Çocuk Yetiştirme Seti

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
10
Asıl yazıma başlamadan önce her zaman aklımı kurcalayan bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Hem Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının fazla olmadığından dert yanıyoruz hem de piyasaya hiç durmadan kitap sürüyoruz. Bazen burada bir tezat olduğunu düşünüyorum. Son çıkan kitapları takip etmek çok zor. Kim okuyor peki bu kadar kitabı? 15 Temmuz olayları oldu adam iki gün içinde kitap çıkarttı. Biraz da her olaydan nemalanmak adına da hareket ediliyor gibi sanki. Neyse asıl konumuza dönelim.

Ben de maalesef çok kitap okuyan biri değilim ancak son zamanlarda e-kitap takibini artırdım. Daha önce arşivime kaydettiğim e-kitapları tasnif ediyorum son zamanlarda.

Kayra Eymen'imiz dünyamıza girdiğinden beri takip ettiğimiz yayınlar da değişmeye başladı. Artık okuduğumuz kitaplar da iyi bir ebeveyn olma, çocuk yetiştirme vb. konularında. Bu konudaki kitapları eşim benden daha çok okuyor. Ben de haftasonu Kitapyurdu.com'dan gelen aşağıdaki maili kendisiyle paylaştım.


Eşimin de onayıyla siparişimizi verdik. İkimiz de Adem GÜNEŞ'i tanıyorduk ancak Ali ÇANKIRILI ismini ilk defa duymuştuk. Zaten setteki 8 kitaptan sadece 1 tanesi Ali ÇANKIRILI'ya ait. Kitapların isimleri ise şöyle:

- 0-6 Yaş Dönemi Çocuk Eğitiminde 100 Temel Kural 
- Çocuk Eğitiminde 100 Temel Kural 
- Nezaket ve Zarafet için Mahremiyet Eğitimi 
- Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar 
- Güvenli Bağlanma 
- Çocuk Deyip Geçmeyin 
- Doğal Ebeveynlik
- Benimle Oynar mısın Anne 365 Eğitici Çocuk Oyunu


Timaş Yayınları'na ait olan kitaplarımız hemen ulaştı elimize. Kayra Eymen'den fırsat bulunca kısaca göz gezdirdim. 8 kitabın 8'ini de tek tek okuyacağız. Ali ÇANKIRILI'ya ait olan Benimle Oynar mısın Anne! (Eşim kitabı eline alınca "Niye sadece anne?" diye sitem etti bu arada.) kitabında çocuklarla oynanabilecek oyunlar var. Eşim buna benzer Şermin ÇARKACI'nın kitabını da istiyordu ancak bunu görünce beğendi ve diğerine gerek yok dedi.

Çocuklarımızı hem maddî hem mânevî en güzel şekilde yetiştirmek biz ebeveynlerin en önemli vazifesi. Bizler de acizâne bu vazifeyi ifa etmeye çalışıyoruz. Çocuk eğitimi ile ilgili Pinterest'te oluşturduğum panoya da beklerim. Sizlerin bu konulardaki değerleri fikirlerinizi ve önerilerinizi de zevkle okumak isterim.

Yorum Gönder

10Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Kitablardan ikisi- Doğal ebeveynlik, Benimle oynarmısın anne bizim evdə də var. Adem Güneşin tövsiyələrini çox önəmsəyirəm mən. Bizdəki kitabından da çox şey öyrəndim. Digər kitablarını da əldə etməyi çox istərdim.Oyun kitabının da uşaqlarla səmərəli vaxt keçirmək üçün çox yararı olmuşdu bizə. Sizə gözəl oxumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim katkınız için. Adem GÜNEŞ'in canlı video yayınları da oluyor. Biz çok denk gelemiyoruz ama tavsiye ederim size de.

      Sil
  2. Çocuğum olmadığı için bu tür kitaplar okumuyorum fakat bir çocuk hangi yaşta olursa olsun bir yetişkine nasıl hitap ediliyorsa o şekilde hitap edilmesini hak ediyor. Sevgi ve saygı gösterilmeli. Hepimiz bir çocuktuk vaktiyle ve bu sorunları bizzat yaşadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu her konuda böyle. Kıyafet giydirirken bile çocuktur üşür diye kat kat giydiriyoruz. Yemek yememek istediğinde baskı uyguluyoruz. O da bir insan ve onun da zaman zaman değişik hissettiği durumlar olabiliyor. Katkınız için teşekkürler...

      Sil
  3. Güzel bir eğitim seti olmuş. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. İkizlerim olduğu için dikkatimi çekti. Paylaşım için teşekkür eder, güzel bir hafta sonu dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkizlerinize Hz. Allah uzun ömürler versin; acılarını göstermesin.

      Size de mutlu bir haftasonu diliyorum.

      Sil
  5. En başta bahsettiğiniz durum beni de rahatsız ediyor. Çoğu yazar (!) şimdi ne yazık ki para odaklı hareket ediyor. Bu durum edebiyata büyük darbeler vuruyor..

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!