bilinçli gençler üniversite bile okumuyor. Üniversiteli gençleri hepimiz görüyoruz. Birçoğu baba parası yemekle meşgul. Üniversitelerin olduğu kentlerde kütüphane vs. sayısı mı artıyor yoksa cafe - restoran, bar, diskotek sayısı mı? Eğri oturup, doğru konuşalım lütfen.

Daha da bilinçli gençler ise liseyi bile uzaktan okuyorlar ve her gün okulda kaybedecekleri vakitleri daha değerli uğraşlarla geçiriyorlar. Ben bir ebeveyn olarak açıkçası tüm bu formülleri düşünüyorum gelecek için. Okulların durumu herkesçe mâlum...


Özel okulların birçoğunun fos olduğunu da yazmıştım üstte. İşte dediğimi kanıtlayacak türden, son zamanlarda önüme çıkan bir video. Bu videoda bir özel okul öğretmeni olan hocamızı müdür çağırıyor ve "Hocam, notları şişirin!" talimatı veriliyor. MEB acaba eğitimi bu kadar özelleştirirken bu tarz konuları hiç irdeliyor mu ki?

Özel okullardan iyi olanların (iyi değil de belki de meşhur demek gerekirdi) fiyatları ise almış başını gitmiş. Baksanıza şu aşağıdaki fiyatlara:



Siz ne düşünüyorsunuz peki bu konularda? Yorumlarınızla katkıda bulunursanız sevinirim.

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Listeye bakılırsa özel olup da türk okulu yok gibi.
    Türkiye'de misyoner faaliyetleri isimli bir kitap okuyordum. Eski bir baskı. Orada da bu okullardan bahsediliyor. Sadece başarı değil bunlara da dikkat etmek lazım tabi müslüman olarak.

    https://edebul-mufred.blogspot.com/2024/05/turkiyede-misyoner-faaliyetleri.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok haklısınız Sn. Müfred. Bu arada geçmiş bayramınız mübarek olsun...

      Sil
  2. Öncelikle hayırlı olsun abi. Artık diyecek bir şey bulamıyorum abi be.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!