Zengin Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız? (MİM)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
19
Zenginlik göreceli bir kavramdır sanırım. Ayrıca kimi zengin olmayı çok ister kimi de şükrünü eda edemem korkusuyla istemez. İkinci kısım bu devirde azınlıktadır muhakkak.

Quora'da yazımın başlığını oluşturan bir soru sorulmuş ve ona gelen cevaplardan biri hoşuma gittiği için saklamışım. Onu sizlerle Türkiye'ye uyarlayarak paylaşmak istedim. Gelelim zengin olduğumuzu veya bir başkasının zengin olduğunu nasıl anlayabileceğimizi maddelemeye:

* Alışverişe çıktın ve bir çanta beğendin. Kasaya doğru giderken bir tane daha beğendin. Kararsız kaldın ve hangisine alacağına karar veremeyince de ikisini birden aldın. Tebrikler, sen zenginsin!

Alacağın çanta benim de eşime almayı düşündüğüm Beymen'deki Bottega Veneta çantaysa ikincisi olmasına gerek yok; tebrikler sen ultra zenginsin! :)


* Yeni bir dizüstü bilgisayara ihtiyacın var ve HepsiBurada.com'a giriyorsun. Arama yaptıktan sonra arama tercihini "En Yüksek Fiyat" (Azalan Fiyat) olarak ayarlıyorsan tebrikler, sen de zenginsin!

* Oğlun senden iPhone X'ini vermeni istemiş ve sen de vermişsin. iPhone X'le oyun oynayan oğlun bir anda telefonu düşürüp kırıyor. Sen de alelacele kalkıp oğluna koşuyorsun ve iyi olup olmadığını soruyorsun. Tebrikler; sen de zenginsin!

* Manava gidiyorsun ve birkaç bir şey aldıktan sonra 43,00₺ ödemen gerekiyor. 50,00₺ veriyorsun ama manav bozuğu olmadığını söylüyor. "Önemli değil üstü kalsın" diyorsun ve gülümseyerek oradan ayrılıyorsun. Tebrikler, sen de zenginsin!

* Bursa'da yaşıyorsun ve Millet Mahallesi'nden Özlüce'ye gideceksin. "Bu trafikte arabamla mı gideyim hiç çekemem" deyip farklı alternatifler ararken nedense aklına hiç toplu taşıma gelmiyor ve bir taksi çağırıyorsun. Tebrikler sen de zenginsin!

* Yine bir mağazaya gidiyorsun ve bir t-shirt alacaksın. T-shirt ve renkleri o kadar çok hoşuna gidiyor ki tüm renklerden birer tane alıyorsun. Tebrikler sen de zenginsin!

* Rolex'ten başka saat, Audi'den başka araba, iPhone'dan başka telefon, Mac'ten başka dizüstü bilgisayar ve Calvin Klein'den başka parfüm bilmezsin. Tebrikler sen de zenginsin!

* Karının 50. doğum gününü en lüks yerlerden bir yerde kutluyorsun ve davetlileri özel jetlerle getirip götürüyorsun. Tebrikler sen de zenginsin!

* Trafikte hızla ilerlerken bir polis otosuna çarpıyorsun ve içindeki iki polisten birinin ölümüne diğerinin ise yaralanmasına sebep oluyorsun. Tüm yargı sistemini bir şekilde manipüle ediyorsun ve kendi oyunlarını oynuyorsun. Eninde sonunda serbest kalıyorsun! Tebrikler sen korkunç bir zenginsin!

Bu liste uzar gider. Her şeyi, her olayı buraya uyarlayabilirsin. Yazarken sürekli aklıma bu şekilde uyarlamalar geldi - gitti. Sırf bu konuya uyarlanmış bir blog, sayfa, hesap bile açsan sonsuza kadar konusuz kalmazsın. :) Çok da uzatmak istemiyorum ve sözü diğer blogculara bırakmak istiyorum. Bunu bir MİM olarak kabul edip diğer blogcu arkadaşlar da kendi bloglarında bu konuda bir şeyler karalarsa okumak isterim. Kimseyi etiketlemek istemiyorum. Konuyu beğenenler bir şeyler listeleyip bana da bilgi verirse okurum; okuturum. :)

Siz kendinizin veya bir başkasının zengin olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Siz de yorum kısmında birkaç örnek verirseniz sevinirim. 
Tags:

Yorum Gönder

19Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Örnekler çok güzel ve açıklayıcı olmuş. Zamanim olduğunda muhakkak bu yazının mim'e karşılığı benden gelir ama ne zaman olur bilinmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamza;

      Bu konu için senden çok güzel örnekler geleceğine eminim. Bekliyorum muhakkak yazını.

      Teşekkürler...

      Sil
  2. Çok güzel örnekler.. Dediğiniz gibi çok sayıda örnek gelebilir..

    YanıtlaSil
  3. Bence zenginlik parayla ölçülebilen bir şey değil.Çok fazla parası olup ama kendini fakir hisseden bir çok insan var tanıdığım.Teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel örneklerle açıklamışşınız.Okadar çok örnek var ki.. :)
    Keyifle okudum.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Aklıma bir haber kanalında çıkan çocuk aklıma geldi. Babası tekne almış ve anlayamazsınız diye ağlıyordu. Bu sorunun cevabı da bence "anlayamazsınız" olmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen o videoyu da yazıya eklemek lazımdı. :) Teşekkürler...

      Sil
    2. Videosu benden :)
      https://www.youtube.com/watch?v=SDAJ8Wlregk

      Sil
    3. Amme hizmeti için teşekkürler. :)

      Sil
    4. Her izlediğimde gülüyorum ya videoyu :) Sabah sabah yine güldürdü beni.

      Sil
  7. Blogunda para kazanmayı amaçlamadan yazıyorsun. Tebrikler sen de zenginsin 😀 Bu da benden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaçlasak da değişen bir şey olmuyor zaten. Her türlü kazanamıyoruz. Demek ki hepimiz zenginiz :)

      Sil
  8. Ne kadar çok zekat veriyorsa o kadar zengindir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli buydu. Hz. Allah bol bol zekat vermeyi nasip etsin bizlere...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!